Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Primena štapića cimetaPrimena štapića cimeta
29. nov.
Ako izmrvite štapić, dobićete poznati cimet u prahu. Štapići cimeta imaju široku primenu, osim toga korisni su i veoma prijatne arome....
CimetCimet
27. nov.
Cimet je smeđa kora drveta cimeta, koja se osuši, umota u oblik poznat kao štapić cimeta. Cimet se može naći u obliku štapića cimeta ili praha....
Cimet palačinkeCimet palačinke
25. jun
Cimet palačinke su mnogo ukusne....
Koktel Park cimetKoktel Park cimet
02. sep.
Uživajte u ovom očaravajućem koktelu Park cimet....
Cimet karamel kolačCimet karamel kolač
06. okt.
Cimet karamel kolač je gotov....
Čuros sa cimet šećeromČuros sa cimet šećerom
26. dec.
Možete da servirate čuros sa cimet šećerom sa tečnom čokoladom ili kuglom sladoleda....
Cimet rolnice sa medomCimet rolnice sa medom
05. jul
Cimet rolnice sa medom su veoma ukusne i tope se u ustima....
Šta sadrži cimet?Šta sadrži cimet?
05. dec.
Koristi od cimeta su zbog njegovog sastava, a on predodređuje široku upotrebu proizvoda. Hranljivi sastav cimeta Cimet ima divno bogat sastav, što ga čini korisnim začinom....
Beli lukBeli luk
19. januar
Već 1858. godine Luj Paster ih je potvrdio, a Albert Švajcer je u 20. veku uspešno primenio povrće za lečenje dizenterije u Africi....
Beli borBeli bor
26. avgust
Tako na jednom te istom borovom drvetu mogu da se primete i suve i zelene šišarke....
Beli slezBeli slez
30. mart
Beli slez /Althaea officinalis/, je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Slezova. Ima pravo stablo koje dostiže do 2 m visine. Listovi belog sleza su trouglasti, u obliku jajeta ili celi. Cvetovi su krupni, mnogobrojni...
Beli BiberBeli Biber
22. dec.
Beli biber je začin koji se dosta koristi u kulinarstvu. Ima karakterističan miris i blago ljut ukus. Dobija se od plodova biljke Piper nigrum, od koje se takođe dobija i svima dobro poznat crni biber. Ova biljka pripada...
Beli AmurBeli Amur
15. jun
Beli amur (Ctenopharyngodon idella) je jedan od najvećih predstavnika porodice šarana. U našu zemlju je donesen iz Rusije, potiče sa reka Amur i Usuri na dalekom istoku. Zbog izuzetno vrednih ekonomskih kvaliteta i brzog...
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Pogledajte takođe: - Prekrasne koristi kombinacije meda i cimeta; - Razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?...
Cimet pužići sa orasima i sirupomCimet pužići sa orasima i sirupom
03. dec.
Umotao sam slatki rolat, stavio fil i isekao na komade, Ostavio sam da naraste, posle pečenja sam prelio sirupom cimet pužiće sa orasima i sirupom....
Beli frapeBeli frape
30. jun
1
Pomešajte kafu, vodu i šećer u čašu za frape. Umutite miskerom ili posebnim uređajem za frape, dok ne dobijete gustu penu. Polako sipajte sveže mleko i dodajte kockice leda. Poslužite sa slamkom....
Beli kavijarBeli kavijar
14. januar
Sipamo kiselo mleko u veću posudu, stavljamo mlevene orahe, izgnječen beli luk, majonez, biber, so, sirće i ulje. Izmrvimo suvi hleb i stavljamo 2 kašike prezli i promešamo kavijar. Salata upija dosta hleba....
Beli kolačBeli kolač
10. okt.
Priprema kore Jaja se mute zajedno sa šećerom, dok se ne udvostruči obim. Nakon toga se dodaje vanila, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Muti se lepo mikserom. Brašno se proseje i dodaje se postepeno u smesu od jaja. Muti...
Beli mafiniBeli mafini
04. jun
1
Pomešajte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, so, promešajte ih i prosejte ih zajedno. Umutite belanca sa šećerom u vazdušast tvrd sneg (pri okretanju posude, nek se ne izliva smesa, već nek ostane unutra). Istopite...
Beli rusBeli rus
09. okt.
Stavite nekoliko kocki leda u prethodno ohlađenu čašu i dodajte liker Kaluu ili drugi liker sa kafom. Posebno promešajte votku i sveže mleko i polako prelijte preko likera - cilj je da koktel bude u dva sloja. Pospite...
Beli gaspačoBeli gaspačo
15. avgust
Dodajte beli luk, so, sirće, maslinovo ulje i hleb, koji možete izlomiti ili izmrviti da ne opterećuje blender....
Beli bahurBeli bahur
19. dec.
Dobro operemo belu džigericu i sečemo je na sitne kockice, ako želiteda bahur bude beo, treba da operete komade džigerice u nekoliko voda. Iseckajte i šareno meso na tračice, praziluk sitno iseckajte. Dodajte sve sastojke...
Delovanje alkohola na nervni sistemDelovanje alkohola na nervni sistem
03. jun
Centralni nervni sistem je odgovoran za osnovne funkcije našeg tela. Prekomerna konzumacija alkohola može negativno uticati na vaš nervni sistem. Alkohol je proizvod dobijen fermentacijom voća ili žitarica, a u taj...
Brzi kolač sa jabukom i cimet šećeromBrzi kolač sa jabukom i cimet šećerom
01. april
Dodajte cimet šećer, pa sve dobro promešajte. Nauljite kalup za kolač i sipajte smesu u njega. Stavite kolač od jabuke u zagrejanu rernu, pa pecite dok ne bude gotov. Ukusan i brz kolač sa jabukom i cimet šećerom....
Med i cimet za visok krvni pritisakMed i cimet za visok krvni pritisak
23. sep.
Med i cimet se uzima za visok krvni pritisak tokom deset dana....