Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečurke šitake u rerniAromatične i ukusne pečurke šitake u rerni.
1. Odsecite drške šitake pečuraka i kapice dobro očistite vlažnom krpom. Poređajte ih otvorom na gore u posudu za pečenje obilno namazanu maslinovim uljem.
2....
29. jul
Pečurke Šitake u maslacuSveže šitaki pečurke se mogu kupti u prodavnici. Osnovno se konzumiraju u Japanu i Kini....
21. maj
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Karamelizovane pečurke Šitake u soja sosuDa biste na ovaj način pripremili šitake pečurke, prethodno ih očistite i odbacite drše, a kape veoma kratko operite pod mlazom vode....
17. dec.
Kako spremiti Šitake pečurke?Čorba sa lososom i Šitake pečurkama
Potrebni sastojci: file lososa oko 300 g, 4 Šitake pečurke, bujon Daši 1 l, testenine Miso 3 kašike, sok od limuna 2 kašičice, soja sos 4 kašike, čili po želji, pirinčane špagete...
20. mart
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Šitake PečurkeSastav Šitake pečuraka
Šitake pečurke su veom bogate velikim brojem korisnih polisaharida, lentainacina i lentinana....
15. sep.
Kako da osušimo bosiljakUkoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
03. dec.
Kako da osušimo mirođiju?Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
22. sep.
Kako da osušimo slinavke?Ako ne želite da ih kuvate odmah, možete ih osušiti.
Nakon čišćenja pečurke isecite na kriške, stavite u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Sušite ih 3 do 4 sata u zagrejanoj rerni na 40-80 stepeni....
10. mart
Kako da osušimo jujubuU dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši.
Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
25. feb.
Kako da osušimo šljiveAko vam se ne suši u šporetu, šljive možete osušiti na suncu.
Voće poređajte na papir, stavite na sunčano i čisto mesto. Potrebno je 8-10 dana da se šljive potpuno osuše....
12. feb.
Kako da osušimo smokveAko želite da osušite smokve, isečene na dva dela, sačekajte da se ohlade malo u frižideru, da biste ih isekli. Kada su meke i tople, nože teško prolazi kroz njih zato što su lepljive....
22. januar
Kako da osušimo breskveAko vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni.
Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
03. mart
Pečene šitake pečurkeU sos za pečene pečurke dodajte naseckani peršun, beli luk i mlevene orahe.
Poslužite pečene šitaki pečurke sa gotovim sosom....
07. sep.
Kako da osušimo jabuke za zimu?Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine....
23. april
Kako da osušimo papriku za zimuDa biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....
25. januar
Kako da osušite urmeZatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta.
U rerni
Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
15. dec.
Šitake pečurke - korisna svojstva i primenaŠitake takođe sadrže mnogo vitamina A, vitamina C, B1 i B2. Kada se ova gljiva osuši na suncu, ova pečurka apsorbuje vitamin D....
05. mart
Korisna svojstva šitake pečurakaPuder od šitake pečuraka služi sa prevenciju visokog krvnog prtiska.
One poboljšavaju rad imuniteta. Obično doza od 2 šitake pečurke dnevno je dovoljna da bismo osetili ovaj efekat....
22. jun
Kako proveriti da li su pečurke otrovnePečurke spadaju u neobične organizme, koji se nalaze na prelazu između carstva biljaka i carstva životinja. U 17. veku su neki Evropljani smatrali da su pečurke kreacija đavola....
23. feb.
Šitake sa piletinom i sosem terijakiDodajte paprike, iseckane na trake, a nakon nekoliko minuta i pečurke šitake, koje ste prethodno ogulili i isekli na kriškice.
Stavite luk, iseckan na polumesece i đumbir. Pržite dok povrće blago ne omekne....
12. dec.
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Smatra se da ste pravilno osušili origano ili majčinu dušicu, ako nisu izgubili boju ili ukus. Lako ćete saznati da li su biljke već osušene – čim ih dodirnete prstom, listovi i cvetovi počinju da opadaju....
25. maj
Šitake pečurke dinstane u maslacu, vinu i belom lukuNa ovaj način šitake pečurke budu mnogo krte, tope se u ustima i ukusne su i same po sebi. Idealne su za jedan aperitiv, predjelo ili prilog.
Prijatno!...
06. januar