Facebook
Omiljeno
Pinterest
Zbog čega se pije magnezijum?Drugi znak nedostatka magnezijuma je hronični umor, kao i loše stanje kože, kose i noktiju. Deficit magnezijum se manifestuje i kod dece, tako što smanjuje njihovu pažnju i koncetraciju....
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Magnezijum se može nazvati i antistres elementom zbog svoje sposobnosti da reguliše snagu odgovora tela na agresiju: hladnoću, svađu, iznenadnu buku itd....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Promeša se u velikoj posudi. Preliva se začinima, ponovo se meša i ostavlja se da odstoji 1 noć. Sutradan se poređa u tegle. Na dno svake tegle stave se 2 usitnjena aspirina, a na vrh još 2 aspirina....
Zbog čega je luk koristan?Na ovaj način se normalizuje krvni pritisak, ne stvaraju se krvni ugrušci, a rizik od koronarne bolesti značajno se smanjuje....
Zbog čega pileća supa leči?Upravo zbog toga ima efekat ublažavanja simptoma, ako se uzmu u obzir respiratorne infekcije.
Pored toga, topla čorba deluje umirujuće na grlo kada smo bolesni....
Kada se pije magnezijum?Magnezijum ima veoma blagotvorno dejstvo na organizam i zbog toga se magnezijum pije kod problema sa visokim krvnim pritiskom, dijabetesom, smanjuje rizik od osteoporoze....
Zbog čega je tarator toliko koristan?Stranci često upoređuju tarator sa grčkim caciki sosom zbog sličnih sastojaka u dva jela sa krastavcima. Leti ga možete pronaći u svakom restoranu i često se priprema u svakom domu....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom zdravlju. Na primer, danas se često koristi brašno od spelte....
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog toga nutricionisti savetuju svima kojima je stalo do sopstvenog zdravlja da dobro obrate pažnju na ovo jelo.
Za šta je pogodna pečena jabuka?...
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Upravo zbog toga se preporučuje dijabetičarima. Stimuliše bržu obradu ugljenih hidrata u telu.
Takođe pročitajte koji su pravi začini za jagnjetinu i kako da napravite ukusnu jagnjetinu sa pirinčem....
Zašto mi se ne pije voda?Ovo bi trebalo da upozori svakoga ko kaže da mu je dobro iako ne pije običnu vodu tako što je menja čajem, sokovima, povrćem i voćem....
Kada se pije čaj od mirođije?Od svih delova biljke najčešće se u lekovite svrhe koriste semenke mirođije. Kod respiratornih oboljenja se pije čaj od mirođije. On greje i pomaže kod iskašljavanja....
Kada se pije čaj od đumbira?Koristi se u tradicionalnoj kineskoj i ajurvedskoj medicini kao prirodni lek za lečenje raznih bolesti i održavanje opšteg zdravlja....
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životZbog toga, oni koji dodaju ljutu papriku u svoju ishranu imaju manje šanse da dožive moždani udar i nemaju srčanih problema.
Ljuta paprika se koristi se samo za rešavanje medicinskih već i kozmetičkih problema....
Kada i kako se pije magnezijum?Ali često se u organizmu savremenog čoveka opaža deficit magnezijuma. Na prvom mestu to je zbog režima ishrane, koji se primenjuje u našem društvu....
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Magnezijum koji se nalazi u skuši u kombinaciji sa mastima povoljno deluje na nervni sistem. Ako ovu ribu jedete u bilo kom obliku 4 puta nedeljno, nakon šest meseci otpornost na stres će se višestruko povećati....