Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući nadevi za šaranaOdgovarajući nadevi za šarana
12. feb.
Međutim, pre nego što se počne sa izabranim nadevom, potrebno je da se obradi šaran....
Ideje za nadeve za punjenog šaranaIdeje za nadeve za punjenog šarana
07. feb.
Začinite solju i crnim biberom i ovim nadevom napunite šarana. Prijatno sa ovom odličnom idejom za nadev za šarana. 3. Šaran punjen pasuljem iz konzerve Da li vam se čini čudno da kombinujete ribu i pasulj?...
Šaran za NikoljdanŠaran za Nikoljdan
29. januar
Dinstamu smesu satavljamo u pleh u šarana i pečemo oko 45 minuta ispod folije. Šaran serviramo u porcijama sa prilogom od dinstanog povrća, oraha i pirinča. Ukusan je ovaj muški šaran za Nikoljdan....
Punjeni šaran za CvetiPunjeni šaran za Cveti
02. maj
Očišćenog i opranog šarana posolimo i pobiberimo. Zalijemo limunovim sokom i ostavimo sa strane na otprilike 30 minuta. Za to vreme spremamo nadev za šarana....
Savršeni šaran za NikoljdanSavršeni šaran za Nikoljdan
15. dec.
Pečena riba je dobra varijanta za svaki praznik. Uživajte u savršenom šaranu za Nikoljdan....
Najukusniji šaran za NikoljdanNajukusniji šaran za Nikoljdan
14. dec.
Prelijte šarana mašću. Pecite ribu na 180 stepeni 60 minuta ili malo duže. Najukusniji šaran za Nikoljdan je spreman!...
Punjeni šaran za NikoljdanPunjeni šaran za Nikoljdan
24. dec.
Očistite šarana od iznutrica, krila i krljušti, posolite ga dobro i ostavite da odstoji 1-2 sata tako. Po želji posle možete da ga operete da ne bude previše slan. Za to vreme pripremite nadev....
Punjeni šaran sa garnirungom za NikoljdanPunjeni šaran sa garnirungom za Nikoljdan
08. januar
Punjeni šaran sa garnirungom za Nikoljdan je gotov!...
šaran za Nikoljdan sa aromatičnim nadevomšaran za Nikoljdan sa aromatičnim nadevom
21. januar
Nakon što izvadite šarana za Nikoljdan sa aromatičnim nadevom iz rerne, limunove zamenite novima....
Punjeni šaran sa testom za NikoljdanPunjeni šaran sa testom za Nikoljdan
23. feb.
Očistite i operite šarana. Napunite ga nadevom. Ušijte otvor. Od brašna, soli, sirćeta, ulja i jednog jajeta, umesite testo. Odvojite mali deo za ukras, a preostalo razvucite u koru....
Šaran sa prazilukom i paradajzom za Sv. NikoluŠaran sa prazilukom i paradajzom za Sv. Nikolu
30. sep.
Na pola pečenja prelijte šarana belim vinom i dodajte orahe. Kada ostane samo ulje i šaran dobije braonkastu boju, dodajte brašno koje ste razmutili u mal vode, da bi se sos zgusnuo....
Najbolji nadevi za punjeno pileNajbolji nadevi za punjeno pile
20. mart
Daćemo vam nekoliko primera koje nadeve možete napraviti za punjeno pile, koji vas nikako neće razočarati....
Šaran na žaruŠaran na žaru
30. sep.
Ovaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
Šaran sa prezlamaŠaran sa prezlama
20. feb.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno. Šarana servirajte sa kriškama limuna....
Šaran sa heljdomŠaran sa heljdom
13. januar
Začinite solju i biberom i napunite šarana ovim nadevom pa ga zašijte. Stavite ga u namazanu posudu za pečenje i namažite ga i spolja. Ako vam je ostala heljda možete da je rasporedite oko šarana....
Šaran na roštiljuŠaran na roštilju
20. jul
Sastojke za marinadu za ribu pomešamo u dubokoj posudi. Očišćenog šarana sečemo na porcije. Gotove porcije stavljamo u marinadu da se začine....
Šaran u sosuŠaran u sosu
14. dec.
Po potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori. Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom. Jednostavan i ukusan recept za Nikoljdan, kada se tradicionalno priprema riba....
Šaran na tiganjuŠaran na tiganju
27. dec.
Riba se očisti dobro i iseče na parčiće. Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat. Nakon toga se isprži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta....
Šaran sa orasimaŠaran sa orasima
25. dec.
Očistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost. Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu. Kada omekša, dodajemo istucane orahe, posolimo i punimo šarana....
Šaran sa kupusomŠaran sa kupusom
26. sep.
Šarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....
Ideje za drugačije posne sarmeIdeje za drugačije posne sarme
27. mart
Evo nekoliko ideja za drugačije posne sarme....
Ezogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivoEzogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivo
12. maj
Ezogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivo je veoma ukusan....
Punjeni šaran u testuPunjeni šaran u testu
14. feb.
Da biste pripremili punjenog šarana u testu, uveče namažite opranog i očišćenog šarana spolja i iznutra solju. Drugog dana počnite sa pripremom nadeva za šarana. Sve sitno isecite. Propržite luk, dodajte beli luk....
Šaran na trakijski načinŠaran na trakijski način
13. mart
Šarana pecite u rerni na 250 stepeni dok tečnost ne ispari i dok koža šarana ne porumeni, s vremena na vreme vadite šarana i promešajte. Trakijskom šaranu se po potrebi dodaje još tečnosti....
Šaran u ukrasnom testuŠaran u ukrasnom testu
19. april
Očistite šarana od krljušti, očistite ga iznutra, dobro ga operite i posolite ga i spolja i iznutra. Napunite šarana nadevom koji ste napravili i dobro ga ušijte....