Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ćufte za burgere iz restorana za brzu hranuĆufte za burgere iz restorana za brzu hranu
17. april
Slaninu pržite u velikom tiganju, dok ne postane hrskava, a zatim je ocedite na papiru za pečenje. Uzmite 3 kašike od masti iz tiganja i stavite u vatrostalnu posudu, a onda i u frižider....
Gordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimoGordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimo
03. april
Dinstana jela Gordon Ramzi tvrdi da bi svako trebalo da nauči kako da sprema dinstana jela, kao što su to, na primer, rebra....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Restovani krompirRestovani krompir
20. feb.
Restovani krompir preručiti u činiju i poslužiti....
Kajgana a la Gordon RemziKajgana a la Gordon Remzi
26. jul
U teflonskom tiganju na slaboj temperaturi, stavite 2 supene kaške kravljeg maslaca, dodajte jaja i neprestano mešajte spatulom. Kad jaja počnu da se zgušćavaju, tiganj se skida sa vatre, ali nastavite da mešajte. Nakon...
Fritata a la Gordon RemziFritata a la Gordon Remzi
18. avgust
Napomena: Recept je adaptiran iz emisije Gordona Ramzija. U originalnom receptu on koristi i komorač, ali je ne volim njegov ukus. Preporučujem da se koristi tiganj manjeg prečnika....
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?
04. mart
Koliko god se činilo da je napraviti omlet lako, možda neće izgledati dovoljno mekano i vazdušasto ako ne znate tajni sastojak....
Krompir sote kao u restoranuKrompir sote kao u restoranu
22. avgust
Kao što znate, u restoranima se krompir sote pravi od poluskuvanog krompira, jer nema mnogo vremena da bi se sirovi krompir pripremio u zadatom vremenu....
Pržena džigerica kao u restoranuPržena džigerica kao u restoranu
02. jul
Sve dok jednog dana konačno nisam otkrio kako da napravim savršen način za pripremanje pržene džigerice....
Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)
30. jun
Ovo je najjednostavnije, brzo i ukusno vegetarijansko jelo....
Da li zaista mešate kajganu? Gordon Remzi odgovaraDa li zaista mešate kajganu? Gordon Remzi odgovara
11. sep.
Trikovi za ukusnu kajganu prema majstorima u kuhinji Poznati kuvar Gordon Remzi, koji ima lance restorana u celom svetu, a takođe je poznat sa svojom kulinarskom emisijom koja se gleda od milona ljudi, podiže zavesu...
Tajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - uTajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - u
03. april
Na jednom posebnom događaju kompanije, koji se održavao u čast glumice Rejbel Drač, on je otkrio recept kako se sprema piletina u ovom lancu brze hrane i detaljno objasnio šta to rade njegovi zaposleni....
Namirnice koje izazivaju neprijatan miris telaNamirnice koje izazivaju neprijatan miris tela
24. feb.
To je pojava kada telo ne može da razgradi pojedine aminokiseline, a što vodi i do pojave neprijatnih mirisa, kao što je to izuzetno neprijatan miris pokvarene ribe....
Ukusna salata u Zoni kao u Hepi restoranimaUkusna salata u Zoni kao u Hepi restoranima
26. januar
Ispekla sam filete skuše na roštilju i ispala je ukusna večera, koja će vas zasititi - salata u Zoni kao u Hepi restoranima....
Tajna pohovane ribeTajna pohovane ribe
31. januar
Eto zašto ćemo vam ovde otkriti neke trikove kako biste znali tajnu pohovanja ribe: - Mnogo je važno, nakon što se očistili i oprali ribu, da je dobro posušite....
Tajna ukusnih škampaTajna ukusnih škampa
06. januar
Većina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni. Pored toga što imaju sočno meso, oni sadrže mnoštvo vitamina i dragocenih elemenata i minerala...
Tajna turske baklaveTajna turske baklave
06. april
1
Ipak imamo nešto za vas što može da otkrije zavesu pred pravom turskom baklavom....
Ukusne tajne cvekleUkusne tajne cvekle
01. dec.
Zato vam predlažemo da vam otkrijemo nekoliko ukusnih tajni cvekle: Crvena cvekla sadrži antocianin. Ovo je materija zahvaljujući kojoj cvekla zapravo ima svoju karakterističnu crvenu boju....
Tajna ukusnog šaranaTajna ukusnog šarana
23. okt.
Ako ga ne uklonite još za vreme čišćenja, ono pušta neprijatnu gorčinu i može vaše jelo učiniti da bude užasnog ukusa, čak i da ste ispoštovali sve ostale kulinarske savete za kuvanje ribe....
Tajne savršenog testaTajne savršenog testa
27. jun
Nezavisno od toga da li pripremate testo za picu, tortu, kuglof, kolače, mekike ili uštipke, važno je odabrati kvalitetne namirnice, ali i ispoštovati nekoliko osnovnih pravila pripreme. U suštini, tehnologija...
Tajna mršavih ženaTajna mršavih žena
14. jun
Znate li tajnu mršavih žena? Onih, koje jedu šta god požele i kada požele, a ne debljaju se? Nije važna količina, već kako se kombinuju namirnice i kakav je odnos između njih....
Tajne meke teletineTajne meke teletine
03. maj
Teleće meso može biti jako meko i ukusno, ako poštujete određena pravila pri spremanju. Da dinstana teletina bude još ukusnija, pre njene pripreme, uvaljajte u brašno i pržite dok meso ne porumeni. Kada se meso isprži...
Tajne savršenog pohovanjaTajne savršenog pohovanja
06. april
Najosnovnije pohovanje, koje odgovara svim namirnicama je brašno, pomešano s jajetom. Druga varijanta ovog pohovanja jeste da se namirnica umoči u jaje, a potom u brašno. Zlatasta korica na prženoj namirnici igra ulogu...
Tajna francuskih palačinkiTajna francuskih palačinki
28. mart
Jedna od tajni za dobijanje tankih francuskih palačinki je da pre prženja tiganj bude namazan s maslacem. Količina treba da je zaista minimalna, pa je najbolje naneti je s kulinarskom četkom....
Tajna ukusne ćurkeTajna ukusne ćurke
25. mart
Meso ćurke je izuzetno korisno. Sadrži veliku količinu belančevina, minerala, a najlepše je što je siromašna masnoćama i od nje se ne goji. Iako ove ptice ne dolaze iz Evrope, zaslugu za njeno pripitomljavanje i prenošenje...