Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući nadevi za šaranaMeđutim, pre nego što se počne sa izabranim nadevom, potrebno je da se obradi šaran....
12. feb.
Ideje za nadeve za punjenog šaranaZačinite solju i crnim biberom i ovim nadevom napunite šarana. Prijatno sa ovom odličnom idejom za nadev za šarana.
3. Šaran punjen pasuljem iz konzerve
Da li vam se čini čudno da kombinujete ribu i pasulj?...
07. feb.
Šaran za NikoljdanDinstamu smesu satavljamo u pleh u šarana i pečemo oko 45 minuta ispod folije.
Šaran serviramo u porcijama sa prilogom od dinstanog povrća, oraha i pirinča.
Ukusan je ovaj muški šaran za Nikoljdan....
29. januar
Punjeni šaran za CvetiOčišćenog i opranog šarana posolimo i pobiberimo. Zalijemo limunovim sokom i ostavimo sa strane na otprilike 30 minuta. Za to vreme spremamo nadev za šarana....
02. maj
Savršeni šaran za NikoljdanPečena riba je dobra varijanta za svaki praznik.
Uživajte u savršenom šaranu za Nikoljdan....
15. dec.
Najukusniji šaran za NikoljdanPrelijte šarana mašću. Pecite ribu na 180 stepeni 60 minuta ili malo duže.
Najukusniji šaran za Nikoljdan je spreman!...
14. dec.
Punjeni šaran za NikoljdanOčistite šarana od iznutrica, krila i krljušti, posolite ga dobro i ostavite da odstoji 1-2 sata tako. Po želji posle možete da ga operete da ne bude previše slan.
Za to vreme pripremite nadev....
24. dec.
Punjeni šaran sa garnirungom za NikoljdanPunjeni šaran sa garnirungom za Nikoljdan je gotov!...
08. januar
šaran za Nikoljdan sa aromatičnim nadevomNakon što izvadite šarana za Nikoljdan sa aromatičnim nadevom iz rerne, limunove zamenite novima....
21. januar
Punjeni šaran sa testom za NikoljdanOčistite i operite šarana. Napunite ga nadevom. Ušijte otvor.
Od brašna, soli, sirćeta, ulja i jednog jajeta, umesite testo. Odvojite mali deo za ukras, a preostalo razvucite u koru....
23. feb.
Šaran sa prazilukom i paradajzom za Sv. NikoluNa pola pečenja prelijte šarana belim vinom i dodajte orahe.
Kada ostane samo ulje i šaran dobije braonkastu boju, dodajte brašno koje ste razmutili u mal vode, da bi se sos zgusnuo....
30. sep.
Najbolji nadevi za punjeno pileDaćemo vam nekoliko primera koje nadeve možete napraviti za punjeno pile, koji vas nikako neće razočarati....
20. mart
Šaran na žaruOvaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
30. sep.
Šaran sa prezlamaUgrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno.
Šarana servirajte sa kriškama limuna....
20. feb.
Šaran sa heljdomZačinite solju i biberom i napunite šarana ovim nadevom pa ga zašijte.
Stavite ga u namazanu posudu za pečenje i namažite ga i spolja. Ako vam je ostala heljda možete da je rasporedite oko šarana....
13. januar
Šaran na roštiljuSastojke za marinadu za ribu pomešamo u dubokoj posudi.
Očišćenog šarana sečemo na porcije.
Gotove porcije stavljamo u marinadu da se začine....
20. jul
Šaran u sosuPo potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori.
Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom.
Jednostavan i ukusan recept za Nikoljdan, kada se tradicionalno priprema riba....
14. dec.
Šaran na tiganjuRiba se očisti dobro i iseče na parčiće.
Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat.
Nakon toga se isprži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta....
27. dec.
Šaran sa orasimaOčistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost.
Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu.
Kada omekša, dodajemo istucane orahe, posolimo i punimo šarana....
25. dec.
Šaran sa kupusomŠarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....
26. sep.
Ezogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivoEzogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivo je veoma ukusan....
12. maj
Punjeni šaran u testuDa biste pripremili punjenog šarana u testu, uveče namažite opranog i očišćenog šarana spolja i iznutra solju.
Drugog dana počnite sa pripremom nadeva za šarana. Sve sitno isecite. Propržite luk, dodajte beli luk....
14. feb.
Šaran na trakijski načinŠarana pecite u rerni na 250 stepeni dok tečnost ne ispari i dok koža šarana ne porumeni, s vremena na vreme vadite šarana i promešajte.
Trakijskom šaranu se po potrebi dodaje još tečnosti....
13. mart
Šaran u ukrasnom testuOčistite šarana od krljušti, očistite ga iznutra, dobro ga operite i posolite ga i spolja i iznutra. Napunite šarana nadevom koji ste napravili i dobro ga ušijte....
19. april