Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ćufte za burgere iz restorana za brzu hranuSlaninu pržite u velikom tiganju, dok ne postane hrskava, a zatim je ocedite na papiru za pečenje.
Uzmite 3 kašike od masti iz tiganja i stavite u vatrostalnu posudu, a onda i u frižider....
17. april
Gordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimoDinstana jela
Gordon Ramzi tvrdi da bi svako trebalo da nauči kako da sprema dinstana jela, kao što su to, na primer, rebra....
03. april
Kajgana a la Gordon RemziU teflonskom tiganju na slaboj temperaturi, stavite 2 supene kaške kravljeg maslaca, dodajte jaja i neprestano mešajte spatulom.
Kad jaja počnu da se zgušćavaju, tiganj se skida sa vatre, ali nastavite da mešajte. Nakon...
26. jul
Fritata a la Gordon RemziNapomena: Recept je adaptiran iz emisije Gordona Ramzija. U originalnom receptu on koristi i komorač, ali je ne volim njegov ukus. Preporučujem da se koristi tiganj manjeg prečnika....
18. avgust
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koliko god se činilo da je napraviti omlet lako, možda neće izgledati dovoljno mekano i vazdušasto ako ne znate tajni sastojak....
04. mart
Krompir sote kao u restoranuKao što znate, u restoranima se krompir sote pravi od poluskuvanog krompira, jer nema mnogo vremena da bi se sirovi krompir pripremio u zadatom vremenu....
22. avgust
Pržena džigerica kao u restoranuSve dok jednog dana konačno nisam otkrio kako da napravim savršen način za pripremanje pržene džigerice....
02. jul
Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)Ovo je najjednostavnije, brzo i ukusno vegetarijansko jelo....
30. jun
Da li zaista mešate kajganu? Gordon Remzi odgovaraTrikovi za ukusnu kajganu prema majstorima u kuhinji
Poznati kuvar Gordon Remzi, koji ima lance restorana u celom svetu, a takođe je poznat sa svojom kulinarskom emisijom koja se gleda od milona ljudi, podiže zavesu...
11. sep.
Tajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - uNa jednom posebnom događaju kompanije, koji se održavao u čast glumice Rejbel Drač, on je otkrio recept kako se sprema piletina u ovom lancu brze hrane i detaljno objasnio šta to rade njegovi zaposleni....
03. april
Namirnice koje izazivaju neprijatan miris telaTo je pojava kada telo ne može da razgradi pojedine aminokiseline, a što vodi i do pojave neprijatnih mirisa, kao što je to izuzetno neprijatan miris pokvarene ribe....
24. feb.
Ukusna salata u Zoni kao u Hepi restoranimaIspekla sam filete skuše na roštilju i ispala je ukusna večera, koja će vas zasititi - salata u Zoni kao u Hepi restoranima....
26. januar
Tajna pohovane ribeEto zašto ćemo vam ovde otkriti neke trikove kako biste znali tajnu pohovanja ribe:
- Mnogo je važno, nakon što se očistili i oprali ribu, da je dobro posušite....
31. januar
Tajna ukusnih škampaVećina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni. Pored toga što imaju sočno meso, oni sadrže mnoštvo vitamina i dragocenih elemenata i minerala...
06. januar
Tajna turske baklaveIpak imamo nešto za vas što može da otkrije zavesu pred pravom turskom baklavom....
06. april
1
Ukusne tajne cvekleZato vam predlažemo da vam otkrijemo nekoliko ukusnih tajni cvekle:
Crvena cvekla sadrži antocianin. Ovo je materija zahvaljujući kojoj cvekla zapravo ima svoju karakterističnu crvenu boju....
01. dec.
Tajna ukusnog šaranaAko ga ne uklonite još za vreme čišćenja, ono pušta neprijatnu gorčinu i može vaše jelo učiniti da bude užasnog ukusa, čak i da ste ispoštovali sve ostale kulinarske savete za kuvanje ribe....
23. okt.
Tajne savršenog testaNezavisno od toga da li pripremate testo za picu, tortu, kuglof, kolače, mekike ili uštipke, važno je odabrati kvalitetne namirnice, ali i ispoštovati nekoliko osnovnih pravila pripreme.
U suštini, tehnologija...
27. jun
Tajna mršavih ženaZnate li tajnu mršavih žena? Onih, koje jedu šta god požele i kada požele, a ne debljaju se? Nije važna količina, već kako se kombinuju namirnice i kakav je odnos između njih....
14. jun
Tajne meke teletineTeleće meso može biti jako meko i ukusno, ako poštujete određena pravila pri spremanju. Da dinstana teletina bude još ukusnija, pre njene pripreme, uvaljajte u brašno i pržite dok meso ne porumeni.
Kada se meso isprži...
03. maj
Tajne savršenog pohovanjaNajosnovnije pohovanje, koje odgovara svim namirnicama je brašno, pomešano s jajetom. Druga varijanta ovog pohovanja jeste da se namirnica umoči u jaje, a potom u brašno.
Zlatasta korica na prženoj namirnici igra ulogu...
06. april
Tajna francuskih palačinkiJedna od tajni za dobijanje tankih francuskih palačinki je da pre prženja tiganj bude namazan s maslacem. Količina treba da je zaista minimalna, pa je najbolje naneti je s kulinarskom četkom....
28. mart
Tajna ukusne ćurkeMeso ćurke je izuzetno korisno. Sadrži veliku količinu belančevina, minerala, a najlepše je što je siromašna masnoćama i od nje se ne goji. Iako ove ptice ne dolaze iz Evrope, zaslugu za njeno pripitomljavanje i prenošenje...
25. mart