Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da popravimo presečeni majonez?Kako da popravimo presečeni majonez?
16. mart
Presečeni majonez se može popraviti na sledeće načine: - U jedan kraj posude sipamo nekoliko kapljica vode....
Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?
20. mart
Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Izbušite ih viljuškom ili štapićem za ražnjć i dodajte ih u kupus. Tako će upiti višak soli....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Kad kiselo testo nadođe ono (najmanje) udvostruči svoj obim. Za tu svrhu ne treba da se stavlja mnogo materijala jer će za nekoliko dana količina kiselog testa biti ogromna....
Kako da otvorimo vino bez vadičepaKako da otvorimo vino bez vadičepa
15. mart
Nema tužnije stvari na svetu nego da kupite flašu dobrog vina, da dođete kući sa ogromnom željom da popijete jednu čašu vina i da shvatite da nemate vadičep. Ili ste pozvali specijalnog gosta, vadite flašu odstalajog...
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Pogledajte još kako se preseca kiseli kupus....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Provereni recept za pravljenje kisele pavlake je sledeći: Kisela pavlaka od domaćeg mleka Potrebni sastojci: 5 l svežeg mleka, 2 supene kašike kiselog mleka....
Kiselo drvoKiselo drvo
08. feb.
Istorija kiselog drveta U istorijskom planu prvi pokušaji da se kiselo drvo uvede van njegovog prirodnog okruženja su uspereni ka Koreji i Japanu....
Kiselo MlekoKiselo Mleko
17. sep.
Kiselo mleko je mlečan kiseli proizvod koji se dobija fermentacijom mlečne kiseline u mleku....
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?
18. jun
Ako volite kiselo mleko, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - kolač sa kiselim mlekom; - palačinke sa kiselim mlekom; - domaće kiselo mleko....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
VinoVino
01. april
Ako je vino bledo, znači da je lagano, a ako je sjajno i providno - da je jako kiselo. Znaćete da piće od grožđa ima omekšanu kiselost ako je blago mat....
Domaće kiselo mlekoDomaće kiselo mleko
25. maj
Ostavite da stoji 4 sata na toplom, dok kiselo mleko ne postane gusto. Nakon toga stavite u frižider da se stegne. Domaće kiselo mleko može trajati 3-4 dana ako se drži u frižideru....
Želirano kiselo mlekoŽelirano kiselo mleko
15. okt.
Dodajte ih u kiselo mleko zajedno sa izrendanom korom limuna i isceđenim sokom i šećerom u prahu. Rasporedite krem u odgovarajuće posude i stavite na nekoliko sati u frižider da se želira....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Kolač izručiti na tacnu. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti. Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Slatki kupus u kiseloSlatki kupus u kiselo
01. feb.
40-45 mnuta da kupus omekša. 4.Zagrejati mast, dodati alevu i ljutu tucanu papriku, pazeći da ne potamni i preliti je preko kupusa....
Domaće bivolje kiselo mlekoDomaće bivolje kiselo mleko
20. nov.
Domaće bivolje kiselo mleko je veoma ukusno....
Domaće kozje kiselo mlekoDomaće kozje kiselo mleko
21. april
Potkvasa treba da bude 1 do 5% ili 1 litar svežeg mleka treba da se ukiseli sa 2 kašike kiselog....
Domaće ovčije kiselo mlekoDomaće ovčije kiselo mleko
29. april
Obavezno kuvajte mleko na pari, da ne zagori. Kad se podigne, isključite i ostavite da se ohladi, da može, kada stavite prst da ga zadržite....
Šta da učinimo, ako kiseli kupus nije kiseo?Šta da učinimo, ako kiseli kupus nije kiseo?
26. maj
Ako ste pravili kiseli kupus kod kuće i on nije kiseo, ne brinite, može se popraviti. Kiseli kupus se pravi fermentacijom kupusa i drugog povrća u salamuri....
Belo VinoBelo Vino
15. sep.
Svaki somelijer u svetu zna osnovno pravilo - meso se uvek služi sa crnim vinom, a riba - sa belim. Ovo pravilo je čak i naučno dokazano pre izvesnog vremena, kada su japanski naučnici potvrdili istinitost. Oni su mesecima...