Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je smeđi pirinač korisnijiOhlađeni smeđi pirinač će trajati do 6 meseci. Ostatak smeđeg pirinča držite u frižideru do dva dana....
22. januar
Smeđi ŠećerIako većina ljudi smatra da je smeđi šećer korisniji i zdraviji od belog, pokazalo se da se njihove hranljive vrednosti ne razlikuju mnogo....
31. jul
Smeđi šećer MuskovadoAko ste naišli na kvalitetan smeđi šećer, boja će ostati providna, a šećer - smeđe bojue....
13. januar
Da li je slanina korisna?Evo nekoliko recepata koji se mogu koristiti za pripremu slanine....
27. okt.
Da li je kačkavalj koristan?Zbog se masne vrste sireva jakog mirisa i bogatog ukusa, kao što su feta, parmezan i plavi sir, smatraju korisnim. S druge strane, sirevi sa niskim sadržajem masti (18-20%) su definisani kao štetni....
05. januar
Da li je majonez koristan?U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance.
Visokokalorični...
18. maj
Da li je avokado koristan?Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom....
28. okt.
Da li je avokado voće?Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
25. okt.
Da li je avokado štetan?Takođe je bogat vlaknima, proteinima i korisnim fitohemikalijama.
Avokado se koristi za snižavanje nivoa holesterola u još mnogo loših zdravstvenih stanja....
19. okt.
Da li je margarin kancerogen?Drugo, esencijalne masne kiseline (Essential Fatty Acids) su promenjene i nekad su čak pretvorene u antagonistične sastojke, tj. umesto korisnih, postale su štetne....
27. maj
Da li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
26. maj
Da li je stevija štetnaMišljenja idu do krajnosti, neki je definišu kao zdrav sastojak i korisnu zamenu za tradicionalnu šećer. Po mišljenju drugih konzumiranje stevije je rizik po zdravlje. Zna se da je stevija 300 puta slađa od šećera....
15. maj
1
Smeđi šećer Muskovado - koristi i upotrebaSva vrsta smeđeg šećera uzrokuje u mnogo manjoj meri karijes nego rafinisani beli šećer....
03. nov.
Da li je crni biber štetan?U slučaju da još niste koristili ovaj začin, ili ga koristite u velikim količinama, trebalo bi da znate šta da očekujete....
06. jun
Da li je aluminijumska folija štetna?Aluminijumska folija nezaobilazan je pomoćnik u kuhinji. Uz njenu pomoć meso, povrće i riba se lako i zdravo pripremaju bez upotrebe viška masnoće.
Proizvodi kuvani u foliji postaju nežni i mirisni. Dovoljno je staviti...
26. maj
Da li je beli pirinač koristan?Ova kolilina pirinča ima i 44, 51 g ugljenih hidrata, 0, 6 g vlakana i 0, 1 g šećera i 4, 25 g proteina, a pirinač ne sadrži holesterol....
21. avgust
Da li je nedostatak cinka opasan?Još pre pet hiljada godina, stari Egipćani su koristili pastu od cinka za lečenje rana.
Pre sto godina postalo je jasno da je cink potreban ne samo ljudima, već i biljkama i životinjama....
18. jun
Da li je štetna instant kafaRedovna konzumacija se smatra štetnijom, nego korisnijom.
Pošto sadrži više kofeina, nervni sistem pati od toga. Takođe povećava krvni pritisak, ponekad do te mere da stvara anksioznost i paniku....
06. januar
Da li je dobro jesti kestene?Divlji kesteni su veoma lepi, ali ni pod kojim uslovima ih ne treba jesti. Samo pitomi kesteni su pogodni za konzumaciju, a divlji se koriste za ukrašavanje gradskih parkova.
U Evropi vekovima postoji tradicija pečenja...
04. januar
Da li je sirova riba bezbedna?Suši se od egzotične pretvorio u veoma popularnu hranu u našoj zemlji. Pored specijalizovanih restorana, sve češće ga pripremaju i domaćice koje žele da iznenade svoje porodice.
Suši sadrži sirovu ili mariniranu ribu...
26. maj
Da li je dimljeni losos koristan?Ima toliko dobrih stvari da se kažu o lososu da je teško započeti. Losos za zdravlje, losos za mršavljenje, losos za mišićnu masu, prednosti ove jedinstvene ribe iz porodice pastrmki su neosporne.
Kada kupujemo lososa...
05. okt.
Da li je pica zdrava hrana?Mnogi ljudi ne znaju da je pica zapravo zdravo i izbalansirano jelo koje omogućava adekvatno obezbeđivanje organizma korisnim hranljivim materijama.
Zašto je pica zdrava hrana?...
03. okt.
Da li je zdravo piti čaj?Čaj od đumbira - pomaže u borbi protiv jutarnje mučnine, može se koristiti za lečenje hroničnih smetnji u varenju i pomaže u ublažavanju bolova u zglobovima uzrokovanih osteoartritisom....
14. jul
Da li je korisno konzumiranje maslaca?U poslednje vreme se smatra da je maslac više štetan, nego što je koristan. Govori se da prekomerna konzumacija ovog proizvoda može da uzrokuje razvoj ateroskleroze srčanih sudova. Ali da je istinita ova tvrdnja?...
11. april
Miso supa - da li je zdrava?Šećer u Miso supi
Jedna porcija ove supe sadrži 4 g šećera. To možda ne izgleda mnogo, ali dodaje se na srednju dnevnu konzumaciju od 22.2 g šećera dnevno koju Amerikanci konzumiraju....
11. feb.