Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ideje za garnirunge od povrćaIdeje za garnirunge od povrća
19. mart
Evo nekoliko korisnih ideja za garniture od povrća....
Oslić za posebne povodeOslić za posebne povode
24. dec.
Oslić sa posebne povode je veoma ukusan....
Dinstani prokelj za garnirungDinstani prokelj za garnirung
18. nov.
1
Servirajte odmah, dok je topao dinstani prokelj kao garnirung....
Brz pirinač za garnirungBrz pirinač za garnirung
25. mart
Operemo šagarepe i luk i isečemo ih na sitno. Stavljamo ih zajedno sa biberom u 3 šolje vode u šerpu i kad provri dodajemo oprani pirinač. Dinstamo pod poklopcem dok pirinač ne upije vodu....
Kuvani brokoli za garnirungKuvani brokoli za garnirung
11. januar
Pogodan je za garnirung, grickanje između obroka ili kao dodatak salatama i glavnim jelima....
Oslić sa brokolijemOslić sa brokolijem
15. jul
Kod kuće je kombinacija sa oslićem i brokolijem veoma omiljena....
Oslić na pariOslić na pari
25. januar
Na dno šerpe za kuvanje na pari stavite majčinu dušicu i istucan zrna pimenta. Kuvajte oslića na pari 8-10 minuta. Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem....
Oslić u testuOslić u testu
30. dec.
Tako nastavimo dok ne potrošimo sve kore i oslić. Punjene paketiće ređamo u tepsiju obloženu pek papirom. Po vrhu malo nauljimo. Pečemo 20 minuta na 200 stepeni C....
Zapečeni fileti oslića i povrćeZapečeni fileti oslića i povrće
01. mart
Posoliti, pobiberiti i dinstati 10 minuta, uz povremeno mešanje. Za to vreme rasporediti komade ribe po obloženom plehu i peći 7-8 minuta u zagrejanoj rerni. Povrće posuti peršunom i doterati ukus....
Obrazi od oslića u sosuObrazi od oslića u sosu
07. april
Obrazi od oslića su delikates, tipičan za baskijku kuhinju. Ne možete da posetite San Sebastijan i da ovo jelo ne sretnete u mnogobrojnim, kako ekskluzivnim, tako i običnim restoranima....
Slatko-kisele tikvice za garnirungSlatko-kisele tikvice za garnirung
08. maj
Serviraju se kao garnirung uz meso i ribu....
Fileti oslića iz rerneFileti oslića iz rerne
15. januar
Filete oslića dobro posolite i pobiberite. Prelijte ih vinom i ostavite ih tako 30 minuta....
Oslić u belom vinuOslić u belom vinu
26. dec.
Oslić u belom vinu je gotov....
Marinirani oslić u rerniMarinirani oslić u rerni
07. dec.
Oslić se opere, očisti i iseče na kolutove. Ocedi se. Luk se iseče na polumesece, a beli luk se presuje. U dubokoj posudi se pomešaju svi sastojci za marinadu za ribu i izmešaju se kako bi se dobro pomešali....
Oslić na dietalan načinOslić na dietalan način
19. feb.
U vatrostalnu posudu stavite foliju a na foliju stavljate oslića i premažete sa sosom....
Riba oslić u folijiRiba oslić u foliji
18. feb.
Navedeni sastojci za jednu porciju oslića u foliji. Očistite, operite i posušite ribu. U posudicu stavite alevu papriku, crni biber, vegetu i so. Sipajte maslinovo ulje i dobro izmešajte....
Pohovani oslić sa kornfleksomPohovani oslić sa kornfleksom
21. jun
Očistite ribu i isecite na komade. U posudi pomešajte prezle i mrvljeni kornfleks. U drugoj posudi umutite jaja sa prstohvatom bibera, a u treću sipajte brašno. Posolite ribu i uvaljajte prvo u brašno, nakon toga u...
Oslić u paradajz sosuOslić u paradajz sosu
17. april
Posolite u uvaljajte ribu u brašno. Ugrejte malo ulja i stavite ribu da se isprži sa obe strane i zatim je izvadite. Oljuštite paradajz i naseckajte ga sitno. Stavite ga u istu masnoću, u kojoj ste pržili ribu. Dodajte...
Oslić sa specijalnim pohovanjemOslić sa specijalnim pohovanjem
18. dec.
U posudi umutite jaja. Dodajte ementaler i sitno isečen peršun. Promešajte dobro. Operite i osušite riblje filete. Stavite so sa obe strane. Uvaljajte prvo u brašno, a nakon toga u smesu od jaja, pazeći da se po filetu...
Prženi oslić sa korijanderomPrženi oslić sa korijanderom
29. avgust
Ribu isecite na porcije i utrljte je začinima. Ostavite da upije aromu 1 sat. Uvaljajte ribu u brašno i ostavite je da stoji 10 minuta. Ispržite je u jako zagrejanom ulju dok ne porumeni. Ocedite ribu na ubrusu. U šerpu...
Oslić sa Menier sosomOslić sa Menier sosom
21. maj
Dobro je da su sa kožom, da se maksimalno sačuva njihova celina pri pečenju, budući da je oslić krhak i lako bi se raspao. Zato je važno i da imate dobar tiganj sa nelepljivim dnom....
Fileti oslića i umak od paradajzaFileti oslića i umak od paradajza
30. mart
Uz povremeno mešanje, dinstati do željene gustine umaka. Ribu rasporediti po plehu, preliti salsom i peći oko 25 minuta u zagrejanoj rerni....
Fileti oslića u sosu od paradajzaFileti oslića u sosu od paradajza
30. dec.
Kad je oslić kuvan, a tečnost u tiganju skoro isparila, servirati i oslić sa sosom oko palente. Posuti sitno seckanim peršunom....
File od oslića na roštiljuFile od oslića na roštilju
23. nov.
U posudici umutite maslinovo ullje i sveže isceđen sok od jednog limuna. Podelite dobijenu smesu na pola i u jednoj marinirajte riblje filete oko 40 minuta. Dok se riba začinjava skuvajte u posoljenoj vodi ili na pari...
Glava od oslića na roštiljuGlava od oslića na roštilju
13. jul
Ovde je osnovni akcenat na glavi ribe koja u slučaju oslića sadrži mnogo mesa i izuzetno je ukusna, najmanje će odvojiti sokove koji će se pomešati sa sosom i učiniće ga još ukusnijim....