Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravite ukusne mafineKako da napravite ukusne mafine
02. jul
Za ukus testa se dodaje: - kakao, čokolada, kafa - voće, sušeno voće, ušećereno voće - vanilin šećer, razne esencije, cimet - sitan sir, mlečni proizvodi Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da napravite veganski majonez?Kako da napravite veganski majonez?
08. okt.
Među sosevima za aromatiziranje osnovnih namirnica, majonez zauzima centralno mesto. Pogodan je dodatak grickalicama i sendvičima. Pravi savršen tandem sa različitim vrstama mesa, sa salatama, pecivom i povrćem. Međutim...
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....
Kako da napravite pirinčano brašno?Kako da napravite pirinčano brašno?
21. sep.
Kašica za decu se može napraviti od pirinčanog brašna kod kuće umesto da se kupuje gotova kaša. Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje....
Kako da napravite alkalnu vodu?Kako da napravite alkalnu vodu?
24. dec.
Evo kako bi sami mogli da napravite alkalnu vodu kući....
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
Kako da napravite idealni patatnikKako da napravite idealni patatnik
21. feb.
Međutim, ako ga pravite u kućnim uslovima, poželjno je da ga napravite u tepsiji i da ga ispečete u rerni, jer na taj način je ova pita mnogo ukusnija, a i biće zdravija....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravimo ukras za mafine?Kako da napravimo ukras za mafine?
06. mart
Mafini mogu biti pokriveni raznim vrstama glazura za mafine, da budu ukrašeni kremom od maslaca, nanesenog špricem ili odozgo da bude zalepljena razna dekoracija, napravljena od šećernog fondana....
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Za većinu ljudi koji su početnici u kuvanju, priprema ukusnog prženog pirinča predstavlja poprilično iskušenje. Posebno zbog nervoze povezane sa bezbrojnim neuspesima. Ni u kom slučaju ne očajavajte. Kako se kaže – ni...
Kako da napravite indijski čaj Masala?Kako da napravite indijski čaj Masala?
21. okt.
Možda ste čuli za čaj Masala, koji se koristi pretežno u Indiji. To je čaj bogatog sastava. Njegovo drugo ime je indijski čaj. Možete pronaći različite recepte za ovaj lekoviti čaj, ali generalno uključuje crni čaj...
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjEvo kako da napravite savršeni Patišpanj
01. mart
Sa druge strane, obični krem od maslaca je raskošna dekoracija, ako mu se dodaju arome koje nisu voćne poput kafe....
Kako da sami napravite čokoladne mrviceKako da sami napravite čokoladne mrvice
07. okt.
Sačekajte smesu da se ohladi i od nje na identičan način napravite mrvice na papiru za pečenje, koje zatim stavite u frižider....
Kako da napravite roštilj u dvorištuKako da napravite roštilj u dvorištu
29. januar
Ako nemate takvo, onda možete sami napraviti prostor sa stolovima i klupama. Veličina roštilja zavisi od veličine i kapaciteta objekta, a od velikog je značaja i blizina drveća i vode....
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
S druge strane, previše tečan sirup ne dozvoljava da se voće ušećeri. Voćne kriške potopite u sirup, prokuvajte 15 minuta i ostavite unutra najmanje dva do tri sata....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake. To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...