Zlatna pravila mešenjaZlatna pravila mešenjaKoric gotovog peciva treba da bude braonkasta ili zlatna. Prijatno mešenje!...
Zlatna pravila dobrih manira u ishraniZlatna pravila dobrih manira u ishraniU sledećim redovima pogeledajte nekoliko zlatnih pravila manira ishrane: Prilikom sedanja za sto, salveta se stavlja na kolena....
Zlatna pravila za pripremu turske kafeZlatna pravila za pripremu turske kafePrava aromatična turska kafa se može napraviti i u kućnim uslovima, ako se poštuje nikoliko "zlatnih" pravila. Najčešće je za 1 šoljicu potrebna jedna puna kašičica fino samlevene kafe i šećer (po želji)....
Zlatna pravila za prženje u friteziZlatna pravila za prženje u friteziKorpa ne treba da bude napunjena preko polovine - ponavljamo ovo pravilo, zato što je važno; Pravila po završetku prženja 1. Važno je da otresemo korpu po završetku prženja....
10 zlatnih pravila za ukusne palačinke10 zlatnih pravila za ukusne palačinkeKada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika. 2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude. 3....
Zlatna pitaZlatna pitaOrasi se samelju. Jaja i sir se pomešaju, dodaju se i orasi. Maslac se istopi. Uzimaju se po dva lista kora, svaka se maže maslacem i pripremljenom smesom, uvija se u rolat. Svaki sledeći rolat se uvija oko prethodnog....
Žele zlatna jesenŽele zlatna jesenGrožđe se protrlja kroz cediljku (osim 150 g) procedi se i sok se ostavlja na hladno mesto. Kruške i jabuke se oljušte, iseku se na tanke kriške i sjedine se sa ljuskama od grožđa. Sve se preliva vrelom vodom i kuva se...
Pogača Zlatna jesenPogača Zlatna jesenNamažite umućenim žumancem sa nekoliko kapljica ulja i pospite zlatnim mrvicama da bude potpuna jesenja slika. 9. Pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 30 minuta....
Zlatni brkZlatni brkPravi se na sledećinačin: Sveže ubrane listove, stabiljke i puzeće stabiljke sitno iseckajte....
Pravila pohovanjaPravila pohovanjaMožete u mleko dodati samo žumanca i pohovati komade dok ne postanu zlatni, a ako dodate samo belanca, meso i ribu, biće veoma nežni i izgledaće prefinjeno. Uvek sušite isečene komade pre pohovanja....
Vazdušaste zlatne mekikeVazdušaste zlatne mekike
31. okt.
Toni Aleksov
Mekike se veoma brzo prže do zlatne boje....
Pravila prilikom sterilizacije konzerviPravila prilikom sterilizacije konzerviVoće i povrće najduže vreme čuvaju svoj hranljivi sastav, vitamine, prirodni ukus, aromu, boju i izgled kada se konzervišu putem sterilizacije. Njihova sterilizacija se vrši u hermetički zatvorenim staklenim teglama...

Pratite nas