Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Fizalis - malo poznat, ali veoma koristanNapitak od voća ili čaj od listova fizalisa je veoma korisno i koristi se od strane asmatičara.
Smatra se da voće pomaže kod pročišćavanja krvi i odvajanja albumina od bubrega....
13. maj
1
Ledena torta s veoma malo namirnicaIzmrvite keks i pomešajte s 125 grama maslaca, izravnajte u posudi s pokretnim dnom i započnite s kremom.
U odvojene posude istopite čokolade sa 400 g kondenzovanog mleka i kad sklonite s ringle u svaki krem dodajte meki...
26. april
Zrno kafeŠećer i vodu staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri. Kada provri, dodati iseckan margarin i 80 gr čokolade. Mešati da se sve otopi i sjedini.
Dodati mlevene orahe, mleveni keks i instant kafu. Dobro izmešati i ohladiti...
20. mart
Zrno čorbaPirinač, pšenicu, kinou, proso, šargarepu, luk i celer kuvati u 1, 5 l vode 15 minuta.
Dodati mleveno meso, domaću vegetu, lovor i so (so dodajte po ukusu) kuvajte još 15 minuta.
Na kraju dodati 1 kašiku maslinovog...
25. nov.
Korisno jelo sa spanaćemDobro operemo spanać i iseckamo. Očistimo mladi luk i mladi beli luk. Dobro operemo i stino iseckamo.
Sipamo u šerpu maslinovo ulje i vodu. Sipamo spanać i isečen mladi luk i i mladi beli luk. Uključujemo ringlu. Ostavljamo...
09. april
Ove jesenje namirnice su veoma korisneKada govorimo o superhrani, sigurno se odmah u vašoj glavi pojave egzotični nazvi kao što su godži bobice, spirulina, acai bobice, avokado, kelj. Ali nemojte misliti da su one jedini prirodni proizvodi koji će...
31. dec.
AmarantKoristi od amaranta
Amarant je veoma koristan za ljude koji su alergični na gluten, jer ga ova biljka uopšte ne sadrži....
05. maj
AmarantŠtir (Amaranthus retroflexus), koji je veoma rasprostranjen, se može upotrebljavati za kuvanje dok se ne stvore semenke. Koristi se kao dodatak u supe, nadeve za povrće, prilog za meso....
15. okt.
Tongkat AliU Evropi bodibilderi koriste kapsule sa ekstraktom ove biljke, ali iako su te kapsule veoma popularan dodatak, one su isprobane samo u laboratoriji i to na miševima....
03. januar
10 namirnica bogatih magnezijumom, koje su veoma korisneOsim toga, imaju i protivupalna svojstva i korisni su za zdravlje srca.
4....
03. dec.
Moderni napici koji su veoma korisni za želudacIma i modernih napitaka, koji su veoma korisni za želudac.
Kefir
Ovo je fermentisano mleko koje ima hranljive materije i puno je proteinima, probioticima, vitaminom B, kalijumom i kalcijumom....
06. jul
Amarant alva sa bundevomDok voda ne provri operemo amarant uz pomoć cediljke. Bundevu izrendamo. Dodajemo amarant i rendanu bundevu i kuvamo na umerenoj vatri dok se ne raspukne i ne nabubri....
02. januar
Ali Nazik Etli kebapTurci imaju jedan fantastičan začin koji se zove kikik, ali nisam mogla da ga nađem, pa sam iskoristila začin koji je najbliži njemu - origano i njime posipala kebap.
Prijatno!...
07. april
Kako kuvati amarant?Recepti za amarant su verovatno najbrojniji, u poređenju sa drugim biljkama....
01. mart
Punjeno malo prasePrasence se opere i natrlja biberom i solju iznutra i spolja. Džigerica se skuva u posoljenoj vodi i iseče se na sitno.
Luk se iseče na sitno i dinsta se u ulju. Dodaje se pirinač i čim se zaprži, sipa se suvo grožđe,...
08. jun
Malo zdravije steneU odgovarajućoj posudi pomešajte sve sastojke (osim čokolade i kokosovog brašna) mešajući drvenom varjačom.
Oblikujte stene veličine po vašoj želji i poređajte ih u posudu koja je pokrivena papirom za pečenje da se ne...
26. sep.
Malo bolja musakaU duboki tiganj sipajte veoma malo ulja i u njemu propržite luk.
Čim omekša dodaje i mleveno meso. Promešajte i pržite dok mleveno meso ne dobije zlatnu boju i ne izmrvi se....
09. januar
Malo drugačije tavče gravčePasulj potopiti preko noći, pa kuvati u dubljoj šerpi. Naseckati 1 crni luk, šargarepu, koren celera, koren paškanata i dodatimo u šerpu. Dodati 1 paradajz isečen na polovine.
Očistiti i naseckati paprike, pa i njih dodati...
29. dec.
Malo zdravije punjene paprikeKada ostane malo vode treba da smanjimo ringlu i stavimo malo kurkume za boju i ukus.
Nakon što smo dobro promešali, dodajemo mleveno meso i mešamo.
Mešamo često, da ne zagori....
30. januar
Malo zdravija slatka salamaRastopimo čokoladu sa maslacem od kokosa. Izmrvimo keks i u njih dodajemo rastopljenu čokoladnu smesu i sve ostale sastojke.
Promešamo dobro uz pomoć drvene kašike dok ne dobijemo gusto testo.
Sada možemo oblikovati...
24. nov.
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiUspešno se koristi u sosevima, koktelima, slatkišima, žitaricama, zahvaljujući svojim mogućnostima.
Koristi od brašna od amaranta
Ovo brašno ima visoka antioksidativna svojstva zbog vitamina iz grupe B....
01. jul
Veoma ukusni falafeliLeblebiju sipamo u đevđir i ostavljamo da se ocedi.
Mladi luk i praziluk operemo, isečemo na ne mnogo velike komade i stavljamo u posudu blendera ili posudu štapnog miksera, ako ćemo sa njime raditi.
Peršun sečemo krupnije...
23. april
Veoma ljut sosSve dobro promešamo, ali obavezno drvenom kašikom! Na kraju aspirin izmrvimo i dodajemo u paprike. Ponovo promešamo drvenom kašikom....
28. januar