Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da popravimo presečeni majonez?Presečeni majonez se može popraviti na sledeće načine:
- U jedan kraj posude sipamo nekoliko kapljica vode....
16. mart
Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza.
Izbušite ih viljuškom ili štapićem za ražnjć i dodajte ih u kupus. Tako će upiti višak soli....
20. mart
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKad kiselo testo nadođe ono (najmanje) udvostruči svoj obim. Za tu svrhu ne treba da se stavlja mnogo materijala jer će za nekoliko dana količina kiselog testa biti ogromna....
10. april
Kako da otvorimo vino bez vadičepaNema tužnije stvari na svetu nego da kupite flašu dobrog vina, da dođete kući sa ogromnom željom da popijete jednu čašu vina i da shvatite da nemate vadičep.
Ili ste pozvali specijalnog gosta, vadite flašu odstalajog...
15. mart
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuProvereni recept za pravljenje kisele pavlake je sledeći:
Kisela pavlaka od domaćeg mleka
Potrebni sastojci: 5 l svežeg mleka, 2 supene kašike kiselog mleka....
26. nov.
Kiselo drvoIstorija kiselog drveta
U istorijskom planu prvi pokušaji da se kiselo drvo uvede van njegovog prirodnog okruženja su uspereni ka Koreji i Japanu....
08. feb.
Kiselo MlekoKiselo mleko je mlečan kiseli proizvod koji se dobija fermentacijom mlečne kiseline u mleku....
17. sep.
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Ako volite kiselo mleko, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- kolač sa kiselim mlekom;
- palačinke sa kiselim mlekom;
- domaće kiselo mleko....
18. jun
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
VinoAko je vino bledo, znači da je lagano, a ako je sjajno i providno - da je jako kiselo. Znaćete da piće od grožđa ima omekšanu kiselost ako je blago mat....
01. april
Domaće kiselo mlekoOstavite da stoji 4 sata na toplom, dok kiselo mleko ne postane gusto. Nakon toga stavite u frižider da se stegne.
Domaće kiselo mleko može trajati 3-4 dana ako se drži u frižideru....
25. maj
Želirano kiselo mlekoDodajte ih u kiselo mleko zajedno sa izrendanom korom limuna i isceđenim sokom i šećerom u prahu.
Rasporedite krem u odgovarajuće posude i stavite na nekoliko sati u frižider da se želira....
15. okt.
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemOstaviti da se ohladi i stegne.
Kolač izručiti na tacnu.
Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti.
Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
09. feb.
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaOstavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko.
Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
26. januar
Kako da napravimo domaću jufkuOhlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Slatki kupus u kiselo40-45 mnuta da kupus omekša.
4.Zagrejati mast, dodati alevu i ljutu tucanu papriku, pazeći da ne potamni i preliti je preko kupusa....
01. feb.
Domaće kozje kiselo mlekoPotkvasa treba da bude 1 do 5% ili 1 litar svežeg mleka treba da se ukiseli sa 2 kašike kiselog....
21. april
Domaće ovčije kiselo mlekoObavezno kuvajte mleko na pari, da ne zagori. Kad se podigne, isključite i ostavite da se ohladi, da može, kada stavite prst da ga zadržite....
29. april
Šta da učinimo, ako kiseli kupus nije kiseo?Ako ste pravili kiseli kupus kod kuće i on nije kiseo, ne brinite, može se popraviti. Kiseli kupus se pravi fermentacijom kupusa i drugog povrća u salamuri....
26. maj
Belo VinoSvaki somelijer u svetu zna osnovno pravilo - meso se uvek služi sa crnim vinom, a riba - sa belim. Ovo pravilo je čak i naučno dokazano pre izvesnog vremena, kada su japanski naučnici potvrdili istinitost. Oni su mesecima...
15. sep.