Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Jednostavne gjuzleme u tiganjuOdlične za doručak ove jednostavne gjuzleme u tiganju!
Prijatno!...
09. feb.
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj
Tradicionalne gjuzleme sa siromPospite kore sirom i napravite klasične gjuzleme kvadrate.
Tradicionalne gjuzleme sa sirom pržite u tiganju sa 1 kašikom ulja....
31. avgust
Gjuzleme sa turskim koramaSvaka kora se maže obilno istopljenim maslacem, posipa se namrvljenim sirom i gjuzleme se presavijaju u koverat....
20. maj
Seoske gjuzleme sa kvascemNakon svakog vađenja gjuzlema namažite tiganj za sledeći.
Seoske gjuzleme sa kvascem su gotove....
18. jun
Gjuzleme na trakijski načinUzima se jedna lopta, dobro se namaže i razvije rukama na radnoj površini, namrvi se malo sira.
Uzima se druga lopta testa i na isti način se radi i razvije se preko prve, namrvi se sir....
14. sep.
Gjuzleme sa gotovim koramaKrajeve savijte tako da dobijete kvadrat i pritisnite ih da se ne otvore.
Pržite ih sa obe strane u tiganju sa malo ulja dok ne budu gotove....
22. april
Kako se prave ukusne šniclePrave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
21. jul
Domaće gjuzleme sa svežim mlekomPonovo pospite nadevom i pažljivo presavijte i druga dva kraja tako da se formira kesa.
Zagrejte ulje u tiganju i pržite gjuzleme dok se ne dobije ukusna preplanulost.
Domaće gjuzleme sa svežim mlekom su gotove....
09. feb.
Gjuzleme sa zeljem i siromKrajeve savijamo tako da se dobije kvadrat i pritiskamo da se ne otvori. Peku se sa obe strane u tiganju sa malo ulja....
10. april
Gjuzleme sa sirom u tiganjuGotove gjuzleme pečemo u tiganju sa vrlo malo ulja oko 3-4 minuta sa svake strane....
07. okt.
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Gjuzleme sa sirom i mladim lukomPržimo dok ne dobijemo zlatnu boju gjuzleme.
Gjuzleme sa sirom i mladim lukom je gotova....
17. jun
Gjuzleme sa spanaćem i stinim siromPečemo gjuzleme u prethodno zagrejanom teflonskom tiganju s obe strane.
Namažemo ih maslacem i serviramo tople....
18. april
Kako se prave figurice za tortuTakođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće.
Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
02. feb.
Kako se pravi kiseli kupusKiseli kupus je tradicionalna zimnica kod bugara. Osim što ima neobičan ukus i što je u osnovi mnogih tradicionalnih bugarskih jela, kiseli kupus je i veoma koristan za organizam, posebno tokom dugih zimskih meseci, kada...
07. mart
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
17. feb.
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
01. januar
Kako se pravi masno testoPravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
01. januar
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun