Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Med od belog bagremaSipamo aromatičan med od bagrema u čiste i ugrejane tegle, okrećemo ih naopako. Pokrivamo krpom da se sporije hlade....
07. jul
Domaći med od bagremaVoda se stavlja na ringlu da provri, nakon toga joj dodajemo dobro očišćen i opran cvet bagrema.
Kuvajte cvet oko 10 minuta, nakon toga procedite tečnost....
12. jun
Liker od bagrema (Robinia pseudoacacia)Još od davnina bagrem se smatrao svetim drvetom i simbolom čistoće.
Cvetovi bagrema imaju prijatan miris. Oni sadrže eterična ulja i imaju dosta lekovitih svojstava....
07. jul
Sirup od bagrema, jagoda i matičnjakaCvetove od bagrema stavljamo u posudu i prelivamo ih sa 2 litra vode. Dodajemo dva kilograma šećera, limuntus i matičnjak. Tako odstoji 24 sata, mešajući dok se šećer ne rastopi.
Jagode isečemo na parčiće....
16. jun
Čaj od belog bagrema za smirenje kod uznemirenostiBagrem se ne primenjuje u periodu dojenja i za vreme trudnoće....
21. jun
Koje su prednosti bagremovog meda?One sakupljaju nektar iz cvetova crnog bagrema i prerađuju ga u bagremov med....
02. mart
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju.
Prirodni med je tečan samo tokom prva dva meseca, a nakon toga se obavezno kristalizuje....
11. mart
Slatko od ružinih latica*Na isti način u istom odnosu se kuva slatko od belog krina, bagrema i šumskih ljubičica....
21. jun
1
Za i protiv ušećerenog medaVrsta meda takođe je važna, bagremov i lipov med, na primer, sporije kristališu od drugih, dok se med od uljane repice, bilja i suncokreta ušećeri u prvoj nedelji nakon berbe....
29. feb.
Da li med povišava šećer u krvi?Međutim, ljudima koji pate od dijabetesa savetuje se konzumiranje sorti meda visokog sadržaja fruktoze kao što je med od bagrema....
13. okt.
MedIma podataka da med bogat fruktozom (bagremov, suncokretov) smanjuje potrebu za insulinom i druga antidijabetična dejstva....
12. jun
VionijePri ispijanju se oseća jaka cvetno - voćna aroma, koja podseća na bagrem, breskve, kajsije, ananas, vanilu, zrna anisa, dim, jasmin, kivi, krušku i jagliku....
10. januar
Proverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaIzuzetak može biti samo bagremov med, koji većim delom sadrži fruktozu.
Ako su se pčele hranile šećernim sirupom, med će biti mnogo svetliji i neće imati aromu....
27. april
Vrste meda i njihova korisna svojstvaBagremov med – bogatstvo voćnog šećera i nizak sadržaj polena čine ovaj med jednim od najpoželjnijih. Pogodan je za dijabetičare, za probleme sa žuči, nesanicu, stomačne probleme....
26. januar
Kako da napravimo med od mente?Najpoznatije vrste meda su med od bora, mente, bagrema i med od mane.
Osim kod problema sa srcem, žuči i jetrom med od mente se koristi i kod problema sa nervnim sistemom. On ima umirujuće i relaksirajuće dejstvo....
18. avgust
Voćna salata u ananasu sa jedinstvenim dresingomJa koristim med od bagrema, koji sam imala, zato što njegov miris i boja odgovaraju voćnim mirisima. Ako nemate takav, možete koristiti med koji imate....
08. jun
Kada se med uvodi u ishranu beba?Heljdin med smatra se najalergičnijim, a bagremov med najsigurnijim.
Kada se med uvodi u ishranu beba?
Preporučuje se da med uvedete u dečiji meni ne ranije od 12-18 meseci starosti....
05. jun
Koliko dugo treba da rakija diše?Prilikom pečenja ove vrste rakije su bezbojne, a sazrevaju u buradima od hrastovine, trešnje, bagrema ili duda da požute ili čak dobiju tamnu boju konjaka....
29. april
Kala namakU tu svrhu se zatvaraju u keramičke tegle sa aktivnim ugljem, a dodaju im se i semenke amle, harada, bahede i kore bagrema. Kasnije, pečena so se ostavlja da se ohladi i odleži pre nego što se stavi na tržište....
03. feb.
DivizimaSastav divizime
Divizima sadrži sluzne materije, saponine, kumarin, karotinoide, inozit, žuti bagril krocetin, mineralne soli, eterično ulje, flavonoidni glikozid hesperidin, vitamin C, organske kiseline, pektin,...
14. jul
Pita sa kestenjemnemate planetarni mikser, nastavite tako što napravite klasično udubljenje na površini sa kestenovim brašnom, prvo dodajte jaja sa šećerom koji ćete umutiti pomoću viljuške, nakon toga prašak za pecivo, kesicu vanile, med od bagrema...
31. avgust
Medena torta sa šargarepom bez brašnaBalansiranog ukusa, bez glutena, bagremov med ima najniži glikemijski indeks.
Probajte moj autorski recept. Neka vam je slatko sa tortom, slatkom kao med!...
17. dec.