bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Blaga baklavaBlaga baklavaOstavite je 3-4 sata da upije sirup, nakon toga je blaga baklava spremna za konzumaciju....
Blagva sa maslačkom i jajimaBlagva sa maslačkom i jajima
06. maj
2
Lenka
Blagve isečemo na i dodamo luku. Dinstamo desetak minuta, uz povremeno mešanje, a za to vreme peremo maslačak i seckamo grubo. Dodamo i listove maslačka i ostavimo još pet minuta da se dinsta....
Tradicionalna blaga ljutenicaTradicionalna blaga ljutenicaNastavljamo da mešamo blagu i neopisivo mirisnu ljutenicu dok se ne dostigne željena gustina. Čim se lepo maže na krišku, a njen ukus nas zadovoljava, naša blaga ljutenica je već gotova....
Pogača Blaga vestPogača Blaga vestKvasac izmrvimo u mlaku vodu sa 1 supenom kašikom šećera i promešamo kašikom, ostavljamo da nadođe. U posudi se umute jaja sa šećerom na penu, jedno žumance se odvaja za premazivanje. Sipa se u sredinu brašna, dodaje se vanila...
Pita sa blagvamaPita sa blagvama
10. maj
Lenka
Na maslinovom ulju propržimo iseckani luk, pa dodamo sitno iseckanu blagvu, smanjite temperaturu i ostaviti da se dinsta 10 minuta....
Jednostavna blaga pogača sa medomJednostavna blaga pogača sa medomMažemo blagu pogaču žumancem i posipamo susamom. Tako taste 30-40 minuta i pečemo. Dok je još topla mažemo jednostavnu blagu pogaču smesom od meda i maslaca....
Blaga riba sa pestom od paradajzaBlaga riba sa pestom od paradajzaServirajte blagu ribu sa pestom od paradajza, posutu svežim peršunom i parčićima limuna....
Fusili sa blagvom i tikvicomFusili sa blagvom i tikvicom
16. jul
Boki Lazic
Blagve iseći na komade. Tikvice iseći na veće komade. Luk iseći na male kockice. Na maslinovom ulju prodinstati luk i dodati blagve da se dinstaju. Dinstati 20 minuta....
Blago pikantne burek paprikeBlago pikantne burek paprikeBeli luk isečemo i izgnječimo gnječilicom za beli luk. Dimljeno meso isečemo na sitne kockice. U posudu stavljamo sitan sir, beli luk, senf i dimljeno meso. Promešamo dobro sastojke da se ravnomerno rasporede. Dobijenom...
Blago pikantna pečena paprikaBlago pikantna pečena paprikaPapriku oprati i iseći drške. Peći ih na ringli sa obe strane, uz okretanje. U teglu staviti sirće, šećer, so, ulje i ređati još vruću papriku, pa ih pritiskati. Između njih stavljati biber i peršun. Zatvoriti...
Blago ljute čorbadžijske paprikeBlago ljute čorbadžijske paprikeDa bi bile ljute, stavila sam crvene paprike između zelenih, koje dodaju aromu i daju blagu ljutinu ostalim....
Pita gužvara - blago slatkaPita gužvara - blago slatkaPripremite smesu za pitu sipajući u odgovarajuću posudu jaja, kiselo mleko (pomešano sa sodom, da se aktivira), ulje, šećer i izmrvljen sir. U posudu za pečenje prečnika oko 28 cm (da nije namašćena) nagužvajte jednu po...
Pačija čorba sa blagom citrusnom aromomPačija čorba sa blagom citrusnom aromom1. Prelijte pačije meso hladnom vodom, tri kašike maslinovog ulja i malo soli i stavite na umerenu vatru. Nakon 30 minuta kuvanja dodajte oljušten i prepolovljen luk, paškanat, šargarepe, belu repu, kupus i celer. Stavite...
Blago pikantna svinjetina sa pečurkamaBlago pikantna svinjetina sa pečurkamaSvinjsko meso naseći na krupnije komade. Pečurke naseći na kriške, a luk normalno za kuvanje. U tiganj staviti meso i luk da se uprže, naliti malo vode, staviti poklopac i ostaviti da omekšaju. Začiniti čubarom i začinom...
Blago pikantan pirinač sa šunkom i povrćemBlago pikantan pirinač sa šunkom i povrćemZapržimo u maslinovom ulju na kocke isečen crni luk i šargarepu. Dodajemo grašak, šunku, čili sos, soja sos, origano i biber. Promešamo dobro. Nakon toga dodajemo pirinač i mešamo dok ne postane prozračan. Dolivamo vodu...
BordoBordoOne se prostiru u ravničarskim delovima grada i vole blagu klimu. Povoljni uslovi ne puštaju da loze izmrznu zimi, a tako ni da se osuše tokom leta....
Bri SirBri SirKonzistencija mu je blago želirana ispod plesni i ima blag pikantan ukus s blagim mirisom amonijaka i voćnim notama. Bri ima izraženu aromu s blagim ukusom orašastog voća....
Dijeta kod pankreatitisaDijeta kod pankreatitisaPijte slab čaj od limuna, blago zaslađen i čaj od šipka. Što se tiče masti, dozvoljene su ograničene količine biljnog ulja i rafinisane biljne masti....
AlbarinjoAlbarinjoČaša ima sasvim blage zavoje. U donjem delu se blago širi. U redelu postolja, kao i na vrhu se blago sužava, ali to je jedva primetno....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Jana G.
Poklopac držati čvrsto, a posudu blago protresti. Ako želite da kinoa ima blagu i prijatnu aromu, potopite zrna tri sata pre nego što ih skuvate....
Zmajevo VoćeZmajevo VoćeBlaga aroma pitaje je dobra za pravljenje vina, a cvetovi ove biljke se mogu koristiti i za čaj. Koristi od zmajevog voća Pitaja ima visok sadržaj fitoalbumina, koji je veoma jak anitokisdant....
LičiLičiSveže plodove ličija možete da servirate kao dezert - neoljuštene i blago ohlađene. Kora se rascepi, a meki deo se blago istisne. U Kini čuvaju plodove u slanom obliku u stablima bambusa....
GrijerGrijer
08. avgust
Rosi Trifonova
Spoljašnja kora je sa blagim neravninama, pa podseća na omotač badema....
Rimska kamilica - sve njene koristi i razlike u poređenju sa običnomRimska kamilica - sve njene koristi i razlike u poređenju sa običnom
01. sep.
Hristiana N.
Visoka je otprilike 25 cm, sa belim velikim cvetićima, perastim listovima, dlakavim stablom i blagom aromom jabuke....
Keksići s jagodama i čokoladnim pahuljicamaKeksići s jagodama i čokoladnim pahuljicamaZapecite kekse oko 10-12 minuta li dok ne dobiju blagu braon boju. Izvadite i pospite izdvojenim čokoladnim pahuljicama....