Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaVidećete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj.
Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
11. avgust
Kako da čuvamo brokoli?Sa niskim sadržajem kalorija, ali bogatstvom vitaminima iz B grupe, vitaminom C, provitaminom A, vlaknima, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, fosforom itd. brokoli je među najzdravijim povrćem za jelo....
04. dec.
Brza pizza spremna za 20 minutaOd ove smjese mogu da ispadnu 2 pizze, srednje veličine. Veličine pizze se mogu vidjeti na slikama.
Tepsiju nauljiti i malo pobrašniti. Tjesto razvući rukama u tepsiji....
26. april
2
Zdravlje je u ovih 6 vitamina! Evo kako da ih nabavitePrilikom sterilizovanja namirnica u dobro zatvorenim teglama, uprkos visokoj temperaturu, vitamin se čuva. Najbolje se čuva vitamin C kada kuvamo na pari....
14. mart
Kako da se hranimo prilikom gastrointestinalne infekcije?Prilikom pokvarenog stomaka i povraćanja počinje se sa uzimanjem tečnosti, tako što se pije gutljaj po gutljaj. Tako ćete ponovo stati na noge. Cilj je da se ustanovi balans vode i elektorlita....
06. april
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjNezavisno od toga koliko jarko i lepo je ukrašen odozgo, suva ili nedopečena unutrašnjost patišpanja može da uništi svako poslastičarsko umetničko delo....
01. mart
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuDa li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? ! Naravno, često se dešava, naročito leti, da kupite lubenicu i da s nestrpljenjem iščekujete da pojedete osvežavajuće parče, vraćajući se kući, nađete...
20. avgust
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Prema statistici, jedna trećina stanovništva pati od parazita. Obično čovek čak i ne sumnja da su oni prisutni u njegovom telu. U međuvremenu paraziti uzazivaju veliki broj hroničnih bolesti.
Simptomi prisustva parazita...
22. jul
Evo kako da napravite najvazdušastije američke palačinkeVikend je savršen za pravljenje svima tako omiljenih palačinki! Engleski doručak može da bude zdrava verzija ukoliko pravilno izaberete sastojke.
Amaričke palačinke napravljene sa integralnim i ovsenim brašnom, a...
01. jun
Kako da nam se ne lepi roštiljIzlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako.
Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
20. maj
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Kako da nam se ne lepi pirinačU svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela.
Postoji...
18. feb.
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneZahvaljujući ovome prilikom zagrevanja ljuska neće popucati.
Poređajte jaja i stavite ih u posudu ili šerpu. Pazite sa jajima veoma pažljivo da biste izbegli pucanje....
08. jul
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenGluten je protein koji je sadržan u pšenici, ječmu i raži. Gluten deluje kao lepak i dozvoljava hrani od održi svoj oblik, daje čvrstinu testu za hleb, pomaže mu da naraste i čini ga lepljivim.
Kod ljudi sa celijakijom...
07. feb.
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Želja da pojedete nešto slatko ne samo što je štetna navika, nego takođe može da postane razlog za niz zdravstvenih problema.
Razlozi za nekontrolisanu želju za nekim primamljujućim desertom mogu da budu različiti....
24. avgust
Kako da sačuvamo vitamin C prilikom kuvanja povrća?Namirnice sa vitaminom C su uglavnom agrumi, začinsko bilje, povrće (paprika, brokoli, kupus, paradajz, krompir)....
30. nov.
Kako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemoDobar je izvor vitamina B, i jako je korisno za kosti. Možete napraviti lak zdrav desert sa kiselim mlekom i voćem, i da jedete u neograničenim količinama;/page
page3. Voće
Možete ga jesti sveže i smrznuto....
28. jun
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakMeđutim, pre nego što počnete sa spremanjem, budite sigurni da ste ga dobro isprali od soli....
03. feb.
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita.
Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
17. jun
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Dobro je poznata činjenica da treba da pazimo šta jedemo. Naravno, organizam je taj koji signalizira koju hranu preferira, a koja mu šteti. Svaki proizvod ima nešto što bi pomoglo telu da dobro funkcioniše. Poenta je odabrati...
01. feb.
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuPitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku? Možda ste i vi jedan od njih, uprkos redovnim vežbama i treninzima vaš struk ne pada ili čak raste, pošto se višak kilograma gomila samo...
08. okt.
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoPrilikom upotrebe pečenog luka se poboljšava stanje bolesnih od hipertonije i ateroskleroze. Ovaj luk pomaže pročišćavanju krvnih sudova, olakšava atrerosklerotične plake i sprečava oštar skok krvnog pritiska....
23. jul