Kako da sami napravimo čist maslac?Kako da sami napravimo čist maslac?
25. januar
Toni Aleksov
Ovu proceduru ponovite nekoliko puta, kako bi mogli da ocedite surutku i kako bi vam ostao samo čisti maslac. Sakupite oceđeni maslac u loptu i ponovo ga iscedite....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrćaEvo kako: Začin od povrća Potrebni sastojci: 1 vezica peršuna, 1 vezica celera, 1 vezica mirođije, 1 glavica luka, 1 glavica belog luka, ½ ili 1 stručak praziluka, 4-5 srednjih šargarepa, 3-4 zelene paprike...
Kako da sami napravite čokoladne mrviceKako da sami napravite čokoladne mrvice
07. okt.
Toni Aleksov
Ideja da sami napravite čokoladne mrvice, zaista deluje apsurdna, pogotovu ako se zna da ih možete kupiti u skoro svakoj prodavnici i to po baš povoljnim cenama....
Kakao maslacKakao maslacSama zrna kakaoa podsećaju na zrna pasulja, pa se neretko mogu naći i sa nazivom kakaov pasulj. Kao što smo već spomenuli, seme kakaoa ima visok procenat masti (oko 50%), koje je u suštini sam kakao maslac....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Toni Aleksov
Izaberite pleh odgovarajuće veličine i prekrijte ga čistim sjajnim papirom ili novinama. Papir je tu da upije vlagu, a luk se neće lepiti za dno posude....
Napravite sami srebrnu voduNapravite sami srebrnu voduNajlakši način da sami napravite srebrnu vodu je da u dobro opranu posudu sipate oko 2 litra vode i u njega stavite srebrnu kašiku ili drugi predmet od srebra....
Napravite sami žele bomboneNapravite sami žele bomboneKako da napravite različite boje? Crvenu uli roze boju možete dobiti uz pomoć cvekle, jagoda, šargarepe i malo soka od limuna. Žuta boja se dobija od žutih krušaka, žutih jabuka i malo soka od limuna....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajderMožemo da ih ne ljuštimo, nego samo dobro da ih operemo. Stavljamo u veliku šerpu. Dodajemo šećer, koji možemo povećati po ukusu. Dodajemo sve začine i prelivamo vodu tako da ostane dva prsta iznad voća....
MaslacMaslacU suštini, maslac se može napraviti i od mleka drugih sisara, kao na primer ovaca, koza, jaka ili bizona, ali je kravlji maslac najrasprostranjeniji....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlakuEto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
Napravi sam usoljenog lososaNapravi sam usoljenog lososaZanimljivo je da napomenem da je pravi losos crvene boje samo kada baca svoju ikru. A posle on ugine i kako je love dok je crvena, uopšte mi nije jasno. Inače, njeno meso je belo....