Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravite alkalnu vodu?Kako da napravite alkalnu vodu?
24. dec.
Evo kako bi sami mogli da napravite alkalnu vodu kući....
Napravite sami srebrnu voduNapravite sami srebrnu vodu
06. april
Najlakši način da sami napravite srebrnu vodu je da u dobro opranu posudu sipate oko 2 litra vode i u njega stavite srebrnu kašiku ili drugi predmet od srebra....
Kako da uštedimo voduKako da uštedimo vodu
13. jun
U korist štednje vode pojedini dermatolozi tvrde da svakodnevno tuširanje može dovesti do slabljenja imuniteta. Zajedno sa prljavštinom mi skidamo i patogene mikrobe, sa kojima se telo bori i tako počinje da slabi. Onima...
Kako napraviti domaće prezle?Kako napraviti domaće prezle?
08. dec.
Možete da napravite domaće prezle od različitih vrsta hleba - raženog hleba, tipskog hleba i belog hleba, tako što ćete nekoliko kriški svake vrste iseći na trake i osušiti ih u rerni....
Kako napraviti sofrito sosKako napraviti sofrito sos
14. okt.
Kada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa. Zaista, sve do sada...
Kako napraviti dijetalne palačinke?Kako napraviti dijetalne palačinke?
13. okt.
U zavisnosti od naših želja, možemo napraviti slatke ili slane palačinke....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
1
Ali da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
Kako napraviti dobar kiseli kupusKako napraviti dobar kiseli kupus
28. okt.
Ostali sastojci koje morate da nabavite da biste napravili svoj vrhunski kiseli kupus su morska so, grančice piskavice ili čubra, ren i glavicu cvekle koju možete dodati za boju....
Kako napraviti domaće orahovo uljeKako napraviti domaće orahovo ulje
27. jul
Primena orahovog ulja u receptima Za domaći majonez može se napraviti mešavina orahovog ulja i kikiriki putera ili suncokretovog ulja, a majonez se začini limunom ili balzamikom....
Kako napraviti tortu od kartona?Kako napraviti tortu od kartona?
03. januar
1
Trebalo bi da ima dovoljno komada da kolač bude okrugao; - Nakon što napravite sve komade, potrebno je da napravite i njenu osnovu....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da pročistimo vodu u kućnim uslovimaKako da pročistimo vodu u kućnim uslovima
29. mart
Ekolozi u celom svetu upozoravaju da je kvalitete vode svake godine sve gori i gori i da je broj mesta sa čistom izvornom vodom sve manji. Svaka nedestilovana voda sadrži razne primese kao što su: fosfati, hloridi, sulfati...
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Pravilan način da napravite toplu vodu sa limunom ujutruPravilan način da napravite toplu vodu sa limunom ujutru
15. avgust
Sigurno ste čuli mnogo stvari o koristima tople vode sa limunom, je li tako? Uprkos tome što neki stručnjaci tvrde da ovo nije čudotvorni napitak, ipak ima mnogo dokaza za koristi po zdravlje, ukoliko započnete dan...
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
Kako da napravite veganski majonez?Kako da napravite veganski majonez?
08. okt.
Među sosevima za aromatiziranje osnovnih namirnica, majonez zauzima centralno mesto. Pogodan je dodatak grickalicama i sendvičima. Pravi savršen tandem sa različitim vrstama mesa, sa salatama, pecivom i povrćem. Međutim...
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....
Kako da napravite pirinčano brašno?Kako da napravite pirinčano brašno?
21. sep.
Kašica za decu se može napraviti od pirinčanog brašna kod kuće umesto da se kupuje gotova kaša. Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje....
Kako da napravite strava mafineKako da napravite strava mafine
06. mart
Kako biste napravili strava mafine, potrebno je koristite hladan i tvrd maslac iz frižidera....
Kako da napravite ukusne mafineKako da napravite ukusne mafine
02. jul
Za ukus testa se dodaje: - kakao, čokolada, kafa - voće, sušeno voće, ušećereno voće - vanilin šećer, razne esencije, cimet - sitan sir, mlečni proizvodi Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
Kako da napravite idealni patatnikKako da napravite idealni patatnik
21. feb.
Međutim, ako ga pravite u kućnim uslovima, poželjno je da ga napravite u tepsiji i da ga ispečete u rerni, jer na taj način je ova pita mnogo ukusnija, a i biće zdravija....
Kako napraviti domaće pivo od đumbiraKako napraviti domaće pivo od đumbira
07. avgust
Evo 2 recepta za domaće pivo od đumbira, koje možete napraviti kod kuće....
Kako napraviti savršeni štolen za BožićKako napraviti savršeni štolen za Božić
13. jun
U stvari, štolen može da se napravi dosta pre praznika – ako je dobro upakovan, izdržaće i do 45 dana, a da mu se ukus uopšte ne promeni, tvrde poslastičari....
Kako napraviti savršene prženice - nekoliko trikovaKako napraviti savršene prženice - nekoliko trikova
14. maj
Prženice se smatraju jednim od najpopularnijih doručaka širom sveta. Potiču iz Francuske pod imenom francuski tost. Tako voljene od svih u porodici, moramo znati i suptilnosti njihove pripreme. Dakle, ovde ćemo vas...