Ulje od RepiceUlje od Repicerasprostranjuje sve do Azije. U 13. veku se repica u Zapadnoj Evropi gaji kao glavna uljana kultura. U 19 i 20. veku se ulje od repice koristi za podmazivanje parnih mašina. U isto vreme ulje nije toliko popularno u kulinarstvu zbog...
Prženi krompir bez uljaPrženi krompir bez uljaKrompir ogulite i isecite na tračice. U posudu stavite belanca sa ostalim sastojcima i dobro promešajte. Isečeni krompir stavite u duboku posudu i dodajte im smesu sa jajima. Dobro promešajte krompir. U...
Čorba sa mesom od telećeg repaČorba sa mesom od telećeg repaTeleći rep skuvamo sa solju u ekspres loncu, ne manje od 50 minuta i odvojimo pažljivo od kostiju - meso sitno iseckamo. Bujon procedimo i vraćamo meso u njega. Povrće sečemo: krompir na krupnije kocke, papriku na...
Bela RepaBela Repaeteričnog ulja. Smatra se da je crna repa lekovitija od bele. Sastav bele repe Bela repa je bogat izvor velikog broja hranljivih materija i vitamina. U njen sastav ulaze male količine zasićenih, polunezasićenih i...
Šećerna RepaŠećerna RepaŠećerna repa je dvogodišnja biljka, koja ima rozetu od listova i raširen koren tokom prve godine, a plodna stabla tokom sledeće sezone. Seme se sadi u proleće, a repa se skuplja u jesen. Listovi tokom prve godine rastu...
Pikantna supa od goveđih repovaPikantna supa od goveđih repovaUgrevamo ulje u velikoj šerpi i stavljamo goveđe repove i da se prže dok ne porumene, mešamo neprestano. Nakon toga ih, uz pomoć rešetkaste kašike, vadimo u odgovarajuću posudu. Odaspemo mast, ostavljamo 1 supenu...
Supaa pihtija od svinjskih nogu, ušiju i repaSupaa pihtija od svinjskih nogu, ušiju i repaSvinjske noge, uši i rep operemo dobro i stavljamo u duboku šerpu. Prelivmo hladnom vodom. Sačekamo da provri i onda posolimo. Dodajemo krupnije isečen celer, šargarepu i luk. Stavljamo i lovorov list. Kuvamo dok...
Pogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanjePogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanje, a da to ne utiče negativno na vaše zdravlje./page page8. Ulje repice Ulje repice je jedno od najomiljenijih za spremanje, jer ima neutralan ukus, laganu teksturu i može sa njim da se sprema na visokoj...
Kako se priprema domaći majonez od maslinovog ulja?Kako se priprema domaći majonez od maslinovog ulja?
30. mart
Toni Aleksov
Domaći majonez se može napraviti od maslinovog ulja ili suncokretovog ulja. Za interesantniji ukus, možete da dodate i senf. Osnovni sastojci domaćeg majoneza su žumanca, sok od limuna, maslinovo ulje, so i šećer...
Opekotine od uljaOpekotine od uljaKada se opečete sa uljem je jedna od stvari koje mnogo bole, i mogu nam se desiti u kuhinji. Vrela masnoća kao da progori kožu i osim neprijatne fleke, može se pojaviti i bol koji peče. Ako ne mažete problematično mesto...
Specjalitet od jezika i repaSpecjalitet od jezika i repa
17. okt.
juneći jezik i meso od repa izblendirati malo ili iseći na konce. Sve povrće izblendirati. U šerpicu sipati malo ulja, a zatim dodati izblendirano povrće. Samo malo propržiti i odmah dodati kuvani juneći jezik, meso...
Eterična ulja i njihova primenaEterična ulja i njihova primenaEterična ulja i njihova primena treba da ude poznata svakoj savremenoj ženi. Još od drevnih vremena su žene koristile eterična ulja ne bi li sačuvale svoju lepotu. Dodajte nekoliko kapi ulja, koja su dobra za...