Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Rečni rakovi na žaruIzvuku se reskim pokretom. Stavljaju se na žar i peku dok ne porumene sa obe strane. Kuvaju se veoma brzo. Služe se na tanjiru.
Najbolji deo pečenih rakova za jelo je rep. Odlomi se i izvadi meso. Posolite po želji....
29. nov.
Aromatični rečni rakoviOperemo rakove i očistimo ih, skidamo kružnim pokretima srednji deo repa i izvadimo crevo.
Kad voda provri dodajemo rakove. Kuvamo 15 minuta ili dok lepo ne porumene. Kad budu gotovi procedimo ih u đevđiru....
08. dec.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se pripremaju rakoviAli kuvajte rakova je u vodi je najodgovarajuće pored reke.
Rakovi se mogu kuvati i u pivu. Gotovi rakovi imaju veoma specifičan ukus....
16. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako se kuvaju lignje?Belančevine lignje su takve strukture da se prilikom dužeg kuvanja stvrdnjavaju. Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata....
24. januar
Pečeni rakovi u mlečnom sosuPomešajte ih sa usitnjenim mesom od rakova i mlečnim sosom.
Začinite alevom paprikom i solju. Pospite narendanim kačkavaljem i istopljenim maslacem.
Stavite jelo u unapred zagrejanu rernu na 15 minuta....
02. avgust
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
28. okt.
Kako se pravilno kuvaju jaja?Ukoliko više volite tvrdo kuvana jaja, potrebno je 5 minuta kuvanja.
Guščija jaja se operu i stave u hladnu vodu. Kuvaju se 15 minuta na srednjoj vatri i u poklopljenoj posudi....
28. mart
Rakovi na rostovski načinČim tečnost provri, stavite očišćene rakove i kuvajte dok ne bude gotovo.
Ostavite u bujonu dok se ne ohladi i servirajte tople....
17. okt.
Punjeni rakovi sa pomorandžomSos Bešamel razredimo toplim svežim mlekom i istom količinom bujona od skuvanih rakova. Dodaju se jaja i meša se dok se ne dobije homogena smesa. Začinjava se solju po ukusu....
16. nov.
Kako se kuvaju rakovi?Sortirajte rakove po težini - male kuvajte 7 minuta, srednje 15, a velikie 30. Kada su rakovi kuvani, prelijte ih ledenom vodom.
Šta je potrebno za kuvane rakove?...
21. mart
Rakovi sa sosom od pavlakeZapržite i klešta od rakova 2 minuta, izvadite ih i ostavite da se cede na kuhinjskom ubrusu.
Dodajte u tiganj luk isečen na sitno da se zaprži. Dolijte pola vina i ostavite da omekša....
18. dec.
Kuvani rakovi na ruski načinDodaju se rakovi, kojima je prethodno odstranjeno srednje peraje sa crnom žilom.
U trenutku i kome se između vrata i leđa rakova pojavi pukotina, oni se vade iz vode....
01. avgust
Kuvani rakovi sa belim vinomKada smesa provri, stavite rakove i kuvajte oko 15 minuta.
Servirajte sa sosom od majoneza i senfom....
31. jul
Čorba od rakova i đumbiraŠargarepa, praziluk i lovorovi listovi se stavljaju zajedno sa bujonom da vru oko 10 minuta.
Rakovi se odvoje od kostiju, a njihovo meso se dodaje povrću zajedno sa đumbirom, soja sosom i anisom....
09. jul
Rakovi sa kukuruzom i kiselim krastavčićimaPomešajte majonez sa izdrobljenim mesom od rakova i ribe.
Dodajte na kocke isečene kisele krastavčiće, masline i kukuruz.
Pospite biberom i solju.
Promešajte salatu i servirajte sa kriškama limuna....
31. jul
Rakovi sa ajolijem i mladim lukomRakovi se prže dok ne postanu zlatasti i izvade se na upijajući papir.
Servirajte rakove sa bosiljkom, ajoli sosom i kriškama limuna....
20. nov.
Kako se kuva kukuruzKuvati oko 15-20 minuta dok ne omekšaju. zrna izvadite rešetkastom kašikom da bi se voda isecedila....
27. april
Kako se kuva artičokaArtičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!...
13. jun
Dinstani rakovi sa belim vinom i pavlakomOperite rakove četkom i skuvajte ih u posoljenoj vodi.
Izvadite meso iz ljuštura rakova.
U posudi poređajte meso od rakova, peršun, pavlaku, vino i začine....
07. nov.
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Kuva se otprilike sat vremena dok ne bude gotovo. Ako unapred nije potopljen, vreme kuvanja se produžava za gotovo dva puta....
14. okt.