Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje.
Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čuvaju različite vrste namirnicaMlade sireve, kao što je mocarela, dobro je čuvati u fabričkoj surutki.
Kako se čuvaju začini
Dobro skladištenje je da tretirate začine kao i špargle kao što tretirate cveće....
23. avgust
Kako da čuvate sveže začine?Ali kako da naše sveže začine zadržimo svežim duže vreme?
Teglu ili čašu za vodu delimično napunite vodom i stavite krajeve stabljika začinskog bilja u vodu u tegli (isecite mali deo stabljika bilja)....
21. okt.
Kako se čuva boranija?Kuva se i slaže u tegle. Zatvorene posude se sterilišu oko 70 minuta....
21. nov.
Kako se čuva vino?Zavisi i od temperature na kojoj čuvamo otvorenu flašu - kada je sobna, dani se automatski smanjuju....
14. okt.
Kako se čuva čaj?Sve posude u kojima čuvate čaj treba koristiti samo za njega, kako ne bi narušili aromu biljke.
- Čuvati na hladnom i tamnom mestu, daleko od svetlosti, sunca i toplote....
06. dec.
Rečna riba u tegli za zimuNakon što se skuva i prohladi, uzimamo tegle i pažljivo ređamo svako parče ribe, da ostanu u komadima.
Pritisnemo koliko je moguće da dobro napunimo tegle. Kuvamo sa poklopcem 15 minuta....
17. sep.
Zelje u tegli sa himalajskom soljuPolako i pažljivo stavljamo i vadimo iz tople vode - poželjo je sa specijalnim prstohvatima za tegle, trudimo se da ne udaramo staklene tegle jedne o druge!...
26. maj
Patlidžan i paprike u tegli za zimuTegle sterilizujemo oko 10 minuta nakon što voda provri....
18. avgust
Ukusni krastavci u tegli od tri litraPustite da se prokuva ponovo i prelijte krastavce, stavite piment, biber, seme slačice i zavrnite poklopce na teglama sa kiselim krastavcima.
Tegle sa ukusnim krastavcima u tegli od tri litra okrenite naopačke ....
12. nov.
Mešana turšija u tegli od 3 litraReđajte u teglu, stavite so, šećer i sirće.
Aspirin izmrvite u malo vode i dodajte ga u teglu sa povrćem.
Kada je sve gotovo, dolijte teglu vrućom vodom, zatvorite teglu i okrenite je poklopcem na dole....
11. okt.
Turšija za zimu u tegli od 3 litraTrećeg dana vadimo povrće iz marinade i ređamo ga u tegle. U ovu marinadu dodajemo 15 izmrvljenih aspirina, dobro promešamo.
Nakon toga prelivamo gotove tegle smesom. Turšija za zimu je odmah gotova za konzumiranje....
13. jul
Doručak u tegli sa semenkama i grčkim jogurtomPrijatno uz doručak u tegli sa semenkama i grčkim jogurtom!...
25. jun
Kako čuvati hranuCilj čuvanja je neispunjen, ukoliko Vam se zalihe pokvare. Sledeći saveti će Vam pokazati kako da čuvate svoju hranu.
Šta čuvati?
Čuvajte samo one namirnice koje volite da jedete....
14. sep.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Meso se začini solju i raznim začinima, nakon čega se ostavi na vazduhu najmanje 14 dana, a za to vreme se nastavlja obrada začinima....
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomAko želite da napravite kompot od trešanja, grožđa, višanja ili kajsija - kuvajte teglice oko 10 minuta.
7. Krastavce kuvajte između 5 i 10 minuta....
09. januar
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kokosovo mleko (voda) se ne čuva, već ga treba odmah popiti. Nažalost, kokosovi orasi često pucaju tokom transporta i mleko onda isteče....
13. januar
Kako da zamrznemo zelene začine?Zamrznuti zeleni začini se koriste bez prethodnog odmrzavanja.
Takođe pogledajte kako čuvati sveže začine....
09. avgust
Kako pravilno oprati sveže začine?Pročitajte i u koja jela se stavljaju zeleni začini i gajenje zelenih začina kod kuće....
26. okt.
Kako pravilno da kombinujemo začineZačini uz koje ide su: đumbir, ljuta aleva paprika, kumin i limun.
Origano
Origano je začin kog skoro svako meso voli....
06. jul
Kako da čuvamo testo?Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti....
22. april