Salama
Salama
kombinaciju zasoljenog mesa. Kod nas, u Turskoj i Rumuniji i Bugarskoj se koristi reč salam/salama, na mađarskom se kaže еszalámi, a francuska ...
Salata od zelene salate i tunjevine
Salata od zelene salate i tunjevine
Zelenu salatu možete da isečete ili iskidate u posudu. U nju se dodaju kukuruz i tunjevina. Isecite luk na sitno. Začinite sokom od limuna, ...
Salsa verde (Zelena salsa)
Salsa verde (Zelena salsa)
27. feb.
Sve namirnice, osim začina i korijandera operite. Luk očistite i podelite, a beli luk nemojte ljuštiti. Poređajte povrće u pleh pokriven folijom i pecite u ...
Salata mimoza (Vazdušna salata)
Salata mimoza (Vazdušna salata)
. Jaja treba da budu tvrdo kuvana. Oljustimo jaja. Šargarepe očistimo, skuvamo i njih, ali da ne budu previše mekane. Kačkavalj krupni izrendamo. ...
Ajsberg Salata
Ajsberg Salata
čeri paradajz je odlična dopuna svežoj Ajsberg salati. Bez sumnje, najpopularnija primena Ajsberg salate je u svetski poznatoj ...
Snežna salata
Snežna salata
Krastavčiće sitno iseckajte. Dodajte orahe, mirođiju i beli luk. Postepeno mešajte s mlekom. Možete da dekorišete mirođijom i da iznesite u posudi ...
Salata andergraund
Salata andergraund
bio blag. Dobar za salate. Isekla sam 1 čen belog luka, malo mirođije, pomešala ih i ispao je sjajan sos od belog luka....
Zimska salsa
Zimska salsa
Sipajte paradajz u određenu posudu. Dodajte biljno ulje, sitno iseckan luk i praziluk. Dekorišite sušenom mirođijom...
Vitaminska salata
Vitaminska salata
Bela repa i šargarepe se operu, očiste i ogule. Izrendaju se krupno rende i začine uljem, sirćem i soli...
Belgijska salata
Belgijska salata
Pečurke, krompir i celer se skuvaju posebno. Ocede se i iseku se na sitno. Dodaju se školjke i majonez. Salata se promeša i posipa se solju....
Krompir salata
Krompir salata
Krompir se kuva dok ne bude potpuno gotov, ali se pazi da se ne prekuva. Posipa se solju i biberom, maslinovim uljem i vinegretom, nakon što se ohladi. ...
Vitaminska salata
Vitaminska salata
Kupus se iseče na tanke tračice i izgnječi se blago sa solju. U njega se dodaju peršun i spanać, očišćen i opran i takođe isečen na tračice. Jaja i ...