Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Ovaj sirup se koristi za torte i kolače sa prelivom od kafe....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Kako se pravi glazura od šećera za kolače i biskvite?Kako se pravi glazura od šećera za kolače i biskvite?
12. avgust
Potrebni sastojci za šećernu glazuru su belanca, šećer u prahu i sok od limuna. Sada je pitanje ukusa ili želje da li želite da promenite belu boju glazure uz pomoć boje za kolače....
Glazura od maline za kolače i torteGlazura od maline za kolače i torte
11. april
Meša se ponovo i glazura od maline za kolače i torte se pasira u glatku smesu....
Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?
06. avgust
Kako da napravite mrvice od maslaca za kolače Proces pravljenja mrvica od maslaca podrazumeva mešanje suvih sastojaka. U velikoj posudi pomešajte brašno i šećer....
Kako se pravi ogledalo glazura?Kako se pravi ogledalo glazura?
02. mart
Ako se ipak pojave mehurići, procedite glazuru. Ako je na tepmeraturi od 35 stepeni glazura veoma gusta, u nju dodajte 1-2 kašičice sirupa od šećera, skuvanog od vode i šećera u odnosu 1:1....
Sirup od smeđeg šećera za kolače i deserteSirup od smeđeg šećera za kolače i deserte
25. feb.
Ovaj sirup od smeđeg šećera za kolače i deserte je savršen za prelivanje kora za torte. Možete dodati malo konjaka ili ruma kako biste pojačali aromu....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?
19. sep.
Saznajte takođe: - kako se pravi glazura za kolač; - kako da napravite ganaš; - šta je frosting i kako da ga napravite....
Glazura puslice za kolače i medenjakeGlazura puslice za kolače i medenjake
18. januar
Dodajte šećer u prahu i sok od limuna. Stavite umerenu temperaturu i mešajte 15 minuta ili dok ne dobijete meke vrhove. Glazura je odgovarajuća za ukras na tortama, kolačima, keksićima i medenjacima....
Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torteČokoladna glazura ogledalo za kolače i torte
28. jul
Glazuru mutimo u blenderu. Procedimo kroz cediljku. Čokoladna glazura ogledalo se korsiti na temperaturi 30-32 stepena, torta ili kolač treba da bude dobro ohlađen i lepo poravnat kremom....
Kako se pravi glazura od limuna za kolače?Kako se pravi glazura od limuna za kolače?
31. avgust
Pogledajte takođe i kako se pravi glazura od belanaca ili efektna karamel glazura....
Ružičasta glazura za mafine i kolačeRužičasta glazura za mafine i kolače
23. maj
Po želji dodajte nekoliko kapi esencije za prijatniju aromu u vašu ružičastu slatku glazuru za mafine....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Kako se pravi milibrot - uputstvo za početnike: Potrebni sastojci: Brašno - 1.400 g Jaja - 7 komada Sveže mleko - 300 ml, na sobnoj temperaturi Šećer - 450 g Živi kvasac - 65-70 g Ulje - 250 ml So - prstohvat Vanila...
Kako se pravi glazura za kolače?Kako se pravi glazura za kolače?
18. januar
Univerzalna glazura, koja se koristi i za kolače, ali i za mafine i mini kolače, je čokoladna glazura. Čokoladna glazura za kolač se priprema izuzetno lako....
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?
24. feb.
Ručno oslikani kolač je neprocenjiv praznični poklon jer je sam po sebi jedinstven i unikatan po svojoj dekoraciji. Evo kako da napravite domaću glazuru za ukrašavanje kolača ili praznične torte....
Glazure za kolače i torteGlazure za kolače i torte
04. dec.
Svaki kolač je lepši i ukusniji ako je ukrašen pravom glazurom. Čokoladna glazura je svestrana, koristi se i za kolače i za mini kolače....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Gotov eliksir najbolje je čuvati u staklenoj posudi kako ne bi upio miris ili supstance metala ili drveta. Tahini od susama možete koristiti i za različite vrste humusa, kolača, baklave itd....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Pomešajte žumanca i šećer u posebnoj posudi. Postepeno sipajte bujon, mešajte neprestano da se žumance ne preseče. Nakon što se ujejdnače temeprature obe smese, smesu od žumanca dodajte u bujon....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
- optimalna udaljenost roštilja od uglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši; - tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom; - kuvajte ribu ne više od 20 minuta;...
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
Mnogi od nas su viđali bake kako prave salamuru. Većina njih ne nose bokal za merenje, nego stavljaju so otprilike i kad se ona rastopi spuste jedno sveže jaje u ljusci u salamuru....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Pogledajte takođe kako se pravi karamel glazura ili omiljena ogledalo glazura....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Jedan od jednostavnih recepata za keks zahteva 200 grama brašna, 100 grama maslaca, 50 grama šećera, 2 supene kašike pavlake ili kiselog mleka, 1 supenu kašiku kakaa, 1 jaja, 2 ohlađena belanca, umućena sa malo šećera...
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Ljudi žele da neutralizuju otrove koji se gomilaju u organima za varenje od proteina u tradicionalnom svežem mleku, a oni opterećuju organizam....