Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da konzerviramo paprikeKako da konzerviramo paprike
10. januar
Možete da ih stavite u zamrzivač, druga varijanta je da ih konzervirate u tegle i da ih ostavite na hladnom i tamnom mestu....
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljKako da konzerviramo boraniju i pasulj
02. januar
Konzerviranje boranije bi nam uštedelo dosta vremena, a i tako bismo imali gotov ručak, kada smo u žurbi. Tako možete konzervirati pasulj i boraniju....
Ćuftice od vurde u rolatu od tikvicaĆuftice od vurde u rolatu od tikvica
03. avgust
Ostavite ih na stranu, da se malo prohlade. Operite i osušite tikvice. Nasecite ih na trake uz pomoć ljuštilice. Četkom ih premažite maslinovim uljem i zapecite ih na gril tiganju....
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Ako konzervirate pečeni patlidžan, pecite ih kratko i na visokoj temperaturi – tada će mesnati deo povrća ostati lagan i vizuelno privlačan....
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve. Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
konzervirati u sopstvenom sosu....
Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?
22. mart
Takođe, postoji mogućnost da se kiseljak konzervira. Za to je potrebno da se ubrani kiseljak očisti i opere. Mokar se stavlja u tegle, koje se zatim dobro zatvaraju....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Ovde je u pitanju konzerviranje paradajza u teglama zapremine 800 gr (za kompot)....
Kako da konzerviramo paprike za punjenje?Kako da konzerviramo paprike za punjenje?
23. januar
Kod drugog načina za konzerviranje paprika za zimu ne koristi se termička obrada paprika, već se one konzerviraju sirove u tegle. Pripremite smesu soli i šećera u jednakim količinama....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan. Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
Kako da postanem vegetarijanac?Kako da postanem vegetarijanac?
15. mart
U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike. Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Brancin, poznat i kao morski vuk, je morska riba koja se sreće u Atlantskom okeanu, Sredozemnom moru i ređe u Crnom moru, uzgaja se i u odgajivačnicama. Brancin se preferira zbog čvrstog, belog, nežnog, posnog mesa,...
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Da bismo pripremili ukusnu ribu, nezavisno od toga kakva je ona, potrebno nam je nekoliko obaveznih komponenti. Uvek treba da imamo limunove - to je nešto bez čega riba ne može dovoljno dobro da se začini. Najbolje bi bilo...