Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da spremite školjke?Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi....
Kako da spremite vrganjeDa spremite ukusno jelo ili garnir od vrganja, uvek koristite samo sveže pečurke. Mlade pečurke, čija visina ne prelazi više od 7 cm, smatraju se najmekšim i najukusnijim....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKada se vino sipa, šerpu ostavite 20 minuta bez poklopca - da alkohol ispari.
Džigerica se pre prženja drži u svežem mleku. Kako bi bilo meko i sčno, ono treba da bude neposoljeno....
Bukovače u rerniGotove pečurke možete da kombinujete sa svežom salatom od lisnatog povrća....
Kako da spremimo brancina?Ide uz bilo koje garnirunge uz ribu - krompir, pirinač, povrće, voće, može da se posluži sa sosovima od vina, pavlake, maslaca, ribljeg bujona. Kako da spremimo brancina?...
Kako da spremimo bulgurNezavisno od toga koji recept odlučite da probate, važno je znati da ga, kao i ovsenu kašu, obično treba natopiti oko 30 minuta pre nego što se koristi za predviđenu namenu....
Marinirana bukovača u teglamaStavite posudu sa marinadom na vatru, a kada provri dodajte seckanu bukovaču.
Pustite da ključa 7-8 minuta.
Mariniranu pečurku skinite sa vatre i pospite je sitno seckanim svežom mirođijom.
Dobro promešati....
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
Posna bukovača u kokosovom mlekuDok se greje ulje iseckamo luk i dodamo ulju, Posolite luk kako bi pustio svoje sokove.
Bukovaču pripremite i iseckajte. Dodajte luku, poklopite i ostavite da se dinsta....
Kako da spremimo najukusniju ribuVrste ribe i kako da je spremimo
Masna plava riba
Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela. Još se naziva i "masna riba" zbog toga što je njen sastav masti najmanje 5% njenog sastava....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso.
- Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneSve bakterije koje su bile tamo pre zamrzavanja prosto će se zagrejati i počeće ponovo da se razmnožavaju - pritom to će učiniti još brže kako bi se osvetile....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuNjena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena da se isprži ili da se ispeče.
Najbrži i najlakši način da spremite pastrmku jeste da je ispržite u tiganju....
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Osećate se kao zatrpani i pitate se šta da radite da vam ostane kuhinja čista kada spremate?
Jednostavno je. Promenite navike, a evo i kako:
1. Počnite dan ranije
Neojte ostavljati sudove i kuhinju neočišćenu....
Pohovana bukovača s pirinčanim brašnomOperemo i isečemo pečurke na krupne trakice.
Uvaljamo ih prvo u dva umućena jaja i 5 kašika pirinčanog brašna.
U zagrejanom tiganju s malo masnoće pržimo pečurke, a začinimo ih đumbirom i soli po ukusu.
Pržimo ih...
Kako spremiti oktopoda?Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....
Krem supa od bukovače i pavlakeNa kraju sipajte pavlaku i dobro izmešajte supu sa bukovačom.
Krem supa od bukovače i pavlake služi se ukrašena delom ostavljenih pečuraka, uz prepečeni hleb ili posuta krutonima.
Prijatno!...
Krem čorba od bukovače i koprivePropržiti crni luk i isečenu bukovaču na zagrejanom maslacu desetak minuta.
Bukovaču i luk prebaciti iz tiganja u šerpu i dodati vodu i pavlaku za kuvanje. Štapnim mikserom blago ustiniti bukovaču....