Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da ispečete indijski orah?Kako da ispečete indijski orah?
11. januar
Indijski orah je jedan od najukusnijih orašastih plodova. Biljka indijski orah je zimzeleno drvo poznato i kao indijski kikiriki ili indijski kašu....
Čoko orahČoko orah
24. januar
Na desert staviti po pola jezgra oraha. Ostaviti par sati u frižideru. Čoko orah - sjajan desert!...
Moje orah kifliceMoje orah kiflice
03. januar
Prijatno uz moje orah kiflice! ! !...
Kokosov orah od čokoladeKokosov orah od čokolade
12. mart
Leptir na kokosovom orahu od čokolade je takođe od čokolade....
Kola OrahKola Orah
28. dec.
Kod plemena koja su bila zaraćena, crveni orah je označavao rat, a beli orah je bio simbol primirja. Sastav kola oraha Kola orah sadrži velike količine kofeina i proteina....
Sapunski OrahSapunski Orah
27. sep.
Sapunjave bobice se dobijaju od sapunskog drveta (Sapindus mukorossi) koje raste u Indiji i Nepalu. Sapunjavo drvo je zaista neobično, jer praktično proizvodi sapun....
Kokosov OrahKokosov Orah
09. jun
Za njenu prapostojbinu smatra se zapadni deo Tihog okeana i ostrva u Indijskom okeanu. Kokosov orah raste na palmama visokim do 30 metara koji spram vrste i uzrasta daju od 5 do 150 plodova godišnje....
Brazilski OrahBrazilski Orah
23. maj
cinka Koristi od brazilskog oraha Koristi za zdravlje od redovne konzumacije samo 2 brazilska oraha su velike....
Najpopularniji indijski začiniNajpopularniji indijski začini
05. okt.
Saznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte sofisticiranost i egzotiku jelima, nadahnutim Južnom Azijom. Kari Kari je indijski začin koji se možda najviše koristi....
Pečeni orah sa himalaskom soljuPečeni orah sa himalaskom solju
03. nov.
Očistite orahe od ljuske i potrudite se da jezgro ostane celo. Naprskajte orahe toplom vodom, pa ih pospite brašnom i solju. Promešajte veoma dobro, da se so i brašno zalepe po orasima....
Indijski slani LasiIndijski slani Lasi
16. nov.
Ako volite bugarski ajran sa solju, ovaj indijski napitak će vam se sigurno dopasti. Jedinstveno aromatičan, odgovarajuć za pijenje u svako doba, čak ćemo vam odati jednu tajnu - ide uz rakiju....
Indijski slatkiš DžalebiIndijski slatkiš Džalebi
09. feb.
U posudu umešati brašno, griz, prašak za pecivo, so i vodu dok smesa ne postane homogena. Ostaviti je da odstoji, i ponovo je promešati pre nego je sipate u špric-kesu. Pripremiti sirup od vode i šećera. Kada sirup provri...
Indijski hleb NaanIndijski hleb Naan
03. sep.
Kvasac i šećer pomešajte u malo mleka i vode. Smesu ostavite na toplom dok se ne stvori pena. Dodajte kiselo mleko i mekani maslac. Brašno prosejte sa praškom za pecivo i solju. Dodajte smesu sa kvascem i zamesite meko...
Indijski pirinač KašmiriIndijski pirinač Kašmiri
20. mart
Servirajte ovaj obični indijski pirinač Kašmiri sa izmrvljenim pečenim orašastim plodovima ili sušenim voćem. Ukusan i veoma aromatičan! Može da se posluži kao prilog sa pirinčem ili kao samostalno predjelo....
Indijski Masala čajIndijski Masala čaj
19. mart
Procedite mirisni indijski čaj Masala kroz fino cedilo i poslužite. Po želji možete zasladiti sa više šećera ili meda....
Indijski čaj MasalaIndijski čaj Masala
11. nov.
Indijski čaj Masala je odličan, probajte!...
Indijski hleb ČapatiIndijski hleb Čapati
23. maj
Gotovi indijski hleb Čapati premažite maslacem, složite jedan na drugi i umotajte u krpu....
Kičari - indijski specijalitetKičari - indijski specijalitet
09. maj
Kičari je ajurvedsko jelo iz Indije. Označava smesu od dve vrste žitarica. Ovo je hranljiva bomba koja daje sve neophodno čoveku za njegovo zdravlje, jačinu i lepotu. Ova janija čisti organizam, zato što sadrži mnogo vlakana...
Indijski prženi kolačiIndijski prženi kolači
06. mart
Kada indijski prženi kolači ohlade i upiju šećer, oni su gotovi za konzumiranje. * Preporučuje se da konzumirate odmah, zato što ako stoje budu malo žilavi....
Indijski pljosnati hleb RotiIndijski pljosnati hleb Roti
20. januar
Indijski pljosnati hleb Roti je mnogo jednostavan za spremanje i još toliko ukusan, kako kad je serviran slanim jelima, tako i sa slatkim! Roti je mekan i hrskav, neutralnog ukusa - ide uz sve! Čudesno ukusno!...
Humus na indijski načinHumus na indijski način
28. nov.
Sipajte veče ranije leblebije u šerpu, prelijte vodom, tek toliko da ih prekrije, u kojoj je rastvorena kašičica sode. Ostavite da odstoji celu noć. Sledećeg dana se baca voda i leblebije se dobro operu nekoliko puta u...
Teletina na indijski načinTeletina na indijski način
20. april
Isečemo meso na sitne parčiće i zapržimo ga. Izvadimo i u istu masnoću stavljamo prethodno isečen na kriške i blanširan luk. Dodajemo 2 kašike brašna i jednu karija. Prelivamo toplom vodom ili bujonom i dodajemo mleko...
Boranija na indijski načinBoranija na indijski način
09. april
U dubokoj šerpi ugrevamo ulje i stavljamo semenke korijandera, sitno iseckan crni luk i šargarepu. Kad se izdinstaju, dodajemo brašno i alevu papriku, promešamo i stavljamo boraniju, đumbir i kad se izdinstaju sipamo 1 litar...
Sočivo na indijski načinSočivo na indijski način
18. jun
Sočivo se stavlja da se kuva zajedno sa isečenim lukom i belim lukom. Kada provri, dodaje se so po ukusu i kašika karija. Nakon što omekša, u ulju se oko 30 sekundi zaprže zajedno sa ostalim začinima i dodaje se u sočivo...
Indijski probiotički napitak KandžiIndijski probiotički napitak Kandži
29. januar
Pije se kao indijski probiotički napitak Kandži, a komadići fermentisane cvekle mogu se koristiti kao prilog za šavarmu ili da se jedu kao turšija....