Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega se pije magnezijum?Zbog čega se pije magnezijum?
28. jul
Drugi znak nedostatka magnezijuma je hronični umor, kao i loše stanje kože, kose i noktiju. Deficit magnezijum se manifestuje i kod dece, tako što smanjuje njihovu pažnju i koncetraciju....
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Zbog čega nam je potreban magnezijum?
29. nov.
Magnezijum se može nazvati i antistres elementom zbog svoje sposobnosti da reguliše snagu odgovora tela na agresiju: hladnoću, svađu, iznenadnu buku itd....
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?
09. maj
Stvara se začarani krug – nedostatak magnezijuma dovodi do stresa, a stres povećava potrebu za magnezijumom. Kako obezbediti magnezijum?...
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Promeša se u velikoj posudi. Preliva se začinima, ponovo se meša i ostavlja se da odstoji 1 noć. Sutradan se poređa u tegle. Na dno svake tegle stave se 2 usitnjena aspirina, a na vrh još 2 aspirina....
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Na ovaj način se normalizuje krvni pritisak, ne stvaraju se krvni ugrušci, a rizik od koronarne bolesti značajno se smanjuje....
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
1
Ovaj vitamin se veoma retko nalazi u hrani....
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Upravo zbog toga ima efekat ublažavanja simptoma, ako se uzmu u obzir respiratorne infekcije. Pored toga, topla čorba deluje umirujuće na grlo kada smo bolesni....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas?...
Kada se pije magnezijum?Kada se pije magnezijum?
15. mart
Magnezijum ima veoma blagotvorno dejstvo na organizam i zbog toga se magnezijum pije kod problema sa visokim krvnim pritiskom, dijabetesom, smanjuje rizik od osteoporoze....
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Stranci često upoređuju tarator sa grčkim caciki sosom zbog sličnih sastojaka u dva jela sa krastavcima. Leti ga možete pronaći u svakom restoranu i često se priprema u svakom domu....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom zdravlju. Na primer, danas se često koristi brašno od spelte....
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
Zbog toga nutricionisti savetuju svima kojima je stalo do sopstvenog zdravlja da dobro obrate pažnju na ovo jelo. Za šta je pogodna pečena jabuka?...
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?
30. april
Upravo zbog toga se preporučuje dijabetičarima. Stimuliše bržu obradu ugljenih hidrata u telu. Takođe pročitajte koji su pravi začini za jagnjetinu i kako da napravite ukusnu jagnjetinu sa pirinčem....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
1
Ovo bi trebalo da upozori svakoga ko kaže da mu je dobro iako ne pije običnu vodu tako što je menja čajem, sokovima, povrćem i voćem....
Kada se pije čaj od mirođije?Kada se pije čaj od mirođije?
22. dec.
Od svih delova biljke najčešće se u lekovite svrhe koriste semenke mirođije. Kod respiratornih oboljenja se pije čaj od mirođije. On greje i pomaže kod iskašljavanja....
Kada se pije čaj od đumbira?Kada se pije čaj od đumbira?
24. mart
Koristi se u tradicionalnoj kineskoj i ajurvedskoj medicini kao prirodni lek za lečenje raznih bolesti i održavanje opšteg zdravlja....
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?
29. maj
Crvena paprika sadrži mnogo sirovih vlakana i esencijalnih ulja, zbog čega su uvedena ova ograničenja....
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životEvo zbog čega ljute paprike produžavaju život
24. nov.
Zbog toga, oni koji dodaju ljutu papriku u svoju ishranu imaju manje šanse da dožive moždani udar i nemaju srčanih problema. Ljuta paprika se koristi se samo za rešavanje medicinskih već i kozmetičkih problema....
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?
27. okt.
Semenke bundeve, zbog supstanci koje sadrže, stimulišu jetru. A pečene semenke bundeve, zbog svog dobrog ukusa, postale su delikates....
Kada i kako se pije magnezijum?Kada i kako se pije magnezijum?
18. jul
Ali često se u organizmu savremenog čoveka opaža deficit magnezijuma. Na prvom mestu to je zbog režima ishrane, koji se primenjuje u našem društvu....
Zbog čega su nam potrebni cink i selen?Zbog čega su nam potrebni cink i selen?
28. okt.
Drugi izvori su ostrige, orasi, pasulj, semenke suncokreta, čokolada, ali se cink životinjskog porekla bolje apsorbuje....
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Magnezijum koji se nalazi u skuši u kombinaciji sa mastima povoljno deluje na nervni sistem. Ako ovu ribu jedete u bilo kom obliku 4 puta nedeljno, nakon šest meseci otpornost na stres će se višestruko povećati....
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?
07. okt.
Susam je visoko cenjen zbog doprinosa potpunoj i zdravoj kuhinji. Bogat je bakrom, kalcijumom i magnezijumom - sastojcima koji ostaju i nakon njegove obrade....
Šta sadrži ribizla i zbog čega je korisnaŠta sadrži ribizla i zbog čega je korisna
25. jun
Takođe sadrži magnezijum, kalcijum, fosfor, mangan, gvožđe, bakar, cink i jod....