Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeće brizle u rerniOdozgo rasporedite brizle i lagano promešajte. Dolijte vino i stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok jagnjeće brizle potpuno ne omekšaju....
28. sep.
Jagnjeće brizle na roštiljuKuvajte jagnjeće brizle kratko (10 minuta) u lagano posoljenoj vodi. Ocedite i osušite.
Ocedite i osušite.
Oštrim nožem ili makazama odvojite bele kožice kojih ima na mesu....
06. jul
Pržene jagnjeće brizleAko ima potrebe, dodajte još malo ulja, kako bi sprečili da maslac izgori.
Pržene brizle poslužite tople, pospite ih biberom i svežim percima mladog luka.
Uživanje za čula su ove pržene jagnjeće brizle!...
04. jun
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Brizle sa paradajz sosomPromešajte dodajte još začina po ukusu i dokuvajte dok se brizle potpuno ne skuvaju. Servirajte sa iseckanim peršunom....
20. sep.
Svinjske brizle sa pirinčemKad se sastojci izdinstaju dodajemo vodu u kojoj smo kuvali brizle. Na kraju stavljamo i začine.
Pečemo u umerenoj rerni dok ne buge gotovo....
10. januar
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Svinjske brizle sa karijem i sočivomU tiganj dodajte i pržene brizle. Samo nakon nekoliko minuta sklonite sa vatre....
09. mart
Kako se čiste jagnjeće iznutrice?Jagnjeće iznutrice su veoma ukusan deo jagnjeta, a pripremaju se na najrazličitije načine. Ali pre nego što pristupimo njihovoj termičkoj obradi, obavezno treba da ih veoma dobro očistimo....
18. okt.
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Kako se peče jagnje - korak po korakVažno je uzeti u obzir činjenicu da da bi jagnje bilo dobro pečeno, mora da se peče na laganoj vatri....
10. maj
Kako se puni jagnje - korak po korakPogledajte kako se puni jagnje korak po korak, kako biste bili sigurni da će vaše pečeno jagnje biti ukusno i pravilno spremljeno....
03. januar
Kako se čisti jagnjeći mozak?Jagnjeći mozak neverovatno je ukusan delikatni proizvod koji većina domaćinstava danas retko priprema kod kuće.
Većina vas verovatno nije ni probala jagnjeći mozak. Zbog toga možete samo da žalite....
04. maj
Pržene svinjske brizleSpuštajte da se isprže dok ne dobiju prijatnu zlatastu boju sa obe strane. Ocedite svinjske brizle na rešetki....
02. okt.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se marinira jagnjeće meso?Jagnjeće meso (jagnjetina) je veoma korisno za naše zdravlje. Ovo meso je bogato vitaminom B, koji pomaže kod sagorevanja masnoća.
U jagnjećem mesu ima veoma malo zasićenih masnoća....
20. mart