Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Med i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesomMed i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesom
20. nov.
Koji god priručnik alternativne medicine ili drugu literaturu za alternativno lečenje da otvorite, sigurno će postojati recept sa medom. Ovo nije iznenađujuće - proizvod ne samo da je koristan samo po sebi, već i poboljšava...
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Svi smo čuli za koristi od belog luka. Svi ga koristimo u kuvanju. Ako gajite beli luk i imate dobru žetvu, ali ne znate kako da ga sačuvate za zimu, ovaj članak je za vas. Reći ćemo vam kako možete sačuvati beli luk...
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti. Kako čuvati beli luk Beli luk je lukovičasta biljka koju...
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Ako volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije. Umesto da žvaćete žvaku...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se dinsta zelje?Kako se dinsta zelje?
10. jul
Šta god da rešite da pripremite od zelja bogatog korisnim materijama, važno je da ono bude prethodno dinstano. Da biste dinstali zelje, možete da koristite vrelu vodu ili uređaj za kuvanje na pari....
Kako se dinsta kupus?Kako se dinsta kupus?
23. maj
Sada je trenutak da začinimo dinstani kupus. U njega možemo dodati biber, čubar, alevu papriku ili druge začine. Kako da dinstamo kupus?...
Kako se dinsta cvekla?Kako se dinsta cvekla?
21. feb.
Jedan od načina da sačuvamo maksimalno sve korisne sastojke je da je dinstamo. Prilikom dinstanja hrana se priprema tako što se odabrani sastojci ugrevaju na pri na oko 120-150 stepeni....
Kako se dinsta grašak?Kako se dinsta grašak?
30. avgust
Nakon 15 minuta skinite poklopac i ostavite grašak da se dinsta u maslacu. Dinstajte još 15 minuta i poslužite grašak dok je još topao....
Kako se dinsta spanać?Kako se dinsta spanać?
20. maj
Ako želite da dinstate veće količine spanaća, onda će vam sigurno više vremena trebati dok ga operete i nasečete nego dok ga dinstate. Za početak, spanać potopite u vodu na 15-20 minuta....
Kako se dinsta pirinač?Kako se dinsta pirinač?
18. april
Ovako pripremljen dinstani pirinač može se koristiti kao prilog, osnovni obrok ili kao salata. Veoma dobro se kombinuje sa dinstanim povrćem....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Luk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Luk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi. Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
LukLuk
08. jun
Ako blanširate crni luk i nakon toga ga propržite i dinstate s pečurkama isečenim na krupnije, dobićete idealan garnirung za teleće meso. Crveni luk može da se zapeče bez ljuštenja....
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Artičoka je poznata od davnina, zvala se cvetnim povrćem i često se koristila za ukrašavanje enterijera. Artičoka se koristila za ishranu još u Staroj Grčkoj, bila je poznata u Drevom Egiptu, a u Starom Rimu je uvek...
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
Bundeva se pojavljuje u jesen, a osim za Noć veštica i zabave povezane sa ovim donedavno netipičnim praznikom za nas, tek počinjemo da uključujemo maštu kako da je češće uvrstimo na jelovnik. Upravo zato što je jesen!...
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Svi znaju da je sveža hrana najbolja hrana. Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira. Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje...