bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da ispečete indijski orah?Kako da ispečete indijski orah?
11. januar
Indijski orah je jedan od najukusnijih orašastih plodova. Biljka indijski orah je zimzeleno drvo poznato i kao indijski kikiriki ili indijski kašu....
Čoko orahČoko orah
24. januar
Usitniti keks sa ukusom kakaa i staviti u jednu posudu, posuti sa vanilinim šećerom, medom, pekmezom od pomorandže i sokom od pomorandže. Izmešati. Rastopiti čokoladu i preliti preko smese. Narendati koru od pomoranže...
Moje orah kifliceMoje orah kiflice
03. januar
U plastičnu posudu ubaciti brašno, mlevene orahe, šećer, vanilin šećer zatim dodati dodati maslac sobne temberature, onako da bude mek i jaje. Sve zajedno rukom zamesiti dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Napraviti...
Kokosov orah od čokoladeKokosov orah od čokolade
12. mart
Na pari topimo jednu crnu čokoladu. Ostavljamo da se malo ohladi i mažemo okrugle silikonske kalupa. Ostavljamo u frižideru da se stegne. Topimo jednu belu čokoladu na pari. Dodajemo 4-5 kapi ruma i kašiku kokosovog brašna...
Sapunski OrahSapunski Orah
27. sep.
Sapunjave bobice se dobijaju od sapunskog drveta (Sapindus mukorossi) koje raste u Indiji i Nepalu. Sapunjavo drvo je zaista neobično, jer praktično proizvodi sapun....
Kokosov OrahKokosov Orah
09. jun
Za njenu prapostojbinu smatra se zapadni deo Tihog okeana i ostrva u Indijskom okeanu. Kokosov orah raste na palmama visokim do 30 metara koji spram vrste i uzrasta daju od 5 do 150 plodova godišnje....
Brazilski OrahBrazilski Orah
23. maj
Brazilski orah (Bertholletia excelsa) je najbolji i efikasan prirodan izvor selena. Ovo jedinstveno orašasto voće sreće se samo u šumama Amazona gde mu je drvo divlje rastinje i čak se ne kultiviše. Brazliski orah ne...
Kola OrahKola Orah
28. dec.
Koka-kola je nesumnjivo napoznatiji gazirani napitak na svetu, kojem se i do dan danas čuva tajni recept. Poznato je da je 1886. godine farmaceut Džon Pembrantn iz Atlante pomešao orahe kola drveta sa biljkom kokom i malo...
Najpopularniji indijski začiniNajpopularniji indijski začini
05. okt.
Saznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte sofisticiranost i egzotiku jelima, nadahnutim Južnom Azijom. Kari Kari je indijski začin koji se možda najviše koristi....
Pečeni orah sa himalaskom soljuPečeni orah sa himalaskom solju
03. nov.
Očistite orahe od ljuske i potrudite se da jezgro ostane celo. Naprskajte orahe toplom vodom, pa ih pospite brašnom i solju. Promešajte veoma dobro, da se so i brašno zalepe po orasima. Pecite u tepsiji pokrivenoj...
Indijski Masala čajIndijski Masala čaj
19. mart
Procedite mirisni indijski čaj Masala kroz fino cedilo i poslužite. Po želji možete zasladiti sa više šećera ili meda....
Indijski prženi kolačiIndijski prženi kolači
06. mart
Kada indijski prženi kolači ohlade i upiju šećer, oni su gotovi za konzumiranje. * Preporučuje se da konzumirate odmah, zato što ako stoje budu malo žilavi....
Indijski slani LasiIndijski slani Lasi
16. nov.
Ako volite bugarski ajran sa solju, ovaj indijski napitak će vam se sigurno dopasti. Jedinstveno aromatičan, odgovarajuć za pijenje u svako doba, čak ćemo vam odati jednu tajnu - ide uz rakiju....
Indijski čaj MasalaIndijski čaj Masala
11. nov.
Indijski čaj Masala je odličan, probajte!...
Indijski hleb NaanIndijski hleb Naan
03. sep.
Kvasac i šećer pomešajte u malo mleka i vode. Smesu ostavite na toplom dok se ne stvori pena. Dodajte kiselo mleko i mekani maslac. Brašno prosejte sa praškom za pecivo i solju. Dodajte smesu sa kvascem i zamesite meko...
Indijski hleb ČapatiIndijski hleb Čapati
23. maj
Gotovi indijski hleb Čapati premažite maslacem, složite jedan na drugi i umotajte u krpu....
Kičari - indijski specijalitetKičari - indijski specijalitet
09. maj
Kičari je ajurvedsko jelo iz Indije. Označava smesu od dve vrste žitarica. Ovo je hranljiva bomba koja daje sve neophodno čoveku za njegovo zdravlje, jačinu i lepotu. Ova janija čisti organizam, zato što sadrži mnogo vlakana...
Indijski slatkiš DžalebiIndijski slatkiš Džalebi
09. feb.
U posudu umešati brašno, griz, prašak za pecivo, so i vodu dok smesa ne postane homogena. Ostaviti je da odstoji, i ponovo je promešati pre nego je sipate u špric-kesu. Pripremiti sirup od vode i šećera. Kada sirup provri...
Kaneloni na indijski načinKaneloni na indijski način
01. sep.
Indijske paste za kuvanje se prodaju u većini velikih supermarketa i u spezijalizovanim prodavnicama. Za ove kanelone na indijski način ja sam koristila Mild Curry Paste....
Indijski ravni hlepčići ČapatiIndijski ravni hlepčići Čapati
23. sep.
Indijski ravan hleb Čapati je veoma ukusan....
Indijski pljosnati hleb RotiIndijski pljosnati hleb Roti
20. januar
Indijski pljosnati hleb Roti je mnogo jednostavan za spremanje i još toliko ukusan, kako kad je serviran slanim jelima, tako i sa slatkim! Roti je mekan i hrskav, neutralnog ukusa - ide uz sve! Čudesno ukusno!...
Humus na indijski načinHumus na indijski način
28. nov.
Sipajte veče ranije leblebije u šerpu, prelijte vodom, tek toliko da ih prekrije, u kojoj je rastvorena kašičica sode. Ostavite da odstoji celu noć. Sledećeg dana se baca voda i leblebije se dobro operu nekoliko puta u...
Indijski sos za mesoIndijski sos za meso
23. jun
Čim je gotovo, po želji možete da procedite indijski sos za meso, ali nije obavezno....
Indijski čaj sa ružamaIndijski čaj sa ružama
03. feb.
Posipamo cimetom i zalsađujemo indijski čaj sa ružama po želji....
Sočivo na indijski načinSočivo na indijski način
18. jun
Sočivo se stavlja da se kuva zajedno sa isečenim lukom i belim lukom. Kada provri, dodaje se so po ukusu i kašika karija. Nakon što omekša, u ulju se oko 30 sekundi zaprže zajedno sa ostalim začinima i dodaje se u sočivo...