Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se mesi glatko testo?Premesite testo na radnoj površini
Izvadite testo iz posude direktno na pripremljenu radnu površinu. Prilikom mešanja treba da se stvori lepljiva lopta, što znači da je testo gotovo za mešnju.
4....
07. nov.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiDobro promešajte drvenom kašikom da se pomešaju sastojci. Prekrijte folijom i ostavite dva sata da naraste.
Nakon toga testo prebacite na dobro nabrašnjenu radnu površinu....
28. nov.
Kako se pravi masno testoMasno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
01. januar
Kako se pravi slatko testoSada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
28. feb.
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
22. sep.
Kako se prave kuvano i pareno testoPareno testo
Pareno testo je veoma lako za pripremu i slično je kuvanom.. Za razliku od kuvanog, parenom testu su potrebne tačne proporcije za pripremu....
23. sep.
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Mešenje testa
Najverovatnije je mešenje testa mesto na kojem svi nailazimo na najveće poteškoće u pripremi testa....
02. jul
Kako da čuvamo testo?Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
22. april
Uskršnji kolač od testa koje se mutiU veću posudu stavite na kockice isečenog kravljeg maslaca i krem sira i ostavite na sobnoj temperaturi da omekšaju.
Jaja takođe treba da budu na sobnoj temperaturi.
Operite suvo grožđe i potopite ga u toplu vodu....
14. maj
Testo za krofneČim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči.
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
10. avgust
Testo za sveUmesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
18. sep.
Testo za dekoracijuOvaj tip testa možete koristiti i sirov na pogačama ili tortama, ali možete i sušiti u rerni na 45-50 stepeni oko 20 minuta....
06. sep.
Testo iz frižideraSačekamo da se aktivira. Prosevamo brašno i dodajemo preostalo mleko, postepeno sipamo i kvasac.
Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta....
06. okt.
Testo sa maslacemBrašno i so se proseju. Koristi se blender da se umuti maslac, dok smesa ne zaliči na mrvice i dodaje se voda.
Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo.
Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu....
13. feb.
Testo za fokačuIzvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna.
Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
11. feb.
Testo za kornetePočnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije.
Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
12. maj
Testo od lukaLuk se oljušti i iseče se na stino. I pasira se. Uzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo.
Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje....
27. okt.
Testo za HaluZa posipanje se koriste mrvice od maslaca, šećerne mrvice, susam ili seme maka.
Međutim, ovde ćemo se zaustaviti na samom testu za hleb....
29. okt.
Super testo u mini pekariUključite na program testo, koji je oko 1.30 minuta.
Kad završi, izvadite iz posude i pripremite pice, mekike itd....
22. maj
Univerzalno testo u mini pekariUključite na program za testo. Kod mene je 90 minuta.
Testo možete koristiti za pice, doručke, pogače, hleb itd....
26. jul
Kako da napravimo kuvano testoTesto možete da pržite i da pečete.
Od kuvanog testa se najčešće pripremaju ekleri, tulumbe i različita peciva....
12. avgust
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
23. sep.