Bonapeti.rs»Saveti»Kako se dinsta grašak?

Kako se dinsta grašak?

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
92022
Kako se dinsta grašak?

Ovo je omiljeni recept za dinstani grašak:

Sastojci:

3 šolje graška, očišćenog

2 kašike maslaca, mekanog

1/2 kašičice šećera

1/2 kašičice soli

Priprema: Stavite sve namirnice u šerpu i dobro promešajte.

Dobro prekrijte grašak maslacem. Dodajte hladnu vodu, da pokrije povrće. Poklopite šerpu i skuvajte grašak. Nakon 15 minuta skinite poklopac i ostavite grašak da se dinsta u maslacu. Dinstajte još 15 minuta i poslužite grašak dok je još topao.

Najbrži i lak način za pripremu graška:

U šerpi kombinujte oko 400 grama graška i 1/2 šolje vode. Ostavite na vatri dok tečnost ne provri u poklopljenoj posudi. Smanjite vatru i ostavite grašak da se krčka 3-5 minuta ili dok ne omekša. Ocedite višak tečnosti i poslužite.

Drugi način, koji možete da koristite za pripremu dinstanog graška, je korišćenje mikrotalasne pećnice. Grašak, svež ili zamrznut, može se lako pripremiti u mikrotalasnoj pećnici. U posudu za mikrotalasnu sipajte grašak i jednu kašiku vode. Poklopite (ili pokrijte papirnatom salvetom) i kuvajte na najačem stepenu oko 3-4 minuta.

Proverite grašak i ako ima potrebe vratite ga još 3-5 minuta u mikrotalasnu. Ako je svako zrno graška mekano i toplo sa svih strana, grašak je spreman za konzumaciju. Ocedite ga i poslužite.

Drugi lak način je korišćenje tiganja - možete koristiti i svež i zamrznuti grašak. Zagrejte kašiku maslaca i malo ulja na srednjoj temperaturi u tiganju. Ako želite da dodate neki ukus, dodajte seckani crni luk ili izmrvljeni beli luk.

Dinstajte luk nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodajte oko 2 šolje graška. Temperaturu povećajte na srednje jaku. Mešajte grašak dok se dobro ne zagreje sa svih strana, oko 3-5 minuta. Dodajte so i biber, ali razmislite i o dodavanju vaših omiljenih začina ili svežih biljaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji