bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KvasacKvasacIzbor i čuvanje kvasca Da li ćete za kulinarsku upotrebu da izaberete sveži ili suvi kvasac skoro da ne može da utiče na razliku u krajnjem rezultatu. Suštinski ostaje ipak ono kako ćete čuvati kupljeni kvasac....
Pivski KvasacPivski KvasacSastav pivskog kvasca Najviše proučeni i poznati sastojci koji čine pivski kvasac su vitamini B grupe - В1, В2, В3, В5, В6, В7, В9 i В12....
Rečnik bezglutenskih brašnaRečnik bezglutenskih brašnaUčenje kombinacija bezglutenskih brašna tajna je uspešnog kuvanja bez glutena. Brašno bez glutena ima različite ukuse, karakteristike, upotrebu i hranljivi sadržaj....
Đumbir - koje su negativne posledice zbog njegove nepravilne upotrebeĐumbir - koje su negativne posledice zbog njegove nepravilne upotrebeNeželjene posledice prekomerne upotrebe đumbira se mogu ublažiti lekovima....
Bezglutenski MedenjaciBezglutenski MedenjaciUvaljajte ih u mlevene orahe i bezglutenske medenjake poređajte na odgovarajući tanjir ili poslužavnik. Ovi slepljeni kolačići su idealni za svaki povod....
Bezglutenski tiramisuBezglutenski tiramisuPomešamo kakao, cimet i smeđi šećer i ovom smesom obilno premažemo bezglustenski desert. Bezglutenski tiramisu stavljamo u frižider na 1-2 sata pre serviranja....
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeniUključite rernu na 180 stepeni. Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom. Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
Kvas i hleb od kvasaKvas i hleb od kvasaNakon 7-10 dana će kvas početi da raste, napraviće se balončići, koji će se pojaviti na površini odmah nakon mešanja - to je znak da je kvas spreman....
Suvi kvasac - činjenice i primenaSuvi kvasac - činjenice i primenaKvasac je prirodna namirnica. On sadrži tzv. ćelije kvasca, koje se brzo razmnožavaju, posebno kada u toploj sredini. Kada se kvascu doda šećer, onda on međusobno deluje sa ćelijama kvasca i tada se dobija alkohol....
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
Toni Aleksov
Jedno od glavnih pravila upotrebe šafrana je njegova ekonomična upotreba. Njegova jaka aroma zahteva minimalne količine u dodavanju jelima. Neizostavni je začin svim vrstama ribe i morskih plodova....
Bezglutenska kašaBezglutenska kašaNakon toga mešamo tahini, usitnimo orahe i dodajemo voće u bezglutensku kašu....
Bezglutenski kukuruzni hlepćićiBezglutenski kukuruzni hlepćićiBezglutenski kukuruzni hlepčići su gotovi....