Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPresavijte testo, ponovo pospite brašnom i stavite ponovo u mašinicu na brži stepen - ovo ponovite nekoliko puta tako što poslednji put nemojte da savijate.
Smanjujte stepen dok ne dobijete debljinu koju želite....
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da ispečemo domaći hlebŽelite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji. Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost...
24. jul
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Pominjući kvalitetno brašno, podsećamo vas ponovo da je danas veliki deo brašna koje se prodaje u prodavnicama GMO proizvod....
24. april
Kako da napravimo mekani hlebSipajte u nauljenu tepsiju i kojoj će se kasnije peći, oblikujte kao hleb ili nekoliko hlebića i sačekajte još 45 minuta kako bi ponovo narastao....
08. jul
Kako da vam pileće meso bude meko?Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko. Druga varijanta je da ispečete pileće...
15. jun
Kako čuvati svež ruzmarin?Za nas će biti novost ako nikada niste koristili u kulinarske, kozmetičke ili čak medicinske svrhe divni ruzmarin, jer je široko rasprostranjen po celom svetu. Naučno ime mu je Rosmarinus officinalis, ali je u Bugarskoj,...
27. april
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa ne biste stalno mislili o tačnim količinama i proporcijama, nastavite na sledeći način: zahvatite polovinu nadošlog testa i ponovo dodajte tri kašike brašna s malo vode....
10. april
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Sledećeg dana treba dodati još malo brašna i vode i ponovo promešati. Trećeg dana učinite isto i ostavite još jedan dan na toplom mestu - na oko 25 stepeni.
Starter mora aktivno stvarati mehuriće....
03. jun
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Da li ste ikada probali meki, mirisni i narasli hleb koji ste upravo izvadili iz rerne? Decenijama su male pekare prodavale upravo takav hleb. Bio je tako sladak i mekan da se obično pojede pola hleba na putu od pekare do...
19. okt.
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
21. jun
Mek i dugotrajan hleb u mini pekariNakon što ispečete hleb, mašina se isključuje, ako je ne isključite ona čuva toplotu i drži hleb da bude topao neko vreme....
08. maj
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita.
Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
17. jun
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Dodaje se 1 supena kašika brašna i malo vode, meša se i ostavlja se na još 2 dana dok ponovo ne naraste.
Kvasac za naš živi hleb je gotov. Tada se pomeša sa 1 kašičicom soli i 1 kašičicom sirćeta i 300 ml mlake vode....
12. januar
1
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja.
Međutim, ako nemate dovoljno...
25. nov.
Limun može da bude opasan po vaše zdravlje! Pogledajte kakoVećina nas smatra da je limun blaženstvo za naše zdravlje, kožu i kosu. E, to ustvari nije tako, ali u isto vreme ga prati mnogo neželjenih efekata. Ako konzumirate sok od limuna u velikim količinama u jednom danu,...
02. dec.
Da napravimo testo za hlebNakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
09. jun
Čokoladni mek kolačIzmešati sve dobro da se razbiju grudvice.
Nasuti smesu u kalup za kolače i peći na 180 stepeni 25 minuta.
Rastopiti mleko, maslac i čokoladu. Pečen kolač preliti glazurom....
22. feb.
Kako da sačuvate avokado svež?Ako volite avokado, sigurno znate da ga trebate pojesti što je pre moguće nakon što ga oljuštite. Ako ne možete da ga pojedete odmah nakon što ga oljuštite, ali ne znate kako da ga održite svežim duže vreme, onda je ovaj...
11. okt.
Da li je svež spanać koristan ili štetan?Osobe, koje imaju predispozicije za pojavu kamena u bubregu, ne bi trebalo da konzumiraju svež spanać, ali dobra vest je da nema nikakvih problema za konzumaciju kada se on malo termički obradi.
Stvaranje kemena u...
02. april
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaPravljenje hleba bez brašna može izgledati naporno ili nemoguće za neke od vas.
Bez obzira da li tražite alternativu bez glutena ili samo želite da eksperimentišete sa različitim sastojcima, postoji mnogo načina da...
28. feb.
Kako da čorba bude gušća?Ukusna topla čorba je omiljeno jelo, koje se konzumira tokom cele godine. Ako ste, ipak, napravili retku čorbu, nije nikakav problem, jer postoji nekoliko lakih metoda kojima će ona biti gušća. Pogledajte kako možete da...
17. nov.
Kako da prepoznamo da li je šaran svež?Kako se približava Nikoljdan domaćice počinju da razmenjuju iskustvo i recepte kako bi obradovale svoje bližnje najukusnijim šaranom. Međutim, da bi riba bila apetitna nije dovoljno samo da bude majstorski spremljena....
11. avgust