Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da odmrznemo mesoNemojte odmrzavati meso u vodi, pošto će ona izvući cenjena svojstva za organizam. Ako imak treba da odmrzavate u vodi, zapamtite, ona ne treba da bude topla....
Kako da spremite ukusne pileće trticeSočne, ukusne i tope se u ustima - omiljeni recepti uz pivo tokom vrućih letnjih meseci jestu ove pileće trtice, koje se baš ovako spremaju:
Pileće trtice sa medom i senfom
500 g očišćenih pilećih trtica, 2 kašike meda...
Kako da spremimo dijetetsko meso?Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso.
- Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
Pileće meso u hlebuStavite u tiganj malo ulja, kada se masnoća zagreje sipajte pileće meso, isečeno na kocke (mali komadići) i pečurke, isečene na kriške....
Pileće meso u teglamaTako konzervirano pileće meso u teglama je savršeno kako za direktnu konzumaciju nakon otvaranja tegle, tako i za jela sa piletinom, na primer pile sa krompirom tako što se dodaje tokom poslednjih 5 minuta od kuvanja....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako mleveno meso ne bi bilo previše suvo, dodajte i malo slanine u njega ili birajte malo masnije meso za njegovu pripremu. Preporučuje se da meso bude mešavina svinjetine i teletine.
3....
Marinada za pileće meso sa mlekomOva marinada je za oko 1 kg pilećeg mesa.
Meso se istuca i maže se obilno uljem i svim nabrojanim začinima.
Stavlja se u duboku posudu i preliva se mlekom.
Ostavljamo ga na bar dva sata u frižideru....
Pileće meso sa brokolijem i pirinčemPileći batak se skuva u posoljenoj vodi. Koža se odvaja, meso se iskida na parčiće. Zagreva se ulje i zapržimo sitno isečen luk. Dodaje se pirinač, meša se da postane prozračan....
Pileće meso sa pečurkama i pavlakomOstavite tako desetak minuta u pokrivenoj posudi, nakon toga zagreje masnoću na teflonskom tiganju i zapržite meso.
Nakon njega u istu masnoću dodajte maslac i stavite pečurke da se dinstaju dok ne omekšaju....
Pileće meso u teglama za zimuOstavljamo meso na 1 sat u hladnoj vodi, dok ne pobeli, posle se dobro ocedi.
U velikoj šerpi se ugreva ulje na šporetu na drva i sipamo pileće meso iz tri-četiri puta da se prži sa svih strana....
Pileće meso u sosu od šampinjonaPileći file iseći na krupnije komade. Šampinjone sitno iseckati. Tiganj staviti na šporet i ubaciti margarin. Ostaviti da se istopi na laganoj vatri. Pržiti meso po 5 minuta sa obe strane....
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Osećate se kao zatrpani i pitate se šta da radite da vam ostane kuhinja čista kada spremate?
Jednostavno je. Promenite navike, a evo i kako:
1. Počnite dan ranije
Neojte ostavljati sudove i kuhinju neočišćenu....
Pohovano pileće belo mesoSmesa treba da bude gustine kao smesa za palačinke.
Staviti meso u smesu, vaditi i stavljati u vrelo ulje....