Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da ispečete indijski orah?Indijski orah je jedan od najukusnijih orašastih plodova. Biljka indijski orah je zimzeleno drvo poznato i kao indijski kikiriki ili indijski kašu....
Čoko orahNa desert staviti po pola jezgra oraha. Ostaviti par sati u frižideru.
Čoko orah - sjajan desert!...
Kola OrahKod plemena koja su bila zaraćena, crveni orah je označavao rat, a beli orah je bio simbol primirja.
Sastav kola oraha
Kola orah sadrži velike količine kofeina i proteina....
Sapunski OrahSapunjave bobice se dobijaju od sapunskog drveta (Sapindus mukorossi) koje raste u Indiji i Nepalu. Sapunjavo drvo je zaista neobično, jer praktično proizvodi sapun....
Kokosov OrahZa njenu prapostojbinu smatra se zapadni deo Tihog okeana i ostrva u Indijskom okeanu. Kokosov orah raste na palmama visokim do 30 metara koji spram vrste i uzrasta daju od 5 do 150 plodova godišnje....
Brazilski Orahcinka
Koristi od brazilskog oraha
Koristi za zdravlje od redovne konzumacije samo 2 brazilska oraha su velike....
Najpopularniji indijski začiniSaznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte sofisticiranost i egzotiku jelima, nadahnutim Južnom Azijom.
Kari
Kari je indijski začin koji se možda najviše koristi....
Pečeni orah sa himalaskom soljuOčistite orahe od ljuske i potrudite se da jezgro ostane celo.
Naprskajte orahe toplom vodom, pa ih pospite brašnom i solju.
Promešajte veoma dobro, da se so i brašno zalepe po orasima....
Indijski slani LasiAko volite bugarski ajran sa solju, ovaj indijski napitak će vam se sigurno dopasti. Jedinstveno aromatičan, odgovarajuć za pijenje u svako doba, čak ćemo vam odati jednu tajnu - ide uz rakiju....
Indijski slatkiš DžalebiU posudu umešati brašno, griz, prašak za pecivo, so i vodu dok smesa ne postane homogena. Ostaviti je da odstoji, i ponovo je promešati pre nego je sipate u špric-kesu.
Pripremiti sirup od vode i šećera. Kada sirup provri...
Indijski hleb NaanKvasac i šećer pomešajte u malo mleka i vode. Smesu ostavite na toplom dok se ne stvori pena. Dodajte kiselo mleko i mekani maslac.
Brašno prosejte sa praškom za pecivo i solju. Dodajte smesu sa kvascem i zamesite meko...
Indijski pirinač KašmiriServirajte ovaj obični indijski pirinač Kašmiri sa izmrvljenim pečenim orašastim plodovima ili sušenim voćem. Ukusan i veoma aromatičan!
Može da se posluži kao prilog sa pirinčem ili kao samostalno predjelo....
Indijski Masala čajProcedite mirisni indijski čaj Masala kroz fino cedilo i poslužite.
Po želji možete zasladiti sa više šećera ili meda....
Indijski hleb ČapatiGotovi indijski hleb Čapati premažite maslacem, složite jedan na drugi i umotajte u krpu....
Kičari - indijski specijalitetKičari je ajurvedsko jelo iz Indije. Označava smesu od dve vrste žitarica. Ovo je hranljiva bomba koja daje sve neophodno čoveku za njegovo zdravlje, jačinu i lepotu.
Ova janija čisti organizam, zato što sadrži mnogo vlakana...
Indijski prženi kolačiKada indijski prženi kolači ohlade i upiju šećer, oni su gotovi za konzumiranje.
* Preporučuje se da konzumirate odmah, zato što ako stoje budu malo žilavi....
Indijski pljosnati hleb RotiIndijski pljosnati hleb Roti je mnogo jednostavan za spremanje i još toliko ukusan, kako kad je serviran slanim jelima, tako i sa slatkim!
Roti je mekan i hrskav, neutralnog ukusa - ide uz sve!
Čudesno ukusno!...
Humus na indijski načinSipajte veče ranije leblebije u šerpu, prelijte vodom, tek toliko da ih prekrije, u kojoj je rastvorena kašičica sode. Ostavite da odstoji celu noć.
Sledećeg dana se baca voda i leblebije se dobro operu nekoliko puta u...
Teletina na indijski načinIsečemo meso na sitne parčiće i zapržimo ga.
Izvadimo i u istu masnoću stavljamo prethodno isečen na kriške i blanširan luk. Dodajemo 2 kašike brašna i jednu karija.
Prelivamo toplom vodom ili bujonom i dodajemo mleko...
Boranija na indijski načinU dubokoj šerpi ugrevamo ulje i stavljamo semenke korijandera, sitno iseckan crni luk i šargarepu. Kad se izdinstaju, dodajemo brašno i alevu papriku, promešamo i stavljamo boraniju, đumbir i kad se izdinstaju sipamo 1 litar...
Sočivo na indijski načinSočivo se stavlja da se kuva zajedno sa isečenim lukom i belim lukom.
Kada provri, dodaje se so po ukusu i kašika karija.
Nakon što omekša, u ulju se oko 30 sekundi zaprže zajedno sa ostalim začinima i dodaje se u sočivo...
Indijski probiotički napitak KandžiPije se kao indijski probiotički napitak Kandži, a komadići fermentisane cvekle mogu se koristiti kao prilog za šavarmu ili da se jedu kao turšija....