Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se i koliko vremena dinstaju školjke?Ostaje vam samo da ih dinstate. Dinstanje školjki oduzeće vam sasvim malo vremena. Stavite ih u odgovarajuću šerpu ili tiganj, dodajte sasvim malo bujona - oko 200-300 ml na 2 kg školjki i poklopite....
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Školjke u plehuŠkoljke se prebacuju u odgovarajuću posudu, preliju marinadom od ulja, sirćeta, soli i sitno iseckanog luka po vašem ukusu.
Školjke u plehu se obavezno serviraju uz ledeno pivo!...
Školjke u tiganjuDodajte očišćene školjke i sipajte vino.
Poklopite tiganj i rastresite dobro.
Ostavite da se kuvaju, dok se školjke ne otvore, pri čemu rastresate s vremena na vreme.
Začinite solju i biberom gotove školjke....
Pohovane školjke u marinadiSipajte unutra školjke, izmešajte i ostavite da se začini na pola sata.
Za pohovanje umutite jaja zajedno sa svežim mlekom, solju i brašnom.
Umočite školjke u ovo pohovanje i uvaljajte ih u prezle....
Školjke na pločiPotrebno im je malo vremena da se otvore, oko 2 minuta. Nakon što se to desi odmah ih prebacite u odgovarajući tanjir za serviranje. Pospite izdvojenim maslinovim uljem i biberom....
Školjke na pariKuvajte tako 2 minuta i pogledajte da li su sve školjke otvorene. Kuvanje je ponekad brže, zbog toga i proveravajte.
4. Čim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne....
Kako da spremite školjke?Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi....
Pržene pohovane školjke u testuOčišćene školjke se vade iz ljuštura i kratko se dinstaju.
Gotove školjke ohladite i začinite maslinovim uljem i sokom od limuna.
U ovoj marinadi treba da ostanu oko pola sata....
Školjke u sosu od pivaDrmajte ih s vremena na vreme tokom 3 minuta ili dok se ne uverite da su se sve školjke u tiganju otvorile.
Prebacite u duboki tanjir i poslužite tople školjke u sosu od piva....
Školjke na ribarski načinŠkoljke na ribarski način su napunjene pirinčem neverovatnog ukusa.
Pogledajte više o tome kako očistiti školjke, kao i najbolje recepte za školjke sa pirinčem....
Školjke sa sosom AlfredoŠkoljke se četkom očiste od peska, izraslina po oklopu i algi. Ako postoje polomljene ili otvorene školjke, one se bacaju....
Školjke na Burgaski načinBurgas je grad i luka u Bugarskoj, i u ovom receptu saznaćete kako tamo pripremaju školjke.
Školljke dinstamo u šerpi sa malo vode dok se ne otvore, ostavljamo da se ohladi i skidamo gornju ljusku....
Školjke na kastiljski načinZa to vreme u duboku šerpu stavite školjke sa belim vinom (može i malo limunovog soka).
Poklopite poklopcem i blago protresite dva, tri puta tokom 3-4 munuta ili dok se sve školjke ne otvore....