Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Domaći med od menteOd sastojaka vam je potreban samo svež pčelinji med i nekoliko svežih strukova mente. Menta može biti iz bašte, ali i šumska....
05. avgust
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Koje su koristi med od mente?Dobijanje čistog meda od mente je retka pojava, ali kao takav označava se proizvod koji sadrži i polen mente. Odatle dolazi ukus mente i aroma zahvaljujući kojem se ovaj med ne može pomešati sa drugim....
23. okt.
1
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Kolač od mente i kokosaU drugu posudu stavite šećer, dodajte jaja, ulje, sirup od mente i kiselo mleko. Umutite 5 minuta žičanom mutilicom.
U tečnu smesu dodajte u porcijama suvu smesu, mešajući kašikom. Dobro homogenizujte smesu....
10. januar
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako sami da napravimo začine od povrćaZačini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
06. april
Osvežavajući koktel od mente i sprajtaUzimamo višu čašu i sipamo mentu na dno čaše.
Dodajemo sprajt i stavljamo slamčicu.
Ukrašavamo kriškom limuna.
Jedan veoma lak, ali kultan koktel....
24. jul
Osvežavajući čaj od mente i medaOperemo dobro i izgnječimo mentu, nakon toga stavljamo u šolje i prelivamo vrelom vodom.
Pomažemo se kašičicom pritiskajući mentu, da može da se popari.
Po želji možemo da stavimo i šolju odozgo....
27. jun
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
07. maj
Kako da napravimo veganski majonez od orašastih plodovaMože da se napravi pravo kulinarsko remek delo od veganskih sastojaka sa konzistencijom i osećajem ukusa majoneza....
26. sep.
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
28. sep.
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Ako usred zime neki trgovac pokuša da vam proda tečan meda s garancijom da je pravi - ne verijte mu. Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju.
Prirodni med je tečan samo tokom prva...
11. mart
Med od maslačkaLatinski naziv za ovu biljku dolazi od reči taraksis - upala oka, jer su se upravo očne upale lečile maslačkom....
27. mart
Med od žalfijeMed od žalfije sipajte u zagrejane i suve teglice i okrenite poklopac nadole dok se u potpunosti ne ohlade.
Ovo domaće slatko je veoma aromatično!
Neka vam je slatko!...
15. maj
Da napravimo tahini od suncokretaEvo kako da napravite domaći tahini od suncokreta:
Naravno, prodaju ga i u prehrambenim prodavnicama, ali ne zaboravimo da je ono što spremamo kod kuće uvek ukusnije i zdravije....
11. mart
Da napravimo sirup od aronijeKako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće....
25. januar
Kako da napravimo domaći nektarNema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake.
To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
25. avgust
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
18. april
Kako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
08. maj
Kako da napravimo kandirano voće?Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
22. maj