Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta. Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Osnovno testo za hlebOsnovno testo za hleb
07. januar
Stavim kvasac da se aktivira u toplom mleku sa šećerom i kašikom brašna. Dodajem ga u ostatak brašna. Dodajemo so i maslac. Zamesim testo na nabrašnjenoj radnoj površini. Pravim sebi doručak od testa....
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)
12. januar
1
Svaki kuvar koji je barem jednom mesio testo za hleb zna kako miriše kuhinja na sveže ispečen domaći hleb....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Testo za hleb od spelte i belog brašnaTesto za hleb od spelte i belog brašna
13. dec.
Zamesimo meko testo. Testo stavljamo preko mesta posutog brašnom i mesimo dok ne postane vazdušasto i meko....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....
Da napravimo kore za lazanjuDa napravimo kore za lazanju
15. feb.
Testo mesite da bude glatko, treba da mesite oko 15 minuta. Nakon što umesite, uvijte krpom i ostavite 30 minuta. Da biste razvili kore, brašno pospite po radnoj površini, da se testo ne lepi....
Da napravimo krem za tortuDa napravimo krem za tortu
05. maj
Najlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Umesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Čim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči. Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
Testo za korneteTesto za kornete
12. maj
Umutite belanca sa šećerom i dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo, masnoću i koru limuna. Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije....
Testo za HaluTesto za Halu
29. okt.
Pre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši. Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove....
Testo za štrudluTesto za štrudlu
03. sep.
Ukoliko nam se testo za štrudlu previše lepi, dodajemo još malo brašna....
Testo za fokačuTesto za fokaču
11. feb.
Ono mora da udvostruči svoju zapreminu. Tepsiju dimenzija 23x23 cm obložite papirom za pečenje, sipajte testo i raširite ga rukom. Ponovo pokrijte krpom i ostavite ga da nadođe na 30-40 minuta....
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?
19. okt.
Majstorstvo je u mešenju testa i prema mišljenju ljudi sa najdužim iskustvom, testo mora da se udari sto puta o sto, kako bi se dobio željeni rezultat....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
Znajući neke nijanse koje treba imati u vidu prilikom izbora kvasca, vi možete napravite pravi izbor. Osim toga, domaćica određuje koji kvasac je najbolje da koristi za pravljenje hleba....
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima. Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
Da napravimo čeri paradajz za zimuDa napravimo čeri paradajz za zimu
17. mart
Zbog toga je najslađe da ih napravite kod kuće....
Da napravimo mleveno meso za ćufticeDa napravimo mleveno meso za ćuftice
20. april
U našoj tradiciji ćufte predstavljaju, u najširem smislu reči, dobro samleveno meso, u kombinaciji sa lukom i začinima. Oblik im je raznovrsan, od pljosnatog do loptastog. Načini njihove pripreme takođe su različiti...
Osnovno testo za piceOsnovno testo za pice
16. dec.
Ostavite testo da naraste dok ne udvostruči svoj obim na toplom mestu pokriveno krpom....
Univerzalno testo za kifliceUniverzalno testo za kiflice
09. dec.
Svi sastojci se promešaju i dobijeno testo se ostavlja na sobnoj temperaturi 40 minuta, da bude vremena da udvostruči svoju veličinu. Naraslo testo se razvija oklagijom na nabrašnjenoj površini, seče se na trouglove....