Facebook
Omiljeno
Pinterest
Domaći bujon od povrćaUvek ćete pri ruci imati ukusan domaći bujon za pripremu rižota, supa, janija. Napravite, vredi :)))
U bujon možete dodati povrće po vašem izboru, crvenu cveklu, spanać, zelje, boraniju itd....
Bujon od povrća za mršavljenjeU veliku šerpu stavljamo povrće i prelivamo izvornom vodom, začinimo morskom soli. Kuvamo na tihoj vatri 60 minuta.
Konzumiramo sok. Po želji možemo jesti povrće kao čorbu....
Kako sami da napravimo začine od povrćaJedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne začine od povrća koje ćemo koristiti tokom zimskih meseci....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Bujon od povrćaVoda se sipa i ostavlja se da se krčka oko sat. Cedi se kroz mrežastu cediljku, povrće se izvadi....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaPasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima....
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Bogati bujon od povrćaČesto, kada opisujem svoje recepte, napišem da stavljam domaći bujon (mesni ili od povrća). Preporučujem da i bujon od povrća za obrok pripremite kod kuće....
Kako da napravimo domaću čokoladu?Takođe, pogledajte kako da prepoznate kvalitetnu čokoladu, kako da napravite pravu domaću čokoladu i obavezno probajte naše recepte za domaću tečnu čokoladu bez E oznaka i konzervanasa....
Da napravimo domaći sudžukDomaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
Kocka od povrća (bujon)Sve sastojke sitno iseckajte i stavite u tiganj kome se dno ne lepi, dok ne ispari sva voda od povrća.
Dodajte so i ulje i često mešajte. Nakon toga ispasirajte i stavite u tiganj, da se malo osuši nakon pasiranja....
Kako da napravite domaći pileći bujon?Ostavite da se ohladi i koristite po potrebi, čuvajući ga u frižideru.
Pogledajte takođe:
- za šta je koristan bujon od kostiju;
- kako da napravimo riblji bujon;...
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduMože se čuvati u frižideru, ali nije preporučljivo da stoji dugo, jer što duže stoji, više gubi aromu i ukus.
Limunada se može napraviti, tako što iskoritite ceđeni sok od limuna, vodu, šećer ili sirup....
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaSamo sa dva sastojka lako možete pripremiti tofu u domaćim uslovima, a možete ga konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim ukusnim jelima.
Potrebno vam je 500 grama soje i 2-3 supene kašike soka od limuna....
Kako da napravimo ćuftice za domaće burgereOd izuzetnog značaja je da napravite jednake ćufte za burgere, koje će biti jednake sa svake strane, kako bi mogle maksimalno dobro da se ispeku. Napravite blago pljosnate centre ćufti....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukVrata rerne moraju biti malo otvorena kako bi vlaga mogla da izađe. Proces se mora stalno nadgledati. Kada luk počne da se odlepljuje sa papira na dnu, započnite periodično mešanje....
Kako da napravite domaći sok i sirupNema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse....
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....