Vitamini, minerali, osnovne soli, odličan ukus - sve to se nalazi u dinstanom kupusu. Protivno predosećajima, neće vam biti potrebni svi komplikovani uređaji za dinstanje kupusa.
Zato dobijamo potrebne sastojke i počinjemo da pripemom dinstanog kupusa.
I tako, uzmite glavicu kupusa (oko 1 kg) i isecite na ivice. Da biste to uradili, isecite kupus po liniji rasta panjića, a nakon toga poprečno - na ivice debljine oko 1 cm.
Prebacujemo kupus, isečen za dinstanje u pleh za pečenje, sipamo vodu, so i ostavljamo da se krčka dok ne omekša - oko 30 minuta.
Sada je trenutak da začinimo dinstani kupus. U njega možemo dodati biber, čubar, alevu papriku ili druge začine.
Kako da dinstamo kupus? Uprošćen recept
kupus - 1 - 1,5 kg (glavic srednje veličine)
šargarepa - 1 komad
luk - 1 komad, veliki
biljna mast
paradajz pire
pavlaka za kuvanje - 1 supena kašika
začini
Izrendajte kupus sitno. Propržite u biljnom maslacu dok ne dobije zlatnobraon boju. Dodajte vodu i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko 20 minuta.
Pred kraj dodajte so, začine, isecite šargarepu sitno, lovorov list, kašiku paradajz pirea, kiselu pavlaju.
Po želji dodajte proprženu šargarepu. Ako je to prilog, onda je to sve, ali ako je glavno jelo sa kupusom, 10 minuta pre nego što bude gotovo, dodajte kuvanu ili prženu kobasicu ili dinstano meso.
Komentari