Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Blagva sa maslačkom i jajimaBlagva sa maslačkom i jajima
06. maj
2
Blagve isečemo na i dodamo luku. Dinstamo desetak minuta, uz povremeno mešanje, a za to vreme peremo maslačak i seckamo grubo. Dodamo i listove maslačka i ostavimo još pet minuta da se dinsta....
Blaga baklavaBlaga baklava
21. okt.
Ostavite je 3-4 sata da upije sirup, nakon toga je blaga baklava spremna za konzumaciju....
Pogača Blaga vestPogača Blaga vest
06. avgust
Kvasac izmrvimo u mlaku vodu sa 1 supenom kašikom šećera i promešamo kašikom, ostavljamo da nadođe. U posudi se umute jaja sa šećerom na penu, jedno žumance se odvaja za premazivanje. Sipa se u sredinu brašna, dodaje se vanila...
Tradicionalna blaga ljutenicaTradicionalna blaga ljutenica
26. sep.
Nastavljamo da mešamo blagu i neopisivo mirisnu ljutenicu dok se ne dostigne željena gustina. Čim se lepo maže na krišku, a njen ukus nas zadovoljava, naša blaga ljutenica je već gotova....
Jednostavna blaga pogača sa medomJednostavna blaga pogača sa medom
12. nov.
Mažemo blagu pogaču žumancem i posipamo susamom. Tako taste 30-40 minuta i pečemo. Dok je još topla mažemo jednostavnu blagu pogaču smesom od meda i maslaca....
Blaga riba sa pestom od paradajzaBlaga riba sa pestom od paradajza
05. okt.
Servirajte blagu ribu sa pestom od paradajza, posutu svežim peršunom i parčićima limuna....
Pita sa blagvamaPita sa blagvama
10. maj
Na maslinovom ulju propržimo iseckani luk, pa dodamo sitno iseckanu blagvu, smanjite temperaturu i ostaviti da se dinsta 10 minuta....
Domaći blagi renDomaći blagi ren
26. dec.
Koren rena otresti od zemlje (ren se ne pere) i ljuštilicom za krompir oljuštiti ili oštrim nožem skinuti što tanji sloj. Ren narendati na strani renda predviđenoj za to (okrugli ispupčeni otvori). Pomešati mleko i...
Fusili sa blagvom i tikvicomFusili sa blagvom i tikvicom
16. jul
Blagve iseći na komade. Tikvice iseći na veće komade. Luk iseći na male kockice. Na maslinovom ulju prodinstati luk i dodati blagve da se dinstaju. Dinstati 20 minuta....
Blago pikantna pečena paprikaBlago pikantna pečena paprika
20. feb.
Papriku oprati i iseći drške. Peći ih na ringli sa obe strane, uz okretanje. U teglu staviti sirće, šećer, so, ulje i ređati još vruću papriku, pa ih pritiskati. Između njih stavljati biber i peršun. Zatvoriti...
Pita gužvara - blago slatkaPita gužvara - blago slatka
01. maj
Pripremite smesu za pitu sipajući u odgovarajuću posudu jaja, kiselo mleko (pomešano sa sodom, da se aktivira), ulje, šećer i izmrvljen sir. U posudu za pečenje prečnika oko 28 cm (da nije namašćena) nagužvajte jednu po...
Blago ljute čorbadžijske paprikeBlago ljute čorbadžijske paprike
15. feb.
Da bi bile ljute, stavila sam crvene paprike između zelenih, koje dodaju aromu i daju blagu ljutinu ostalim....
Blago pikantne burek paprikeBlago pikantne burek paprike
24. mart
Beli luk isečemo i izgnječimo gnječilicom za beli luk. Dimljeno meso isečemo na sitne kockice. U posudu stavljamo sitan sir, beli luk, senf i dimljeno meso. Promešamo dobro sastojke da se ravnomerno rasporede. Dobijenom...
Pačija čorba sa blagom citrusnom aromomPačija čorba sa blagom citrusnom aromom
01. maj
1. Prelijte pačije meso hladnom vodom, tri kašike maslinovog ulja i malo soli i stavite na umerenu vatru. Nakon 30 minuta kuvanja dodajte oljušten i prepolovljen luk, paškanat, šargarepe, belu repu, kupus i celer. Stavite...
Blago pikantna svinjetina sa pečurkamaBlago pikantna svinjetina sa pečurkama
11. april
Svinjsko meso naseći na krupnije komade. Pečurke naseći na kriške, a luk normalno za kuvanje. U tiganj staviti meso i luk da se uprže, naliti malo vode, staviti poklopac i ostaviti da omekšaju. Začiniti čubarom i začinom...
Blago pikantan sendvič sa arapskom pogačomBlago pikantan sendvič sa arapskom pogačom
22. okt.
Blago pikantan sendvič sa arapskom pogačom je spreman da uživate u njemu....
Blago pikantan pirinač sa šunkom i povrćemBlago pikantan pirinač sa šunkom i povrćem
12. april
Zapržimo u maslinovom ulju na kocke isečen crni luk i šargarepu. Dodajemo grašak, šunku, čili sos, soja sos, origano i biber. Promešamo dobro. Nakon toga dodajemo pirinač i mešamo dok ne postane prozračan. Dolivamo vodu...
BordoBordo
09. januar
One se prostiru u ravničarskim delovima grada i vole blagu klimu. Povoljni uslovi ne puštaju da loze izmrznu zimi, a tako ni da se osuše tokom leta....
Razlika između crnih i zelenih maslinaRazlika između crnih i zelenih maslina
05. sep.
Kalamata masline su blagog ukusa i beru se kada su potpuno zrele. Čuvaju se u sirćetu, maslinovom ulju ili čak u vinu. Njihov blag ukus čini ih pogodnim za sve vrste jela i marinirane masline....
Bri SirBri Sir
07. jul
Konzistencija mu je blago želirana ispod plesni i ima blag pikantan ukus s blagim mirisom amonijaka i voćnim notama. Bri ima izraženu aromu s blagim ukusom orašastog voća....
Dijeta kod pankreatitisaDijeta kod pankreatitisa
16. maj
Pijte slab čaj od limuna, blago zaslađen i čaj od šipka. Što se tiče masti, dozvoljene su ograničene količine biljnog ulja i rafinisane biljne masti....
AlbarinjoAlbarinjo
28. feb.
Čaša ima sasvim blage zavoje. U donjem delu se blago širi. U redelu postolja, kao i na vrhu se blago sužava, ali to je jedva primetno....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Poklopac držati čvrsto, a posudu blago protresti. Ako želite da kinoa ima blagu i prijatnu aromu, potopite zrna tri sata pre nego što ih skuvate....
Zmajevo VoćeZmajevo Voće
30. nov.
Blaga aroma pitaje je dobra za pravljenje vina, a cvetovi ove biljke se mogu koristiti i za čaj. Koristi od zmajevog voća Pitaja ima visok sadržaj fitoalbumina, koji je veoma jak anitokisdant....
GrijerGrijer
08. avgust
Spoljašnja kora je sa blagim neravninama, pa podseća na omotač badema....