Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj. Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Sa niskim sadržajem kalorija, ali bogatstvom vitaminima iz B grupe, vitaminom C, provitaminom A, vlaknima, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, fosforom itd. brokoli je među najzdravijim povrćem za jelo....
Brza pizza spremna za 20 minutaBrza pizza spremna za 20 minuta
26. april
2
Od ove smjese mogu da ispadnu 2 pizze, srednje veličine. Veličine pizze se mogu vidjeti na slikama. Tepsiju nauljiti i malo pobrašniti. Tjesto razvući rukama u tepsiji....
Zdravlje je u ovih 6 vitamina! Evo kako da ih nabaviteZdravlje je u ovih 6 vitamina! Evo kako da ih nabavite
14. mart
Prilikom sterilizovanja namirnica u dobro zatvorenim teglama, uprkos visokoj temperaturu, vitamin se čuva. Najbolje se čuva vitamin C kada kuvamo na pari....
Kako da se hranimo prilikom gastrointestinalne infekcije?Kako da se hranimo prilikom gastrointestinalne infekcije?
06. april
Prilikom pokvarenog stomaka i povraćanja počinje se sa uzimanjem tečnosti, tako što se pije gutljaj po gutljaj. Tako ćete ponovo stati na noge. Cilj je da se ustanovi balans vode i elektorlita....
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjEvo kako da napravite savršeni Patišpanj
01. mart
Nezavisno od toga koliko jarko i lepo je ukrašen odozgo, suva ili nedopečena unutrašnjost patišpanja može da uništi svako poslastičarsko umetničko delo....
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Da li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? ! Naravno, često se dešava, naročito leti, da kupite lubenicu i da s nestrpljenjem iščekujete da pojedete osvežavajuće parče, vraćajući se kući, nađete...
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:
22. jul
Prema statistici, jedna trećina stanovništva pati od parazita. Obično čovek čak i ne sumnja da su oni prisutni u njegovom telu. U međuvremenu paraziti uzazivaju veliki broj hroničnih bolesti. Simptomi prisustva parazita...
Evo kako da napravite najvazdušastije američke palačinkeEvo kako da napravite najvazdušastije američke palačinke
01. jun
Vikend je savršen za pravljenje svima tako omiljenih palačinki! Engleski doručak može da bude zdrava verzija ukoliko pravilno izaberete sastojke. Amaričke palačinke napravljene sa integralnim i ovsenim brašnom, a...
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Izlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako. Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi. Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
U svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela. Postoji...
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Zahvaljujući ovome prilikom zagrevanja ljuska neće popucati. Poređajte jaja i stavite ih u posudu ili šerpu. Pazite sa jajima veoma pažljivo da biste izbegli pucanje....
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenEvo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na gluten
07. feb.
Gluten je protein koji je sadržan u pšenici, ječmu i raži. Gluten deluje kao lepak i dozvoljava hrani od održi svoj oblik, daje čvrstinu testu za hleb, pomaže mu da naraste i čini ga lepljivim. Kod ljudi sa celijakijom...
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!
24. avgust
Želja da pojedete nešto slatko ne samo što je štetna navika, nego takođe može da postane razlog za niz zdravstvenih problema. Razlozi za nekontrolisanu želju za nekim primamljujućim desertom mogu da budu različiti....
Kako da sačuvamo vitamin C prilikom kuvanja povrća?Kako da sačuvamo vitamin C prilikom kuvanja povrća?
30. nov.
Namirnice sa vitaminom C su uglavnom agrumi, začinsko bilje, povrće (paprika, brokoli, kupus, paradajz, krompir)....
Kako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemoKako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemo
28. jun
Dobar je izvor vitamina B, i jako je korisno za kosti. Možete napraviti lak zdrav desert sa kiselim mlekom i voćem, i da jedete u neograničenim količinama;/page page3. Voće Možete ga jesti sveže i smrznuto....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Međutim, pre nego što počnete sa spremanjem, budite sigurni da ste ga dobro isprali od soli....
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?
17. jun
Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita. Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!
01. feb.
Dobro je poznata činjenica da treba da pazimo šta jedemo. Naravno, organizam je taj koji signalizira koju hranu preferira, a koja mu šteti. Svaki proizvod ima nešto što bi pomoglo telu da dobro funkcioniše. Poenta je odabrati...
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
Pitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku? Možda ste i vi jedan od njih, uprkos redovnim vežbama i treninzima vaš struk ne pada ili čak raste, pošto se višak kilograma gomila samo...
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoPečeni luk može da vam spasi život! Evo kako
23. jul
Prilikom upotrebe pečenog luka se poboljšava stanje bolesnih od hipertonije i ateroskleroze. Ovaj luk pomaže pročišćavanju krvnih sudova, olakšava atrerosklerotične plake i sprečava oštar skok krvnog pritiska....