Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da spremite školjke?Kako da spremite školjke?
28. sep.
Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Da spremite ukusno jelo ili garnir od vrganja, uvek koristite samo sveže pečurke. Mlade pečurke, čija visina ne prelazi više od 7 cm, smatraju se najmekšim i najukusnijim....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Kada se vino sipa, šerpu ostavite 20 minuta bez poklopca - da alkohol ispari. Džigerica se pre prženja drži u svežem mleku. Kako bi bilo meko i sčno, ono treba da bude neposoljeno....
Bukovače u rerniBukovače u rerni
27. jun
Gotove pečurke možete da kombinujete sa svežom salatom od lisnatog povrća....
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Ide uz bilo koje garnirunge uz ribu - krompir, pirinač, povrće, voće, može da se posluži sa sosovima od vina, pavlake, maslaca, ribljeg bujona. Kako da spremimo brancina?...
Kako da spremimo bulgurKako da spremimo bulgur
06. mart
Nezavisno od toga koji recept odlučite da probate, važno je znati da ga, kao i ovsenu kašu, obično treba natopiti oko 30 minuta pre nego što se koristi za predviđenu namenu....
Marinirana bukovača u teglamaMarinirana bukovača u teglama
20. maj
Stavite posudu sa marinadom na vatru, a kada provri dodajte seckanu bukovaču. Pustite da ključa 7-8 minuta. Mariniranu pečurku skinite sa vatre i pospite je sitno seckanim svežom mirođijom. Dobro promešati....
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Mogu se spremiti na nekoliko načina: 1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom. 2....
Posna bukovača u kokosovom mlekuPosna bukovača u kokosovom mleku
08. april
Dok se greje ulje iseckamo luk i dodamo ulju, Posolite luk kako bi pustio svoje sokove. Bukovaču pripremite i iseckajte. Dodajte luku, poklopite i ostavite da se dinsta....
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Neki će reći da bundeva nije mnogo ukusna, ali to i nije baš tako. Sve zavisi od načina kako se ona spremi....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Vrste ribe i kako da je spremimo Masna plava riba Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela. Još se naziva i "masna riba" zbog toga što je njen sastav masti najmanje 5% njenog sastava....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso. - Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKako da sprečite kvarenje vaše hrane
12. nov.
Sve bakterije koje su bile tamo pre zamrzavanja prosto će se zagrejati i počeće ponovo da se razmnožavaju - pritom to će učiniti još brže kako bi se osvetile....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Njena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena da se isprži ili da se ispeče. Najbrži i najlakši način da spremite pastrmku jeste da je ispržite u tiganju....
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?
24. januar
Osećate se kao zatrpani i pitate se šta da radite da vam ostane kuhinja čista kada spremate? Jednostavno je. Promenite navike, a evo i kako: 1. Počnite dan ranije Neojte ostavljati sudove i kuhinju neočišćenu....
Bukovača i šampinjoni u maslacuBukovača i šampinjoni u maslacu
08. nov.
Bukovača i šampinjoni u maslacu su veoma ukusni!...
Pohovana bukovača s pirinčanim brašnomPohovana bukovača s pirinčanim brašnom
05. maj
Operemo i isečemo pečurke na krupne trakice. Uvaljamo ih prvo u dva umućena jaja i 5 kašika pirinčanog brašna. U zagrejanom tiganju s malo masnoće pržimo pečurke, a začinimo ih đumbirom i soli po ukusu. Pržimo ih...
Kako spremiti oktopoda?Kako spremiti oktopoda?
01. maj
Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Kako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela....
Krem supa od bukovače i pavlakeKrem supa od bukovače i pavlake
31. jul
Na kraju sipajte pavlaku i dobro izmešajte supu sa bukovačom. Krem supa od bukovače i pavlake služi se ukrašena delom ostavljenih pečuraka, uz prepečeni hleb ili posuta krutonima. Prijatno!...
Krem čorba od bukovače i kopriveKrem čorba od bukovače i koprive
12. jul
Propržiti crni luk i isečenu bukovaču na zagrejanom maslacu desetak minuta. Bukovaču i luk prebaciti iz tiganja u šerpu i dodati vodu i pavlaku za kuvanje. Štapnim mikserom blago ustiniti bukovaču....
Kako da spremimo savršeni teleći file Vajsbrat?Kako da spremimo savršeni teleći file Vajsbrat?
27. feb.
Pogledajte još koliko dugo se peče teleći kontrafile, kako da napravimo savršenu pečenu teletinu i uz kakvo vino se jede teletina....