Kako da bajati hleb bude ponovo svež i mekKako da bajati hleb bude ponovo svež i meklako povratiti svežinu bajatog hleba, a on takođe ponovo može biti i mek kao kupljeni. Jedan od načina jeste da hleb stavite u mikrotalasnu pećnicu. Obično je govot za 40-50 sekundi, ali ako vam je mikrotalasna...
Kako se pravi pileće mleveno meso?Kako se pravi pileće mleveno meso?
17. april
Toni Aleksov
ćete meso pržiti ili peći, bira se deo pileta od kojeg će se napraviti mleveno pileće meso. Najčešće korišćeno i najprikladnije za mlevenje je meso od pilećih bataka ili se može celo pile očistiti od kostiju i...
Kako da čorba bude gušća?Kako da čorba bude gušća?
17. nov.
Toni Aleksov
Ukusna topla čorba je omiljeno jelo, koje se konzumira tokom cele godine. Ako ste, ipak, napravili retku čorbu, nije nikakav problem, jer postoji nekoliko lakih metoda kojima će ona biti gušća. Pogledajte kako možete...
Kako da znamo da li je pileće meso pokvareno?Kako da znamo da li je pileće meso pokvareno?siguran znak postojanja patogenih bakterija. Zdravo meso treba da bude suvo. Preporučujemo vam da ne konzumirate meso, u čiji kvalitet imate i najmanju sumnju....
Kako se pravi meko testo?Kako se pravi meko testo?bukvalno topi među psrtima, nije potrebno da budete iskusni kuvari. Treba vam samo tačan recept i povod da prijatno iznenadite svoje bližnje. Za pripremu mekog testa spremite 4 šolje brašna, 1 kašiku šećera, 4 kašike...
Kako spremiti meke šnicle?Kako spremiti meke šnicle?pilećeg, koje je takođe meko. Međutim, ako ste već izabrali pileće meso, vodite računa da šnicle lupate pažljivije, kako se meso ne bi raspalo. Možete napraviti šnicle i od crne džigerice, ali nije potrebno da ih...
Pileće meso u hlebuPileće meso u hlebuStavite u tiganj malo ulja, kada se masnoća zagreje sipajte pileće meso, isečeno na kocke (mali komadići) i pečurke, isečene na kriške. Disntajte ih kratko, nakon toga stavite belo vino i ostavite malo da se krčka...
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?radnoj površinii na podu, itd. Osećate se kao zatrpani i pitate se šta da radite da vam ostane kuhinja čista kada spremate? Jednostavno je. Promenite navike, a evo i kako: 1. Počnite dan ranije Neojte ostavljati...
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?način. Britanski naučnici su otkrili kako da pripremite pomfrit, i da izbegnete rizik od pojave oboljenja raka. Oni smatraju da, ukoliko pomfrit pržite najviše do zlatne boje, konzumacija nije toliko štetna, koliko svi...
Limun može da bude opasan po vaše zdravlje! Pogledajte kakoLimun može da bude opasan po vaše zdravlje! Pogledajte kako, šansa, da ćete u krajnjem slučaju imati nervozan stomak je veoma velika. Naš organizam je u stanju da svaki sve odjednom, zbog čega čini da želudac bude kiseo duže vremena. Što znači da se sluzokoža organa za...
Meke gurabije sa kakaomMeke gurabije sa kakaomPrvo se skuva sirup da se šećer ustopi i ostavlja se da se ohladi. Svi sastojci za testo se stavljaju u posudu redom i mešaju se mikserom. Posle se od testa oforme loptice veličine oraha. Poređaju se u posusu za...
Kako da dinstamo meso?Kako da dinstamo meso?
05. dec.
Toni Aleksov
, koji se moraju poštovati, kako biste bili sigurni da ćete uvek imati dobar rezultat. Odgovarajuća mesa za dinstanje su žilava mesa, teleća rebra i svinjska plećka. Lepo je da dinstamo meso u šerpi sa debelim dnom...