Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Perece sa maslacemPerece sa maslacem
08. dec.
Beleška: U osnovnom receptu Austrijske perece dala sam objašnjenje kako se tačno presavija ovaj predivan đevrek. Nisam uvrtala trake, već sam ih oblikovala u dugačak fitilj....
Perece sa pirinčanim brašnomPerece sa pirinčanim brašnom
22. sep.
Perece sa pirinčanim brašnom su veoma uspešne....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da peremo voće i povrće?Kako da peremo voće i povrće?
27. nov.
Svi znamo da su voće i povrće glavni izvor mnogih vitamina, minerala i hranljivih sastojaka, i da zbog toga pomažu u održavanju dobrog zdravlja i jakog imunološkog sistema. Voće i neko povrće najbolje je...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Austrijska perecaAustrijska pereca
21. dec.
Važno je gledati vreme kuvanja perece sa svake strane, jer ako se kuva duže, testo će se raspsti....
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Artičoka je poznata od davnina, zvala se cvetnim povrćem i često se koristila za ukrašavanje enterijera. Artičoka se koristila za ishranu još u Staroj Grčkoj, bila je poznata u Drevom Egiptu, a u Starom Rimu je uvek...
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve. Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Svi znaju da je sveža hrana najbolja hrana. Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira. Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje...
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
Kako se prafi kefir?Kako se prafi kefir?
24. avgust
Kefir je tibetanska pečurka koja uzrokuje fermentaciju u mleku. Ona mu daje specifičan ukus koji se sviđa svima, ali najviše obožavateljima jogurta. Osim toga, puni ga nizom prednosti za čoveka. Naziv kefir još se...
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Pitanje je kako da sušimo biljke, ako ih nismo kupili u ovom obliku. Evo nekoliko načina za sušenje biljaka Ljudi se sve više odlučuju za sušenje biljaka na vazduhu - najefikasniji i najpopularniji metod....
Kako se sagorevaju kalorijeKako se sagorevaju kalorije
03. jun
Kada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Pravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste. Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Najpopularniji način očuvanja patlidžana je u obliku biljnog kavijara ili paštete. Za konzervaciju gotovih jela od patlidžana možete koristiti kuvano, prženo, pečeno i dinstano povrće....
Kako se pohuju paprikeKako se pohuju paprike
03. jun
Da biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće da bi se dobro ispekle. Od takvih paprika možete pripremiti predivne pohovane paprike u hrskavoj smesi za pohovanje...
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Nakon toga posipte peskom i gnječite rukama kao da perete neku stvar ručno, dok se kreč ne rasporedi dobro po škembiću. 5. Stavite na drvenu dasku i uzmite nož, sastružite škembić u kontra pravcu dlaka. 6....
Kako se gaji spanać?Kako se gaji spanać?
07. maj
Gajenje spanaća je u našij zemlji odavno popularno. To je biljka koja se, nakon što se poseju semenke, za kratko vreme pojvaljuju prvi listovi u plastenicima. Potražnja za ovom kulturom svakodnevno raste, što znači da...
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Jedna od najukusnijih riba je brancin. Sreće se u Sredozemnom moru i Atlantskom okeanu. Riba ima ukusno meso, ali nije masno. Da biste bili sigurni da brancin svež, gledajte oči ribe. One treba da izgeldaju sveže...
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz. Držeći ribu jednom rukom, drugom...