Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da sami napravimo čist maslac?Ovu proceduru ponovite nekoliko puta, kako bi mogli da ocedite surutku i kako bi vam ostao samo čisti maslac. Sakupite oceđeni maslac u loptu i ponovo ga iscedite....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da sami napravimo čvarke?Već znate kako da pripremite čvarke, a sada vam preporučujemo da isprobate neki od naših recepata za:
- kačamak sa čvarcima;
- čvarci sa prazilukom;
- i maslenica sa čvarcima....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukVrata rerne moraju biti malo otvorena kako bi vlaga mogla da izađe. Proces se mora stalno nadgledati. Kada luk počne da se odlepljuje sa papira na dnu, započnite periodično mešanje....
Da napravite sami koktel trešnjeKoktel trešnje, napravljene kod kuće, mogu da se čuvaju u frižideru oko 4 meseca.
Koktel trešnje možete napraviti i na drugi način....
Kako da napravimo sajderMožemo da ih ne ljuštimo, nego samo dobro da ih operemo. Stavljamo u veliku šerpu. Dodajemo šećer, koji možemo povećati po ukusu.
Dodajemo sve začine i prelivamo vodu tako da ostane dva prsta iznad voća....
Kako da napravimo šlagAko ste kupili pavlaku za kuvanje, treba da dodate šećer u prahu dok mutite, kako bi šlag bio sladak. Možete dodati i malo šećera slatkoj pavlaci, ali veoma malo - cilj je da se što lakše umuti....
Kako da sami uzgajate bejbi spanać?Prvo napravite drenažu u saksiji tako što ćete izbušiti nekoliko rupa na dnu saksije, a zatim dno prekrijte kamenčićima ili komadićima gline. Napunite je zemljom do 3/4 zapremine saksije....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuEto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
Kako da napravimo savršene vafleKako napraviti savršene vafle
Da biste napravili savršene vafle kod kuće, potreban vam je poseban uređaj za pečenje vafli da biste im dali potreban oblik – moraju biti kvadrati koji drže fil....
Kako da napravimo domaću čokoladu?Takođe, pogledajte kako da prepoznate kvalitetnu čokoladu, kako da napravite pravu domaću čokoladu i obavezno probajte naše recepte za domaću tečnu čokoladu bez E oznaka i konzervanasa....
Kako da napravimo savršen ganašKako se pravi čokoladni ganaš
Pravi se od pavlake, čokolade i malo maslaca, a da li će biti slađi ili gorči, zavisi od toga da li ćete izabrati prirodnu crnu čokoladu ili mlečnu sa dodatim šećerom....
Kako da napravimo kuvano testoPored brašna i vode, potrebni su vam so, jaja, i maslac.
Kako se priprema kuvano testo?
Pripremite veliku šerpu u koju treba da stavite maslac (4 kašike), vodu (1 šolju), sasvim malo soli....
Kako da napravimo ukusne kroasaneHajde da probamo da otkrijemo kako francuski poslastičari prave bečke kifle, koja je njihova tajna?
Klasičan kroasan se priprema od slojevitog testa sa kvascem, za njih se biraju najbolji prirodni sastojci....