Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
KinoaVrste kinoe
Obična kinoa - ima sitno belo i svetlo bež semenje. Ova vrsta kinoe najčešće se sreće u Peruu.
Kraljevska kinoa - ima krupno srvenkasto semenje i specifičan ukus....
30. april
Kako da pripremite kinouDa biste skuvali kinou, treba vam 1 šolja zrna kinoe, 2 šolje vode, pola kašičice soli i 20 grama maslaca.
Pre nego stavite kinou da se kuva, potrebno je oprati je....
21. jul
Kinoa sa povrćemU njih dodajemo skuvanu kinou i ostavljamo na ringli još 5 minuta mešajući. Jelo se ukrašava svežom mentom.
Kinoa sa povrćem je gotova!...
03. dec.
Kinoa sa paprikomDodajte kinou. Sipajte vruću vodu i kuvajte poklopljeno oko 10 minuta.
Dodajte grašak da se kuva i on, a za to vreme naseckajte na sitno paprike.
Na kraju sve sjedinite i to je to.
Možete dodati malo kumina....
21. okt.
Kinoa sa patlidžanimaOcedite kinoa, prelijte sa sosom od patlidžana i servirajte jelo samostalno ili kao prilog za meso ili ribu....
02. okt.
Kinoa sa krompiromDodaje se pola do šolja vode, ostavlja se da provri i nakon toga da se krčka oko 5 minuta.
Za to vreme s opere kinoa. Dodaje se u krompir i naliva se još vode oko 200-250 ml vruće....
21. sep.
Kinoa sa slatkim krompiromKad se to desi dodajte oceđenu leblebiju. Smanjite ringlu i ostavite još 15-20 minuta dok kinoa ne bude gotova i dok krompir ne omekša dobro.
Neka vam je ukusno sa ovom kinoom sa slatkim krompirom....
23. april
Kinoa sa crvenim pasuljemDodaju se kinoa, so, biber i oko 300 ml vode. Promeša se i poklopi.
Kuva se još 15-20 minuta u zavisnosti od kinoe, dok ne upije svu vodu.
Dodaje se sitno iseckan korijander i pasulj....
10. okt.
Kinoa sa prokeljem i paprikamaDobro operite kinou kako biste uklonili saponine. Nakon toga je kuvajte dok ne bude gotova, otprilike 10-15 minuta. Ocedite i ostavite sa strane....
11. feb.
Kinoa sa keljem i sremušemNakon toga se dodaju kinoa i lisnato povrće, dosipa se otprilike 400-500 ml vode i kuvaju se dok kinoa ne bude gotova.
Kelj i sremuš mogu da se zamene spanaćem.
Jelo sa kinoom se posoli po ukusu....
24. feb.
Kinoa sa spanaćem i sremušemKinoa se potopi u vodu oko sat vremena i ispere.
Spanać se čisti od korena. Koristila sam mladi spanać i nisam morala da uklanjam drške. Operite spanać i ocedite od vode zajedno sa sremušem....
18. nov.
Kinoa sa krem karamel prelivomDodaju se sveže mleko i pavlaka za kuvanje.
Smesa od jaja i mleka za desert ja gotova. U nju se dodaje oceđena kinoa i izmeša se....
27. januar
Kinoa sa spanaćem u rerniJelo je gotovo kad se zrnca kinoe raspuknu i postanu prozračna.
Tada sklanjamo foliju i zapečemo 5 minuta u jakoj rerni, dok kinoa sa spanaćem ne dobije blago hrskavu koricu....
24. maj
Kinoa sa spanaćem i jajimaNakon toga dodajemo kuvanu kinou i dva umućena jajeta, u posudi začinjena sa 2 prstohvata karija.
Lepo promešajte tako da jaja budu ravnomerno raspoređena i da se pomešaju sa zrnima kinoe....
19. maj
Kinoa sa tikvicama i patlidžanomKada se proprže, sipajte 2-3 šolje vode.
Kada voda proključa, dodajte beli luk u prahu i so. Kada povrće omekša, dodajte opranu kinou.
Paradajz isecite i dodajte i njega....
28. jul
Kinoa sa piletinom i povrćemKinoa se skuva u blago posoljenoj vodi, ohladi se i ocedi se.
Pileća šnicla se ispeče na gril tiganju.
Povrće - tikvica, šargarepa, krastavac, paradajz i pečurke se operu. Šargarepa i paradajz se oljušte....
26. jul
Kinoa sa pasuljem i povrćemSkuvana kinoa se pomeša sa povrćem, dodaje se oceđeni crveni pasulj.
Kinoa sa pasuljem i povrćem se dodatno začinjava ako je potrebno....
25. januar
Kinoa sa brokolijem i tikvicamaStavite kinou u povrće. Promešajte kinou sa brokolijem i tikvicama i servirajte.
Prijatno!...
20. feb.
1
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kinoa sa medom, cimetom i orasimaSkuvamo kinou u šerpi sa tačnom količinom vode. Kuvamo oko 15-20 minuta, mešajući s vremena na vreme, da se ne uhvati za dno....
13. okt.
Kako se potapa bulgur?Bulgur je proizvod napravljen od zrna pšenice, prerađenih na poseban način putem lagane termičke obrade - kuvanje ili na pari, nakon koga sledi sušenje ili u većini slučajeva - usitnjavanje/mrvljenje na krupno.
Na...
21. feb.