Kako se pravi glazura od šećera za kolače i biskvite?Kako se pravi glazura od šećera za kolače i biskvite?
12. avgust
Toni Aleksov
. Količina šećera u prahu je veoma relativna - zavisi koliko tečnu šećernu glazuru za kolače želite. Ako želite da glazura bude gušća, dodajte više šećera u prahu, a ako preterate, uvek možete da dodate sok od...
Kako se pravi glazura za kolače?Kako se pravi glazura za kolače?
18. januar
Toni Aleksov
i za kolače, ali i za mafine i mini kolače, je čokoladna glazura. Čokoladna glazura za kolač se priprema izuzetno lako. Za nju vam je potrebno pola šolje šećera, 1 kašika kakaa u prahu i 3 kašike svežeg mleka...
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolačesoka jednu kašiku likera od limuna. Konjak takođe daje odličnu aromu - dodaju se dve kašike konjaka. Šećerni sirup za kolače može da se aromatizuje kafom - neophodne su dve kašike veoma jake i guste kafe. Ovaj sirup se koristi za torte i kolače sa prelivom od kafe....
Kako se pravi glazura od limuna za kolače?Kako se pravi glazura od limuna za kolače?
31. avgust
Toni Aleksov
Glazura za kolače je kao trešnja na vrhu torte. Nevezano koliko je ukusan i sočan kolač koji ste pripremili, dodavanje čokoladne ili glazure od limuna će čak i najobičniji desert pretvoriti i pravo remek delo...
Kako se pravi šećerni fondan?Kako se pravi šećerni fondan?glicerina i 1 kg šećera u prahu. Želatin rastvorite u hladnoj vodi da nabubri, a zatim se zagreva na pari, dok ne postane tečan. Glukozu lagano zagrejte i promešajte sa glicerinom, u nju dodajte želatin i sve dobro...
Kako se pravi glazura od belanaca?Kako se pravi glazura od belanaca?
04. april
Toni Aleksov
nastavite mućenje. Ako je glazura retka, dodajte još malo šećera u prahu, a ako je gušća, dodajte još nekoliko kapi soka od limuna. Kako bi dobili glazuru za dekoraciju medenjaka ili keksa, šećer u prahu treba...
Kako se pravi glazura od čokolade?Kako se pravi glazura od čokolade?
12. dec.
Toni Aleksov
ne dobije homogena smesa. Pogledajte još fantastičnih recepata za glazure od čokolade i kolače sa tom glazurom: Slatka čokoladna glazura, Kokosove bonbone sa čokoladnom glazurom, Kolač sa čokoladnom glazurom i orasima....
Kako se pravi kakao preliv za kolač?Kako se pravi kakao preliv za kolač?kolač. Savršen kakao preliv za kolač se pravi sa šećerom, vodom, maslacem i kakaom. Za jednu dozu potrebno vam je 5 kašika šećera, 3 kašike vode, 80 g maslaca i 3 kašike prirodnog kakaa. Pripremanje preliva je...
Kakao kolač sa glazuromKakao kolač sa glazuromrerni na 180 stepeni i pečemo 25-30 minuta. Čačkalicom proveravamo da li je gotovo. Kad se ispeče vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi. Za to vreme pravimo glazuru. Pomešamo šećer i kakao sa vodom i ugrevamo...
Kako da napravimo šećer u prahu?Kako da napravimo šećer u prahu?je da ga kupi. Ipak, i za ovo postoji lako rešenje. Kako biste napravili šećer u prahu u domaćim uslovima, dobro je da koristite običan mlin za kafu, čoper ili blender. Kako su kristali šećera veoma mali, njihovo...
Kako da napravimo šećer u prahu?Kako da napravimo šećer u prahu?
01. feb.
Toni Aleksov
novine, pokrijte drugim listom novina ili papira i trljajte odozgo flašom, kao oklagijom. Kako je ovo ručni način pripreme šećera u prahu i rezultat nije savršen, preporučujemo vam da pre upotrebe prosejete šećer u prahu kroz sitno sito....
Kolač sa trešnjama i šećerom u prahuKolač sa trešnjama i šećerom u prahusastojke i blago promešamo. Sipamo smesu za kolač. Zagladimo. Pečemo u zagrejanoj rerni. Već ispečen kolač vadimo iz kalupa, okrećemo. Stavljamo ga u odgovarajuću posudu. Površinu posipamo šećerom u prahu. Jedemo uz kafu....