Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
Kako da napravimo domaću jufkuUmesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta.
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Osnovno testo za hlebStavim kvasac da se aktivira u toplom mleku sa šećerom i kašikom brašna.
Dodajem ga u ostatak brašna. Dodajemo so i maslac.
Zamesim testo na nabrašnjenoj radnoj površini. Pravim sebi doručak od testa....
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
Da napravimo kore za lazanjuTesto mesite da bude glatko, treba da mesite oko 15 minuta. Nakon što umesite, uvijte krpom i ostavite 30 minuta.
Da biste razvili kore, brašno pospite po radnoj površini, da se testo ne lepi....
Da napravimo krem za tortuNajlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom....
Testo za krofneČim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči.
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
Testo za sveUmesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Testo za HaluPre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
Testo za štrudluUkoliko nam se testo za štrudlu previše lepi, dodajemo još malo brašna....
Testo za korneteUmutite belanca sa šećerom i dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo, masnoću i koru limuna.
Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije....
Testo za fokačuOno mora da udvostruči svoju zapreminu.
Tepsiju dimenzija 23x23 cm obložite papirom za pečenje, sipajte testo i raširite ga rukom. Ponovo pokrijte krpom i ostavite ga da nadođe na 30-40 minuta....
Testo za dekoracijuOd navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši.
Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Znajući neke nijanse koje treba imati u vidu prilikom izbora kvasca, vi možete napravite pravi izbor. Osim toga, domaćica određuje koji kvasac je najbolje da koristi za pravljenje hleba....
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
Da napravimo mleveno meso za ćufticeU našoj tradiciji ćufte predstavljaju, u najširem smislu reči, dobro samleveno meso, u kombinaciji sa lukom i začinima. Oblik im je raznovrsan, od pljosnatog do loptastog. Načini njihove pripreme takođe su različiti...
Osnovno testo za piceOstavite testo da naraste dok ne udvostruči svoj obim na toplom mestu pokriveno krpom....