Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pečurke šitake u rerniAromatične i ukusne pečurke šitake u rerni.
1. Odsecite drške šitake pečuraka i kapice dobro očistite vlažnom krpom. Poređajte ih otvorom na gore u posudu za pečenje obilno namazanu maslinovim uljem.
2....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako spremiti Šitake pečurke?Čorba sa lososom i Šitake pečurkama
Potrebni sastojci: file lososa oko 300 g, 4 Šitake pečurke, bujon Daši 1 l, testenine Miso 3 kašike, sok od limuna 2 kašičice, soja sos 4 kašike, čili po želji, pirinčane špagete...
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Šitake PečurkeNa imperatorskom dvoru Šitake su se smatrale kako veoma korisnim za zdravlje, tako i veoma moćnim afrodizijakom....
Kako da osušimo slinavke?Već znate kako možete da imate sušene pečurke dugo vremena, a čak i zimi ćete moći da uživate u ukusu ovih neverovatno ukusnih pečuraka....
Kako da osušimo mirođiju?Kada sušite isešenu mirođiju svaki dan premeštjte isečenu biljku. Da naj način neće se pojaviti truljenje, ako neki deo nije uspeo dovoljno dobro da se osuši....
Kako da osušimo jujubuJujuba može dugo da ostane u svežem stanju. Voće treba dobro da se osuši da bi mogao da se čuva i da se konzumira duže vremena.
Sušenje jujube dosta liči na sušenje urmi i nije slučajno nazvana kineska urma....
Kako da osušimo šljivePošto su tokom leta šljive jedan od proizvoda koje u izobilju možemo naći na pijaci, predlažemo vam jednostavan način na koji možete da ih osušite.
To će vam omogućiti da i tokom hladnih dana jedete zdravo voće....
Kako da osušimo smokveAko želite da osušite smokve, isečene na dva dela, sačekajte da se ohlade malo u frižideru, da biste ih isekli. Kada su meke i tople, nože teško prolazi kroz njih zato što su lepljive....
Kako da osušimo breskveAko vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni.
Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
Kako da osušimo bosiljakUkoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
Pečene šitake pečurkeU sos za pečene pečurke dodajte naseckani peršun, beli luk i mlevene orahe.
Poslužite pečene šitaki pečurke sa gotovim sosom....
Kako da osušimo višnje i trešnje?Zbog toga, evo dva predloga o tome kako da osušite trešnje i višnje kod kuće.
Prvi način
Uklonite koštice od jednog kilograma višanja ili trešanja....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine....
Kako da osušimo papriku za zimuNanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji.
Da biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike....
Kako da osušite urmeDanas se, međutim, urme koje se prodaju u prodavnicama tretiraju sumpor-dioksidom i sulfitima kako bi im dale lepu svežu boju i zaštitile ih od razvoja bakterija....
Korisna svojstva šitake pečurakaMeđutim, njihov nivo zavisi od načina na koji su šitake i druge vrste pečuraka odgajene. Važno je da znate da šitake osiguravaju samo vitamin D2....
Kako proveriti da li su pečurke otrovneImajte u vidu da treba da konzumirate samo pečurke koje imaju zdrav izgled, pored toga što su jestive. Stare i crvljive pečurke mogu izazvati probleme sa stomakom i mučnine....
Šitake sa piletinom i sosem terijakiSačekajte da se sos zgusne i isključite.
Poslužite šitake sa piletinom i sosem terijaki u odgovarajućem tanjiru, pospite susamom i susamovim uljem....