Kako da sami napravimo čist maslac?Kako da sami napravimo čist maslac?
25. januar
Toni Aleksov
pod česmu i napunite je vodom, pa nastavite da mutite. Ocedite vodu i ponovo je dolijte. Ovu proceduru ponovite nekoliko puta, kako bi mogli da ocedite surutku i kako bi vam ostao samo čisti maslac. Sakupite oceđeni...
Kako da sami napravite vanilin šećer?Kako da sami napravite vanilin šećer?
26. sep.
Toni Aleksov
/undefined Vanilin šećer je jednostavan recept od kristal šećera obogaćen mahunama vanile. Ne postoji ništa tako jednostavno ili univerzalno kao domaći vanilin šećer. Vanilin šećer za pečenje može se koristiti u...
Kako da samo napravite kokosovo brašno i strugotine?Kako da samo napravite kokosovo brašno i strugotine?
22. avgust
Toni Aleksov
Kako napraviti kokosovo brašno ili mrvice kod kuće? Potrebni su vam kokos, rende, čekić, ljuštilica i rerna. Slomite kokos čekićem. Preporučljivo je da to uradite pažljivo i u odgovarajućoj posudi da...
Napravite sami žele bomboneNapravite sami žele bombonenapravimo voćne žele bombone kod kuće. Verujete li da je moguće da napravite zdrave žele bombone kod kuće? Odgovorje da! To je zaista moguće. Žele bombone napravljene u kućnim uslovima sadrže pravo voće sa svim...
Napravite sami srebrnu voduNapravite sami srebrnu voduvoda uništava preko 650 vrsta bakterija, virusa i mikroorganizama, pomaže kod bolesti, infekcija, upala i kod postoperativnog oporavka. Najlakši način da sami napravite srebrnu vodu je da u dobro opranu...
Napravite sami šarene mrvice za dekoraciju tortiNapravite sami šarene mrvice za dekoraciju torti. Dodaje se kasnije, kako bi moglo sve lakše da se meša. 3. Smesi dodajte željenu boju. Smesu možete podeliti na 2 - 3 dela i da svaki deo obojite u različitu boju 4. Smesu stavite u špric za dekoraciju. Ako koristite...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlagpavlaka, slatka, biljna ili mlečna. Ako ste kupili pavlaku za kuvanje, treba da dodate šećer u prahu dok mutite, kako bi šlag bio sladak. Možete dodati i malo šećera slatkoj pavlaci, ali veoma malo - cilj je da se...
Kako da napravimo žele?Kako da napravimo žele?
23. januar
Toni Aleksov
i kapara, koju obožavaju gospoda. Pripremanje želea nije uopšte težak posao i danas ćemo vam otkriti, korak po korak, kako da napravite žele i da taj žele bude sa garantovano savršenim rezultatom. Za sve one koji...
Kako da sami gaziramo vodu?Kako da sami gaziramo vodu?
08. sep.
Toni Aleksov
što je većini poznato, iza gazirane vode i svih gaziranih pića stoji upravo ugljen-dioksid. Kako bi ceo proces prošao bez problema i uspešno, neophodno je da se zaista radi sa pažnjom, znanjem i veoma precizno...
Napravi sam usoljenog lososaNapravi sam usoljenog lososa! Zanimljivo je da napomenem da je pravi losos crvene boje samo kada baca svoju ikru. A posle on ugine i kako je love dok je crvena, uopšte mi nije jasno. Inače, njeno meso je belo. Losos koji se gaji na farmama lososa, hrani se...
Kakao maslacKakao maslac, seme kakaoa ima visok procenat masti (oko 50%), koje je u suštini sam kakao maslac. Upotreba kakao maslaca je prisutna već 3000 godina. Kakao je odgajila prva civilizacija u Južnoj Americi - olmeki, koje su kasnije...
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?. Ako ga pečete na roštilju i imate dovoljno mesta, možete ostaviti glavu. Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste...