Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKrljušt se čisti oštrim nožem, koji se drži pod uglom, kako krljušt ne bi letela na sve strane.
Pažljivo odsecite repno peraje. Odsecite leđno peraje....
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čisti i sprema iverakZa one koji vole da eksperimentišu, može se spremiti i sa egzotičnim citrusnim aromama. Iverak se može pržiti u tiganju i servirati sa povrćem i sosom....
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
ŠnjurCrnomorski šnjur /Trachurus mediterraneus ponticus/ ima modrozelenu boju gornjeg dela, koji je na mestima plav. Bočne strane ribe su sivkaste, a stomak je između srebrne i bele boje....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Ukusan grčki šnjurKako kažu ribolovci Riba ima sedam cenjenh kvaliteta i sa svakim satom koji prođe, ona gubi po jedan od njih!...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Udarajte ga lagano, ali uporno dok ne počnu da se stvaraju pukotine i mekani deo počne da se odvaja od kore.
Postepeno će se ljuska odvojiti od mekog dela. Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi....
Mali pomoćnici u kuhinjiPripremite ih potreban krem ili slatko, pokažite im kako se radi i obratite pažnju na to da hrana treba da bude lepa i čista, prethodno pranje ruku pre svake aktivnosti povezane sa kuvanjem je veoma važno....
Kako se gaje nektarineDosad se nije otkrilo kako su se nektarine pojavile, da li su nastale kao selekcija ili su se drvo nektarine pojavilo samo. Međutim, postoje tvrdnje da ponekada breskve imaju plodove poput nektarina i obratno....
Kako se sprema boranijaMlada boranija se kuva 7 minuta, dok prezrela se kuva oko 10 minuta. Da li je gotovo, može se videti kako prema izgledu, tako i prema ukusu.
Nije poželjno da se boranija prekuva, jer će onda biti kašasta....
Kako se konzumira kavijarPrema tradiciji, kavijar se konzumira u mali zalogajima, kako bi se više uživalo, a i kako bi se što bolje osetio njegov ukus, a da se pritom čula ne preopterete zbog njegove arome ili teksture.
6....
Kako se služe pečurke?Sosevi se obično serviraju odvojeno u posudama za sos kako bi se odabrala količina za konzumiranje, ali postoje i vrste sosa od pečuraka koji su deo sastojaka u receptu i serviraju se pomešani sa hranom....
Kako se služi riba?Takođe naučite kako se filetira riba i kako se čisti riba od kože i obavezno isprobajte naše isprobane recepte za ribu u rerni....
Kako se pravi zaprškaPrvo se u zagejanoj masti dinstaju sitno iseckane glavice luka, posle toga se po redu dodaju paradajz ili paradajz pire, šargarepa i peršun.
Posle toga se dodaje aleva paprika i bujon iz jela....
Kako se čuva čaj?Sve posude u kojima čuvate čaj treba koristiti samo za njega, kako ne bi narušili aromu biljke.
- Čuvati na hladnom i tamnom mestu, daleko od svetlosti, sunca i toplote....