Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
Ostavite krem u frizideru da se ohladi i posle prelijte čokoladnom kuvertirom....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Pomešajte maslac sa začinima da napravite marinadu. Pastrmke poređajte u marinadu, premažite tečnošću po celoj površini i ostavite u frižideru 30-60 minuta....
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaJapanski Čizkejk - topi se u ustima
26. mart
1
Neka vam je slatko sa mojim japanskim čizkejkom - topi se u ustima!...
Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)
18. april
Ova pita je jedinstvena, ako je pravite od dobre bele masti, jer upravo mast čini da se razvijena pita topi u ustima....
Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?
06. avgust
Za mrvice od maslaca najčešće se koristi hladan maslac, koji može biti običan kravlji maslac ili margarin....
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiAromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristi
25. feb.
Biljni maslac je jednostavan za pravljenje i mirno može da se čuva u vašem zamrzivaču....
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?
07. maj
Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem....
MaslacMaslac
16. jul
Kravlji maslac Kravlji maslac je mlečni proizvod, koji se pravi od sveže ili fermentisale pavlake, ili direktno od mleka....
Kako se topi mast?Kako se topi mast?
11. mart
Svinjska mast ima široku primenu u balkanskoj kuhinji. Zahvaljujući svinjskoj masti, možemo da probamo neodoljive katmere sa mašću, hrskave džumerke ili da probamo bakine masne pogačice. Svinjska mast je cenjena...
Maslac od pečurakaMaslac od pečuraka
02. avgust
Ova smesa se dodaje u omekšali maslac. Dodaje se mirođija isečena na sitno, narendano jaje i sve se promeša. Servira se neohlađeno, sa prepečenim kriškama....
Maslac sa orasimaMaslac sa orasima
16. okt.
Maslac koji ćemo koristiti, treba da je na sobnoj temperaturi. Orasi su prethodno natopljeni u vodi. Isperu se i osuše. Sameljemo ih u blenderu na sitni, zajedno sa korom i 1-2 kaike citrusa....
Maslac od jabukeMaslac od jabuke
13. avgust
Maslac od jabuke je gust, blago karamelizovan pire od jabuke sa aromatičnim začinima....
Kako se čuva maslac?Kako se čuva maslac?
01. april
Pravilno čuvajte maslac,kako bi vaši recepti sa njim mogli savršeno uspeti. Ne postoji ništa ukusnije od kolača sa maslacem ili pečurki na maslacu. Ne treba zanemariti ni ukusne kolačiće sa maslacem....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Domaći maslac od bademaDomaći maslac od badema
04. jul
Maslac od badema se može koristiti za razne kolače i kremove, u musli, na krišku hleba itd....
Maslac sa pikantnim začinimaMaslac sa pikantnim začinima
01. jul
Maslac sa pikantnim začinima se može koristiti za začinjavanje jela, krompir pirea ili namazan na prepečnu krišku hleba i u sendviču po izboru....
Kako se topi svinjska mast?Kako se topi svinjska mast?
02. april
Svinjska mast je masnoća, koja se dobija nakon termičke obrade slanine. Svinjska mast se veoma često koristi u kulinarstvu, a u nekim državama se koristi i za pripremu lekovitih krema i kozmetike. Takođe, ako upitate...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kakao maslacKakao maslac
13. sep.
Kakao maslac (Oleum theobromatis) čini znatan deo sastava kakaovih zrna....
Kroasani sa maslacem koji se tope u ustimaKroasani sa maslacem koji se tope u ustima
06. jul
Viljuškom smrvite maslac u brašnu, a kasnije nastavite rukom. Dodajte kvasac i mešajte dok ne dobijete lepljivo testo. Testo prekrijte providnom folijom i ostavite ga u frižideru na 45 minuta....
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
U već spremljeni espreso dodaju se 2 kašike kravljeg ili kokosovog maslaca i pomešaju se u blenderu dok se ne dobije homogena smesa. Šolja kafe sa maslacem potpuno zamenjuje jutarnji doručak....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Lepo rasprostrite kore i ostavite ih da se osuše na otprilike 12 sati. Izlomite jufku i stavite je u veliku tepsiju. Zalijte je istopljenim kravljim maslacem i izmešajte....
Kako se sagorevaju kalorijeKako se sagorevaju kalorije
03. jun
Kada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...