Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se kuva kesten?

Koliko vremena se kuva kesten?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41190155
Koliko vremena se kuva kesten?

Kesten je veoma ukusna namirnica, čiji je miris jedan od simbola jeseni. Osim toga što se peku, kesteni mogu i da se kuvaju, a bilo koju varijantu da odaberete, treba da znate da se pripremaju lako, a da je rezultat uvek ukusan. Prema većini, pečeni kesten je ukusniji, ali i kuvani kesten ima svoje prednosti.

Pre nego što stavite kestenje da se kuva, treba da svaki plod zasečete oštrim nožem na vrhu. Budite pažljivi, kako se ne bi posekli. Najbolje je da kestenje poređate na peškir, kako se ne bi klizao. Nakon toga, sipajte kestenje u šerpu i prelijte ga hladnom vodom, koja treba da pokrije kestenje 2-3 prsta odozgo. Kuvajte 5-10 minuta nakon što voda proključa. Nije neophodno da stavljate so ili masnoću u vodu za kuvanje.

Imajte na umu da duže vreme kuvanja neće kesten učiniti ukusnijim i mekšim, već naprotiv - prekuvani kesten se mrvi i nije tako ukusan. Preporučujemo vam da oljuštite kestenje dok je još toplo, nemojte čekati da se potpuno ohlade. Pogledajte nekoliko neodoljivih recepata za pripremu kestena: Ukusan kuvani kesten, Pečeni kesten i Krem od kestena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji