Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Domaći bujon od povrćaDomaći bujon od povrća
13. jun
Uvek ćete pri ruci imati ukusan domaći bujon za pripremu rižota, supa, janija. Napravite, vredi :))) U bujon možete dodati povrće po vašem izboru, crvenu cveklu, spanać, zelje, boraniju itd....
Bujon od povrća za mršavljenjeBujon od povrća za mršavljenje
17. jun
U veliku šerpu stavljamo povrće i prelivamo izvornom vodom, začinimo morskom soli. Kuvamo na tihoj vatri 60 minuta. Konzumiramo sok. Po želji možemo jesti povrće kao čorbu....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne začine od povrća koje ćemo koristiti tokom zimskih meseci....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Bujon od povrćaBujon od povrća
15. jun
Voda se sipa i ostavlja se da se krčka oko sat. Cedi se kroz mrežastu cediljku, povrće se izvadi....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Pasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Bogati bujon od povrćaBogati bujon od povrća
15. avgust
1
Često, kada opisujem svoje recepte, napišem da stavljam domaći bujon (mesni ili od povrća). Preporučujem da i bujon od povrća za obrok pripremite kod kuće....
Kako da napravimo domaću čokoladu?Kako da napravimo domaću čokoladu?
07. mart
Takođe, pogledajte kako da prepoznate kvalitetnu čokoladu, kako da napravite pravu domaću čokoladu i obavezno probajte naše recepte za domaću tečnu čokoladu bez E oznaka i konzervanasa....
Domaći teleći bujon od kostijuDomaći teleći bujon od kostiju
14. mart
Važno kod bujona od kostiju jeste da uvek prelivamo kosti hladnom vodom i solimo nakon što je bujon gotov....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Treba da sušite nakon termičke obrade sa vodom i tokom nekoliko sati na temperaturi od oko 30 stepeni....
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Dodajte vinsko sirćet, karamelizovan šećer, rendanu koru od limuna i cimet. Stavite da tihu vatru da provri i kuvajte, nemojte pojačavati vatru....
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Domaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Da biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
Kocka od povrća (bujon)Kocka od povrća (bujon)
23. sep.
Sve sastojke sitno iseckajte i stavite u tiganj kome se dno ne lepi, dok ne ispari sva voda od povrća. Dodajte so i ulje i često mešajte. Nakon toga ispasirajte i stavite u tiganj, da se malo osuši nakon pasiranja....
Kako da napravite domaći pileći bujon?Kako da napravite domaći pileći bujon?
26. april
Ostavite da se ohladi i koristite po potrebi, čuvajući ga u frižideru. Pogledajte takođe: - za šta je koristan bujon od kostiju; - kako da napravimo riblji bujon;...
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronadu
16. jul
Može se čuvati u frižideru, ali nije preporučljivo da stoji dugo, jer što duže stoji, više gubi aromu i ukus. Limunada se može napraviti, tako što iskoritite ceđeni sok od limuna, vodu, šećer ili sirup....
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Samo sa dva sastojka lako možete pripremiti tofu u domaćim uslovima, a možete ga konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim ukusnim jelima. Potrebno vam je 500 grama soje i 2-3 supene kašike soka od limuna....
Kako da napravimo ćuftice za domaće burgereKako da napravimo ćuftice za domaće burgere
28. feb.
Od izuzetnog značaja je da napravite jednake ćufte za burgere, koje će biti jednake sa svake strane, kako bi mogle maksimalno dobro da se ispeku. Napravite blago pljosnate centre ćufti....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Vrata rerne moraju biti malo otvorena kako bi vlaga mogla da izađe. Proces se mora stalno nadgledati. Kada luk počne da se odlepljuje sa papira na dnu, započnite periodično mešanje....
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Nema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....