Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Fizalis - malo poznat, ali veoma koristanFizalis - malo poznat, ali veoma koristan
13. maj
1
Napitak od voća ili čaj od listova fizalisa je veoma korisno i koristi se od strane asmatičara. Smatra se da voće pomaže kod pročišćavanja krvi i odvajanja albumina od bubrega....
Ledena torta s veoma malo namirnicaLedena torta s veoma malo namirnica
26. april
Izmrvite keks i pomešajte s 125 grama maslaca, izravnajte u posudi s pokretnim dnom i započnite s kremom. U odvojene posude istopite čokolade sa 400 g kondenzovanog mleka i kad sklonite s ringle u svaki krem dodajte meki...
Zrno kafeZrno kafe
20. mart
Šećer i vodu staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri. Kada provri, dodati iseckan margarin i 80 gr čokolade. Mešati da se sve otopi i sjedini. Dodati mlevene orahe, mleveni keks i instant kafu. Dobro izmešati i ohladiti...
Zrno čorbaZrno čorba
25. nov.
Pirinač, pšenicu, kinou, proso, šargarepu, luk i celer kuvati u 1, 5 l vode 15 minuta. Dodati mleveno meso, domaću vegetu, lovor i so (so dodajte po ukusu) kuvajte još 15 minuta. Na kraju dodati 1 kašiku maslinovog...
Rotkvice - ukusne i veoma korisneRotkvice - ukusne i veoma korisne
12. april
Sve salate sa rotkvicama su korisne i ukusne!...
Korisno jelo sa spanaćemKorisno jelo sa spanaćem
09. april
Dobro operemo spanać i iseckamo. Očistimo mladi luk i mladi beli luk. Dobro operemo i stino iseckamo. Sipamo u šerpu maslinovo ulje i vodu. Sipamo spanać i isečen mladi luk i i mladi beli luk. Uključujemo ringlu. Ostavljamo...
Ove jesenje namirnice su veoma korisneOve jesenje namirnice su veoma korisne
31. dec.
Kada govorimo o superhrani, sigurno se odmah u vašoj glavi pojave egzotični nazvi kao što su godži bobice, spirulina, acai bobice, avokado, kelj. Ali nemojte misliti da su one jedini prirodni proizvodi koji će...
AmarantAmarant
05. maj
Koristi od amaranta Amarant je veoma koristan za ljude koji su alergični na gluten, jer ga ova biljka uopšte ne sadrži....
AmarantAmarant
15. okt.
Štir (Amaranthus retroflexus), koji je veoma rasprostranjen, se može upotrebljavati za kuvanje dok se ne stvore semenke. Koristi se kao dodatak u supe, nadeve za povrće, prilog za meso....
Tongkat AliTongkat Ali
03. januar
U Evropi bodibilderi koriste kapsule sa ekstraktom ove biljke, ali iako su te kapsule veoma popularan dodatak, one su isprobane samo u laboratoriji i to na miševima....
10 namirnica bogatih magnezijumom, koje su veoma korisne10 namirnica bogatih magnezijumom, koje su veoma korisne
03. dec.
Osim toga, imaju i protivupalna svojstva i korisni su za zdravlje srca. 4....
Moderni napici koji su veoma korisni za želudacModerni napici koji su veoma korisni za želudac
06. jul
Ima i modernih napitaka, koji su veoma korisni za želudac. Kefir Ovo je fermentisano mleko koje ima hranljive materije i puno je proteinima, probioticima, vitaminom B, kalijumom i kalcijumom....
Jednostavan, ali ukusan tiramisuJednostavan, ali ukusan tiramisu
02. okt.
Uživajte u ovom jednostavnom, ali ukusnom turamisuu....
Amarant alva sa bundevomAmarant alva sa bundevom
02. januar
Dok voda ne provri operemo amarant uz pomoć cediljke. Bundevu izrendamo. Dodajemo amarant i rendanu bundevu i kuvamo na umerenoj vatri dok se ne raspukne i ne nabubri....
Ali Nazik Etli kebapAli Nazik Etli kebap
07. april
Turci imaju jedan fantastičan začin koji se zove kikik, ali nisam mogla da ga nađem, pa sam iskoristila začin koji je najbliži njemu - origano i njime posipala kebap. Prijatno!...
Kako kuvati amarant?Kako kuvati amarant?
01. mart
Recepti za amarant su verovatno najbrojniji, u poređenju sa drugim biljkama....
Punjeno malo prasePunjeno malo prase
08. jun
Prasence se opere i natrlja biberom i solju iznutra i spolja. Džigerica se skuva u posoljenoj vodi i iseče se na sitno. Luk se iseče na sitno i dinsta se u ulju. Dodaje se pirinač i čim se zaprži, sipa se suvo grožđe,...
Malo zdravije steneMalo zdravije stene
26. sep.
U odgovarajućoj posudi pomešajte sve sastojke (osim čokolade i kokosovog brašna) mešajući drvenom varjačom. Oblikujte stene veličine po vašoj želji i poređajte ih u posudu koja je pokrivena papirom za pečenje da se ne...
Malo bolja musakaMalo bolja musaka
09. januar
U duboki tiganj sipajte veoma malo ulja i u njemu propržite luk. Čim omekša dodaje i mleveno meso. Promešajte i pržite dok mleveno meso ne dobije zlatnu boju i ne izmrvi se....
Malo drugačije tavče gravčeMalo drugačije tavče gravče
29. dec.
Pasulj potopiti preko noći, pa kuvati u dubljoj šerpi. Naseckati 1 crni luk, šargarepu, koren celera, koren paškanata i dodatimo u šerpu. Dodati 1 paradajz isečen na polovine. Očistiti i naseckati paprike, pa i njih dodati...
Malo zdravije punjene paprikeMalo zdravije punjene paprike
30. januar
Kada ostane malo vode treba da smanjimo ringlu i stavimo malo kurkume za boju i ukus. Nakon što smo dobro promešali, dodajemo mleveno meso i mešamo. Mešamo često, da ne zagori....
Malo zdravija slatka salamaMalo zdravija slatka salama
24. nov.
Rastopimo čokoladu sa maslacem od kokosa. Izmrvimo keks i u njih dodajemo rastopljenu čokoladnu smesu i sve ostale sastojke. Promešamo dobro uz pomoć drvene kašike dok ne dobijemo gusto testo. Sada možemo oblikovati...
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Uspešno se koristi u sosevima, koktelima, slatkišima, žitaricama, zahvaljujući svojim mogućnostima. Koristi od brašna od amaranta Ovo brašno ima visoka antioksidativna svojstva zbog vitamina iz grupe B....
Veoma ukusni falafeliVeoma ukusni falafeli
23. april
Leblebiju sipamo u đevđir i ostavljamo da se ocedi. Mladi luk i praziluk operemo, isečemo na ne mnogo velike komade i stavljamo u posudu blendera ili posudu štapnog miksera, ako ćemo sa njime raditi. Peršun sečemo krupnije...
Veoma ljut sosVeoma ljut sos
28. januar
Sve dobro promešamo, ali obavezno drvenom kašikom! Na kraju aspirin izmrvimo i dodajemo u paprike. Ponovo promešamo drvenom kašikom....