Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna sočnih šnicli iz rerneVažno je da šnicle ne budu mokre, ja ih ne perem, a ako je to baš neophodno, dobro ih osušite (ovo je ta velika tajna), bez lupanja!...
08. feb.
Desert Šumska tajna sa piškotamaNajbolje je ostaviti desert Šumska tajna sa piškotama preko noći da odstoji u frižideru, pa je konzumirati sutradan....
18. nov.
Tajne spremanja ukusne i sočne ribeKako se peče sočna riba
Sve zavisi od vrste ribe. Na primer, losos, pastrmka i brancin će biti sočni sa minimalnim začinima. One su masne ribe tako da ne iziskuju zasićene uljane marinade....
26. mart
Trikovi kod prženja ćufticaU osnovi prženja ukusnih prženih ćuftica stoji nekoliko važnih pravila.
Da počnemo sa mlevenim mesom. Da biste stavrno ispržili sočne i ukusne ćuftice, preporučujemo vam da ne kupujete gotovo mleveno meso....
19. jul
Ćuftice sa susamomZamesimo sve dobro, oblikujemo ćuftice i uvaljamo u susam.
Pržimo u vrelom ulju....
28. maj
Ćuftice sa nadevomSvaku od tih ćuftica sa nadevom prekrivamo sa preostalih pet takođe istanjenih ćuftica.
Tako oformljene gotove ćuftice sa nadevom uvaljamo u brašbo i ispržimo ravnomerno sa obe strane....
12. okt.
Ćuftice u đuvečariRasporedite smesu od jaja i kačkavalja preko ćuftica i vratite ponovo u rernu na 10 minuta ili dok se ne zapeku.
Servirajte đuveče sa naseckanim peršunom....
09. feb.
Ćuftice sa patlidžanomPromešajte dobro, dobija se smesa kao za ćuftice.
Ako je tečnija dodajte prezle. Ostavite da odstoji bar 30 minuta. Oblikujte ćuftice od mlevenog mesa, uvaljajte u brašno i pržite u zagrejanoj masnoći....
04. januar
Ćuftice sa karašemPomešajte sa jajetom, koje služi kao sastavni deo i oblikujte ćuftice.
Ugrejte roštilj, namazan mašću i pecite ćuftice od ribe sa obe strane. Servirajte porcije sa krompir salatom i čašom hladnog piva....
23. jun
Ćuftice sa jajimaSitno iseckajte luk i dodajte ga u mleveno meso. Dodajte jedno jaje, začinite biberom, čubrom i solju po ukusu, i sve lepo promešajte.
6 kuvanih jaja obložite mlevenim mesom, pospite susamom i pecite u prethodno ugrejanoj...
28. feb.
Ćuftice sa prazilukomOblikuju se ćuftice, nakon toga se uvaljaju u brašno i prže dok ne budu gotove....
05. mart
Ćuftice na roštiljuOblikujte ćuftice veličine po želji. Da se mleveno meso ne bi lepilo, ruke potopite u hladnu vodu.
Pecite na roštilju ili gril tiganju, prethodno namazan sa obe strane dok ne budu gotove....
08. sep.
Ćuftice u tadžinuVlažnim rukama oformite male ćuftice koje pržite dok ne postanu braon u zagrejanoj masnoći, zagrejanoj u tadžinu.
Izvadite ćuftice na kuhinjsku ubrus da se ocede ov diška masnoće....
03. dec.
Ćuftice u belomOprezno sa začinima jer su ćuftice već začinjene. U beli sos spustiti pržene ćuftice i kuvati 15-ak minuta na umerenoj vatri.
Kada sos dobije finu gustinu, skloniti sa vatre....
26. nov.
Ćuftice za decuServirajte dečije ćuftice u tanjiru preko sosa.
Ukusne ćuftice sa sosom!...
26. avgust
1
Ćuftice sa tunjevinomU ovom receptu za riblje ćuftice koristim Dragon suncokretovo brašno, koje ima malo ugljenih hidrata. VAŽNO je znati da ako sameljete seme, nećete dobiti isto brašno i rezultat....
21. okt.
Ćuftice sa leblebijamaIspržite ćuftice dok ne postanu zlatasto - braon.
Gotove ćuftice se stavljaju na salvetu da se ocedi ulje....
01. dec.
Ćuftice sa kinoomOforme se ćuftice, uvaljaju se u prezle.
Ćuftice se prže ili za ljubitelje zdravihe kuhinje - peku se na papiru....
16. dec.
Ćuftice sa karijemOblikujte male ćuftice i pržite ih u mešavini maslaca i ulja dok ne potamne. Prebacite ih u tanjir.
Za sos: U dubokom tiganju istopite maslac. Dodajte pšenični skrob i energično mešajte dok se dobro ne sjedine....
18. mart
Ukusne ćuftice u sosuFormirajte ćuftice, uvaljajte ih u brašno i naređajte u posudu za pečenje.
Dodajte koncentrat paradajza, začinite solju i začinima. Dodajte još tople vode ako je neophodno i kuvajte dok jelo ne ostane na masnoći....
24. mart
Pržene ćuftice sa senfomStavljamo mleveno meso u odgovarajuću posudu i dodajemo začine; so, biber i kumin.
Potopimo krišku hleba u toplu vodu. Za to vreme stavljamo senf, sos od nara i jaje.
Kad hleb uopije vodu, ocedimo ga i dodajemo u mleveno...
26. maj