Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Kako se pravi ogledalo glazura?Ako se ipak pojave mehurići, procedite glazuru. Ako je na tepmeraturi od 35 stepeni glazura veoma gusta, u nju dodajte 1-2 kašičice sirupa od šećera, skuvanog od vode i šećera u odnosu 1:1....
Glazura puslice za kolače i medenjakeDodajte šećer u prahu i sok od limuna.
Stavite umerenu temperaturu i mešajte 15 minuta ili dok ne dobijete meke vrhove.
Glazura je odgovarajuća za ukras na tortama, kolačima, keksićima i medenjacima....
Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torteGlazuru mutimo u blenderu. Procedimo kroz cediljku.
Čokoladna glazura ogledalo se korsiti na temperaturi 30-32 stepena, torta ili kolač treba da bude dobro ohlađen i lepo poravnat kremom....
Kako se pravi glazura za kolače?Univerzalna glazura, koja se koristi i za kolače, ali i za mafine i mini kolače, je čokoladna glazura.
Čokoladna glazura za kolač se priprema izuzetno lako....
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Ručno oslikani kolač je neprocenjiv praznični poklon jer je sam po sebi jedinstven i unikatan po svojoj dekoraciji.
Evo kako da napravite domaću glazuru za ukrašavanje kolača ili praznične torte....
Glazure za kolače i torteSvaki kolač je lepši i ukusniji ako je ukrašen pravom glazurom. Čokoladna glazura je svestrana, koristi se i za kolače i za mini kolače....
Kako se pravi tahini od susama?Gotov eliksir najbolje je čuvati u staklenoj posudi kako ne bi upio miris ili supstance metala ili drveta.
Tahini od susama možete koristiti i za različite vrste humusa, kolača, baklave itd....
Kako se pravi sos od limunaPomešajte žumanca i šećer u posebnoj posudi. Postepeno sipajte bujon, mešajte neprestano da se žumance ne preseče. Nakon što se ujejdnače temeprature obe smese, smesu od žumanca dodajte u bujon....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema- optimalna udaljenost roštilja od uglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši;
- tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom;
- kuvajte ribu ne više od 20 minuta;...
Kako se pravi salamura za sirMnogi od nas su viđali bake kako prave salamuru. Većina njih ne nose bokal za merenje, nego stavljaju so otprilike i kad se ona rastopi spuste jedno sveže jaje u ljusci u salamuru....
Kako se pravi dresing za salatu?Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
Kako se pravi testo za keks?Jedan od jednostavnih recepata za keks zahteva 200 grama brašna, 100 grama maslaca, 50 grama šećera, 2 supene kašike pavlake ili kiselog mleka, 1 supenu kašiku kakaa, 1 jaja, 2 ohlađena belanca, umućena sa malo šećera...