Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Zdravstvene koristi tahinija od suncokretaZdravstvene koristi tahinija od suncokreta
- Sirovina od koje se pravi tahini od suncokreta, suncokret se karakterizuje saržajem vitamina, minerala, korisnih elemenata i vlakana, čime su njegove koristi za naše telo zaista...
20. jun
Pečene semenke suncokreta u mikrotalasnoj pećniciSemenke suncokreta dobro operite i ocedite vodu.
Stavljamo ih u vatrostalnu posudu, posipamo brašnom i posolimo. Dobro promešamo.
Pecite u mikrotalasnoj rerni na 900 W 10 minuta, povremeno mešajući....
27. dec.
Da napravimo sirup od aronijeKako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće....
25. januar
Pečeni suncokret sa finom himalajskom soljuU zavisnosti od vaše rerne biće gotovo nege oko desetog minuta.
Hrskavi pečeni suncokret je gotov.
Čudesnog ukusa!...
31. januar
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Da ispečemo semenke suncokretaPostoji više od 100 sorti suncokreta od kojih je većina divlja.
Postoje samo dve kultivisane biljke: kultivisani suncokret Helianthus annuus L. i topinambur, nazvan još i erelmaz - Helianthus tuberosus L....
20. jun
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako sami da napravimo začine od povrćaZačini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
06. april
Tahini od bademaIzvadite iz rerne i ostavite ih da se ohlade pet minuta.
Stavite tople bademe u blender i počnite da blendirate. Stružite zidove blendera da dobijete gladak dobar bademov maslac - tahini od badema....
07. sep.
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
07. maj
Kolač sa brašnom od suncokretaOstavite da se ohladi, po želji pospite šećerom u prahu i zatim isecite kolač sa suncokretovim brašnom....
02. dec.
Alva od suncokreta bez šećeraSameljite semenke suncokreta u blenderu na maksimalnoj brzini. Poželjno je da su samlevene što je moguće sitnije.
Dodajte suvo grožđe i ponovo nastavite da blendirate oko 1 minut.
Sipajte dve kašike vode i maslac....
13. januar
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamaTahini od susam ajača dečiji organizam.
Tahini je visokokaloričan, daje sitost i zato se treba konzumirati ujutru....
22. maj
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
28. sep.
Tahini od crnog susamaNakon što se završili sipajte tahini u odgovarajuće teglice ili druge posude i čuvajte na hladnom....
23. januar
Napravimo čaj od đumbiraAli se od tsp (đumbira) može napraviti ukusan i koristan čaj. Osim kafakretističnog ukusa i mirisa, đumbir ima svojstva za lečenje prehlade, da jača imuni sistem....
06. mart
Tahini od susama - sve koristiPostoje dve vrste tahinija - od oguljenih i neoguljenih semenki....
13. nov.
Zdrav majonez od semenki suncokretaPotopite semenke suncokreta u hladnu vodu i ostavite ih preko noći. U slučaju da ste u žurbi i ne želite da čekate, potopite ga u vruću vodu 20 minuta. Ocedite, isperite pod tekućom vodom....
09. mart
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Da napravimo pečenog brancinaOperite i očistite brancina, nakon čega treba da napravite dijagonalne razreze po koži čak do kičme brancina.
Pazite da ne odsečete kost.
U te proreze dodajte nekoliko grančica ruzmarina....
15. feb.
2