Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dinstani prokelj za garnirungServirajte odmah, dok je topao dinstani prokelj kao garnirung....
18. nov.
1
Brz pirinač za garnirungOperemo šagarepe i luk i isečemo ih na sitno.
Stavljamo ih zajedno sa biberom u 3 šolje vode u šerpu i kad provri dodajemo oprani pirinač.
Dinstamo pod poklopcem dok pirinač ne upije vodu....
25. mart
Kuvani brokoli za garnirungPogodan je za garnirung, grickanje između obroka ili kao dodatak salatama i glavnim jelima....
11. januar
Oslić na pariNa dno šerpe za kuvanje na pari stavite majčinu dušicu i istucan zrna pimenta.
Kuvajte oslića na pari 8-10 minuta.
Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem....
25. januar
Oslić u testuTako nastavimo dok ne potrošimo sve kore i oslić.
Punjene paketiće ređamo u tepsiju obloženu pek papirom. Po vrhu malo nauljimo.
Pečemo 20 minuta na 200 stepeni C....
30. dec.
Zapečeni fileti oslića i povrćePosoliti, pobiberiti i dinstati 10 minuta, uz povremeno mešanje.
Za to vreme rasporediti komade ribe po obloženom plehu i peći 7-8 minuta u zagrejanoj rerni.
Povrće posuti peršunom i doterati ukus....
01. mart
Obrazi od oslića u sosuObrazi od oslića su delikates, tipičan za baskijku kuhinju. Ne možete da posetite San Sebastijan i da ovo jelo ne sretnete u mnogobrojnim, kako ekskluzivnim, tako i običnim restoranima....
07. april
Fileti oslića iz rerneFilete oslića dobro posolite i pobiberite. Prelijte ih vinom i ostavite ih tako 30 minuta....
15. januar
Marinirani oslić u rerniOslić se opere, očisti i iseče na kolutove. Ocedi se. Luk se iseče na polumesece, a beli luk se presuje.
U dubokoj posudi se pomešaju svi sastojci za marinadu za ribu i izmešaju se kako bi se dobro pomešali....
07. dec.
Oslić na dietalan načinU vatrostalnu posudu stavite foliju a na foliju stavljate oslića i premažete sa sosom....
19. feb.
Riba oslić u folijiNavedeni sastojci za jednu porciju oslića u foliji.
Očistite, operite i posušite ribu.
U posudicu stavite alevu papriku, crni biber, vegetu i so.
Sipajte maslinovo ulje i dobro izmešajte....
18. feb.
Pohovani oslić sa kornfleksomOčistite ribu i isecite na komade. U posudi pomešajte prezle i mrvljeni kornfleks.
U drugoj posudi umutite jaja sa prstohvatom bibera, a u treću sipajte brašno.
Posolite ribu i uvaljajte prvo u brašno, nakon toga u...
21. jun
Oslić u paradajz sosuPosolite u uvaljajte ribu u brašno. Ugrejte malo ulja i stavite ribu da se isprži sa obe strane i zatim je izvadite.
Oljuštite paradajz i naseckajte ga sitno. Stavite ga u istu masnoću, u kojoj ste pržili ribu.
Dodajte...
17. april
Oslić sa specijalnim pohovanjemU posudi umutite jaja. Dodajte ementaler i sitno isečen peršun. Promešajte dobro.
Operite i osušite riblje filete. Stavite so sa obe strane.
Uvaljajte prvo u brašno, a nakon toga u smesu od jaja, pazeći da se po filetu...
18. dec.
Prženi oslić sa korijanderomRibu isecite na porcije i utrljte je začinima. Ostavite da upije aromu 1 sat. Uvaljajte ribu u brašno i ostavite je da stoji 10 minuta.
Ispržite je u jako zagrejanom ulju dok ne porumeni. Ocedite ribu na ubrusu. U šerpu...
29. avgust
Oslić sa Menier sosomDobro je da su sa kožom, da se maksimalno sačuva njihova celina pri pečenju, budući da je oslić krhak i lako bi se raspao. Zato je važno i da imate dobar tiganj sa nelepljivim dnom....
21. maj
Fileti oslića i umak od paradajzaUz povremeno mešanje, dinstati do željene gustine umaka.
Ribu rasporediti po plehu, preliti salsom i peći oko 25 minuta u zagrejanoj rerni....
30. mart
Fileti oslića u sosu od paradajzaKad je oslić kuvan, a tečnost u tiganju skoro isparila, servirati i oslić sa sosom oko palente.
Posuti sitno seckanim peršunom....
30. dec.
File od oslića na roštiljuU posudici umutite maslinovo ullje i sveže isceđen sok od jednog limuna. Podelite dobijenu smesu na pola i u jednoj marinirajte riblje filete oko 40 minuta.
Dok se riba začinjava skuvajte u posoljenoj vodi ili na pari...
23. nov.
Glava od oslića na roštiljuOvde je osnovni akcenat na glavi ribe koja u slučaju oslića sadrži mnogo mesa i izuzetno je ukusna, najmanje će odvojiti sokove koji će se pomešati sa sosom i učiniće ga još ukusnijim....
13. jul