Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi pršuta - suvo meso?Kako se pravi pršuta - suvo meso?
26. mart
Na jednom kraju mesa se pravi zarez, kako bi se provukao kanap za kačenje, pa se meso okači na prohladnom, senovitom mestu....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Domaće suvo mesoDomaće suvo meso
29. avgust
Provučemo konac i stavljamo na provetrivo i hladno mesto da se suši 14 sana. Možete i uviti u novine, ali svaki dan menjajte novine i okrećite. Nakon 20 dana je gotovo za konzumiranje....
Domaće teleće suvo mesoDomaće teleće suvo meso
17. avgust
Teleče suvo meso je gotovo kad promeni boju. Ovaj proces zavisi od vlažnosti vazduha i temperature. U povoljnim uslovima, do dve nedelje suvo meso bi trebalo biti gotovo....
Klasično juneće suvo mesoKlasično juneće suvo meso
11. okt.
Ovako pripremljeno suvo meso može da se čuva u frižideru i do nekoliko meseci. Klasično juneće suvo meso je spremno....
Domaće svinjsko suvo mesoDomaće svinjsko suvo meso
06. april
Suvo meso je možda najstariji način konzervisanja mesa. Prednost je što se pravi lako, dugotrajno je i na visokim temperaturama. Nedostaci su slaninet i dugi period sazrevanja....
Suvo meso od ribeSuvo meso od ribe
05. mart
Što su deblji parčići to se duže suši suvo meso od ribe....
Suvo meso od divljačiSuvo meso od divljači
11. jul
Nakon dva meseca ćete imati izuzetnu pršutu od divljači....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Domaće suvo meso u rasoluDomaće suvo meso u rasolu
18. jul
Kad se osuši, možete čuvati u kesi u frižideru....
Domaće suvo meso od svinjetineDomaće suvo meso od svinjetine
27. april
Nakon 3-4 dana svinjsko suvo meso je spremno za konzumaciju, ali ako je vlažno, možda je potrebno i više vremena da se osuši meso. Kada ga probate procenićete da li vam je sušeno meso gotovo....
Pileće suvo meso, sušeno u frižideruPileće suvo meso, sušeno u frižideru
09. januar
Sledećih 4-5 dana samo okrećite pileće suvo meso na drugu stranu po 2-3 puta na dan. Suvo meso je gotovo nakon 8 do 10 dana....
Ćureće suvo meso - meze za pivoĆureće suvo meso - meze za pivo
20. januar
Zakačite na kuku i ostavite nedelju dana u hladu, na prohladnom mestu da se meso osuši dobro. Ako vam se čini da je živo, ostavite ćureće suvo meso još nekoliko dana....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Prave se rezovi i u njih se stavljaju mali komadi slanine, šunke, povrća itd. Međutim, najčešće se špikovanje vrši ubadanjem kroz razreze. Radi se uz pomoć glatkog štapa ili šila uz dužinu mišićnih vlakana....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. maj
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Suvo meso od svinjskog ribića ili butaSuvo meso od svinjskog ribića ili buta
11. avgust
Nakon 7-9 dana meso bi trebalo da je suvo. Možete ga čuvati u zamrzivaču, tako da možete jesti i leti....
Domaće suvo konjsko mesoDomaće suvo konjsko meso
19. feb.
Suvo meso čuvajte umotano u najlon kesama na suvom i hladnom mestu (frižideru)....
Meraklijsko suvo svinjsko mesoMeraklijsko suvo svinjsko meso
12. januar
Druga opcija za svinjsko suvo meso je da se ostavi u frižideru (na temperaturi od 5-7 stepeni) 4-5 dana. Gotovo svinjsko suvo meso umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider....
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Glavna pravila za sečenej mesa Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti: Običan patišpanj Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....