Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Kuskus sa tunjevinomKuskus sa tunjevinom
20. jun
Prvo treba da se skuva kuskus prema uputstvu na pakovanju. Nakon toga operemo hladnom vodom da se ne zalepi. Rasporedimo u tanjire....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Kuskus u sosu od tikvicaKuskus u sosu od tikvica
18. okt.
Kuskus staviti u činiju sa vege maslacem i preliti prokuvanom vodom i ostaviti da odstoji deset minuta. Servirati kuskus u tanjir i preliti sosem od tikvica. Kuskus u sosu od tikvica jesti dok je toplo....
Kuskus sa paradajz sosomKuskus sa paradajz sosom
30. avgust
Kada se bujon rastvori, dodajte kuskus. Tikvicu operite i naseckajte na male kockice. Šargarepu narendajte, a luk sitno naseckajte. U zagrejano ulje stavite tikvicu i šargarepu....
Marokanski kuskus sa leblebijomMarokanski kuskus sa leblebijom
08. jun
Marokanski kuskus sa leblebijom se poslužuje lagano topao ili ohlađen i može da bude salata, predjelo, prilog, pa čak i glavno jelo. Raskošni ukus orijenta! Prijatno uz ovo fantastično predjelo sa kuskusom!...
Kuskus na turski načinKuskus na turski način
24. jul
Dodajte kuskus, promešajte i nalijte vrući bujon. Posolite i pospite biberom po ukusu i ostavite da provri, nakon toga smanjite vatru na slabu, zatvorite poklopac i ostavite da vri dok ne upije vodu....
KuskusKuskus
21. avgust
Vrste kuskusa Obično mali parčići kuskusa dostižu veličinu od oko 1 mm. Postoje različite vrste kuskusa, kao jedna od najinteresantnijih je maftul, poznata i kao izraelski kuskus....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Seku se spoljašnji grubi listovi, s vremena na vreme se potapa u limunsku vodu. Dno istrljamo od dlačica uz pomoć kašičice i artičoku ostavljamo u vodi sa sokom od limuna....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Koliko vremena se kuva grašak? Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan ukus, u kome možete uživati sa vašom porodicom. Možete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu....
Kuskus sa avokadom i mocarelomKuskus sa avokadom i mocarelom
08. avgust
Ugrevamo vodu sa pola kašičice soli, sipamo kuskus i kvamo dok ne bude gotov. Dobro ocedimo i sipamo na tanjir. Avokado se iseče na dva dela, izvadi se koštica, unutrašnjost se izvadi kašikom i iseče na kockice....
Kuskus od brokolija sa piletinomKuskus od brokolija sa piletinom
03. mart
Poklopac se sklanja i kuva se još 1-2 minuta uz neprestano mešanje. 4. Gotov interesantni i nestandardni kuskus od brokolija sa piletinom se servira topao. Prijatno!...
Kuskus sa maslacem i bosiljkomKuskus sa maslacem i bosiljkom
05. maj
Procedite kuskus u cediljku i prebacite u tiganj sa maslacem i bademima. Vratite tiganj na ringlu. Promeešajte, dodajte parmezan i promešajte ponovo, dok kuskus ne upije aromatičan maslac i sir se ne istopi....
Koliko vremena se kuva ječam?Koliko vremena se kuva ječam?
12. maj
Nakon naznačenog vremena, isključuje se i ostavlja deset minuta bez otvaranja. Danas je tehnologija veoma napredna. Sa ekspres loncem ovo vreme se prepolovi, odnosno za 30 minuta je spreman za jelo....
Koliko vremena se kuva brokoli?Koliko vremena se kuva brokoli?
17. okt.
Brokoli spada među najkorisnije povrće. Pored toga đto je veoma ukusan, brokoli je veoma dijetalan i to ga čini nezamenjivom namirnicom zdrave dijete. Brokoli se lako čisti i potrebna im je veoma kratka termička obrada...
Koliko vremena se kuva sočivo?Koliko vremena se kuva sočivo?
03. april
Dobar je izbor za ljude koji su na dijeti i žele da se hrane zdravo, ali nemaju previše vremena za pripremu drugih jela. Vreme kuvanja zelenog sočiva je skoro isto kao i crvenog, male su razlike....
Koliko vremena se kuva jaje?Koliko vremena se kuva jaje?
02. april
Probajte ove savete za kuvanje jaja i uverite se i sami koliko je lakše. Važno Pojedite bar jedno kuvano jaje dnevno (i vi i vaša deca)....
Koliko vremena se kuva kesten?Koliko vremena se kuva kesten?
17. feb.
Imajte na umu da duže vreme kuvanja neće kesten učiniti ukusnijim i mekšim, već naprotiv - prekuvani kesten se mrvi i nije tako ukusan....
Koliko vremena se kuva teletina?Koliko vremena se kuva teletina?
12. feb.
Ako ste i vi među onim osobama koje bar jednom nedeljno na svoju trpezu postavljaju jela od telećeg mesa, sigurno ste se susretali sa pitanjem, koliko vremena treba da se kuva teletina, kako bi bila mekana....