bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čoko orahČoko orahUsitniti keks sa ukusom kakaa i staviti u jednu posudu, posuti sa vanilinim šećerom, medom, pekmezom od pomorandže i sokom od pomorandže. Izmešati. Rastopiti čokoladu i preliti preko smese. Narendati koru od pomoranže...
Sapunski OrahSapunski OrahSapunjave bobice se dobijaju od sapunskog drveta (Sapindus mukorossi) koje raste u Indiji i Nepalu. Sapunjavo drvo je zaista neobično, jer praktično proizvodi sapun....
Kokosov OrahKokosov OrahZa njenu prapostojbinu smatra se zapadni deo Tihog okeana i ostrva u Indijskom okeanu. Kokosov orah raste na palmama visokim do 30 metara koji spram vrste i uzrasta daju od 5 do 150 plodova godišnje....
Brazilski orahBrazilski orahBrazilski orah (Bertholletia excelsa) je najbolji i efikasan prirodan izvor selena. Ovo jedinstveno orašasto voće sreće se samo u šumama Amazona gde mu je drvo divlje rastinje i čak se ne kultiviše. Brazliski orah ne...
Kola OrahKola OrahKoka-kola je nesumnjivo napoznatiji gazirani napitak na svetu, kojem se i do dan danas čuva tajni recept. Poznato je da je 1886. godine farmaceut Džon Pembrantn iz Atlante pomešao orahe kola drveta sa biljkom kokom i malo...
Najpopularniji indijski začiniNajpopularniji indijski začini
05. okt.
Admin
Saznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte sofisticiranost i egzotiku jelima, nadahnutim Južnom Azijom. Kari Kari je indijski začin koji se možda najviše koristi....
Kokosov orah od čokoladeKokosov orah od čokoladeNa pari topimo jednu crnu čokoladu. Ostavljamo da se malo ohladi i mažemo okrugle silikonske kalupa. Ostavljamo u frižideru da se stegne. Topimo jednu belu čokoladu na pari. Dodajemo 4-5 kapi ruma i kašiku kokosovog brašna...
Pečeni orah sa himalaskom soljuPečeni orah sa himalaskom soljuOčistite orahe od ljuske i potrudite se da jezgro ostane celo. Naprskajte orahe toplom vodom, pa ih pospite brašnom i solju. Promešajte veoma dobro, da se so i brašno zalepe po orasima. Pecite u tepsiji pokrivenoj...
Indijski prženi kolačiIndijski prženi kolačiKada indijski prženi kolači ohlade i upiju šećer, oni su gotovi za konzumiranje. * Preporučuje se da konzumirate odmah, zato što ako stoje budu malo žilavi....
Indijski slani LasiIndijski slani LasiAko volite bugarski ajran sa solju, ovaj indijski napitak će vam se sigurno dopasti. Jedinstveno aromatičan, odgovarajuć za pijenje u svako doba, čak ćemo vam odati jednu tajnu - ide uz rakiju....
Indijski čaj MasalaIndijski čaj MasalaIndijski čaj Masala je odličan, probajte!...
Indijski hleb NaanIndijski hleb NaanKvasac i šećer pomešajte u malo mleka i vode. Smesu ostavite na toplom dok se ne stvori pena. Dodajte kiselo mleko i mekani maslac. Brašno prosejte sa praškom za pecivo i solju. Dodajte smesu sa kvascem i zamesite meko...
Indijski hleb ČapatiIndijski hleb ČapatiGotovi indijski hleb Čapati premažite maslacem, složite jedan na drugi i umotajte u krpu....
Kičari - indijski specijalitetKičari - indijski specijalitetKičari je ajurvedsko jelo iz Indije. Označava smesu od dve vrste žitarica. Ovo je hranljiva bomba koja daje sve neophodno čoveku za njegovo zdravlje, jačinu i lepotu. Ova janija čisti organizam, zato što sadrži mnogo vlakana...
Indijski Masala čajIndijski Masala čajProcedite mirisni indijski čaj Masala kroz fino cedilo i poslužite. Po želji možete zasladiti sa više šećera ili meda....
Indijski slatkiš DžalebiIndijski slatkiš DžalebiU posudu umešati brašno, griz, prašak za pecivo, so i vodu dok smesa ne postane homogena. Ostaviti je da odstoji, i ponovo je promešati pre nego je sipate u špric-kesu. Pripremiti sirup od vode i šećera. Kada sirup provri...
Indijska samosaIndijska samosaServiranje: Služiti uz umak po želji, stavite ga u malu porcelansku posudu pored indijske samose, ja sam koristila univerzalni umak koji možete pronaći među mojim receptima....
Indijske kugliceIndijske kugliceFormirati kuglice i uvajati u mlevene indijske orahe. Indijske kuglice su gotove!...
Indijske samoseIndijske samose
19. avgust
Joana
Ispržite indijske samose u ulju - treba da budu braonkaste boje i hrskave....
Humus na indijski načinHumus na indijski načinSipajte veče ranije leblebije u šerpu, prelijte vodom, tek toliko da ih prekrije, u kojoj je rastvorena kašičica sode. Ostavite da odstoji celu noć. Sledećeg dana se baca voda i leblebije se dobro operu nekoliko puta u...
Indijski pljosnati hleb RotiIndijski pljosnati hleb RotiIndijski pljosnati hleb Roti je mnogo jednostavan za spremanje i još toliko ukusan, kako kad je serviran slanim jelima, tako i sa slatkim! Roti je mekan i hrskav, neutralnog ukusa - ide uz sve! Čudesno ukusno!...
Indijski čaj sa ružamaIndijski čaj sa ružamaPosipamo cimetom i zalsađujemo indijski čaj sa ružama po želji....
Sočivo na indijski načinSočivo na indijski načinSočivo se stavlja da se kuva zajedno sa isečenim lukom i belim lukom. Kada provri, dodaje se so po ukusu i kašika karija. Nakon što omekša, u ulju se oko 30 sekundi zaprže zajedno sa ostalim začinima i dodaje se u sočivo...
Indijski ravni hlepčići ČapatiIndijski ravni hlepčići Čapati
23. sep.
Maria Simova
Indijski ravan hleb Čapati je veoma ukusan....
Kaneloni na indijski načinKaneloni na indijski način
01. sep.
Todorova
Indijske paste za kuvanje se prodaju u većini velikih supermarketa i u spezijalizovanim prodavnicama. Za ove kanelone na indijski način ja sam koristila Mild Curry Paste....