Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kada se pije čaj od mirođije?Kada se pije čaj od mirođije?
22. dec.
Kalijum, gvožđe, mangan, magnezijum, fosfor, cink i kalcijum, potrebni za jedan dan, sadržani su u 100 grama semena mirođije....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Davanje kurbana (prinošenje žrtve) u našim zemljama je mnogo više od okupljanja naših najmilijih i jedenja ukusne jagnjeće kurban čorbe. Hiljadama godina postojao je običaj da se prinese krvna žrtva da bi se tražilo nešto...
Kada se pije magnezijum?Kada se pije magnezijum?
15. mart
Magnezijum je jedan od najvažnijih minerala, koji omogućava da naš organizam funkcioniše normalno. Kod deficita magnezijuma u organizmu pojavljuju se sledeći simptomi: hronični umor, osećaj slabosti, smanjen apetit, mučnina...
Zašto i kada konzumirati akai bobiceZašto i kada konzumirati akai bobice
09. dec.
Ovo malo, tamnoljubičasto voće oblika grožđa poznato kao Akai Beri u poslednje vreme prava je senzacija u zdravstvenoj industriji sa dobrim razlogom. Akai bobica je puna važnih vitamina, antioksidanata, masnih kiselina...
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji. Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
Kada se pije proteinski šejk?Kada se pije proteinski šejk?
22. jul
Potraga za savršenom figurom poznata je većini ljudi. Fizička kondicija neverovatno gradi samopouzdanje i podržava optimalno ljudsko zdravlje. Izvajano i lepo telo je skup doslednih koraka i akcija u dugoročnom pogledu...
GvožđeGvožđe
17. april
gvožđa....
Kada i kako se pije magnezijum?Kada i kako se pije magnezijum?
18. jul
Da bi naše telo funkcionisalo pravilno, ima potrebu za širokim spektrom vitamina i minerala, koji će osigurati rad svih organa i procesa u našem organizmu. Magnezijum, zajedno sa cinkom i manganom, je jedan od glavnih fakrora...
Kada se i kako se pije kalcijum?Kada se i kako se pije kalcijum?
16. nov.
Kalcijum je jedan od najvažnijih mikroelemenata za zdravlje ljudi. Odgovorna je za zdravlje zuba i kostiju, sprečava pojavu osteoporoze. Kalcijum je jedini mikroelemenat čiji se dnevni unos ne izražava u miligramima, nego...
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?
09. april
U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
Kada se javlja nedostatak gvožđa u organizmu?Kada se javlja nedostatak gvožđa u organizmu?
02. dec.
Uzroci nedostatka gvožđa u telu: Nedostatak gvožđa nastaje kada vašem telu nedostaje potrebna količina gvožđa, što sprečava proizvodnju dovoljno hemoglobina....
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia sadrži proteine, antioksidante, kalcijum, kalijum, gvožđe. Zato je dobra za dijete bez glutena. Ona je super hrana jer daje mnogo energije....
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?
02. nov.
Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni. Intolerancija na hranu Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
Zašto se gojimo u predelu stomakaZašto se gojimo u predelu stomaka
26. jun
Ljudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!
29. jun
Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora....
Kada se i zašto se kadi tamjanom?Kada se i zašto se kadi tamjanom?
06. okt.
Tamjan je poznat od davnina. To je smola koja se dobija iz drveta Boswellia iz porodice Burseraceae. Ovo drvo raste od Azije do Afrike. Iz kore stabla, njezinim zarezivanjem dobija se smola, koja se takođe naziva tamjan...
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Eto zašto bi bilo dobro da nakon što se skine metalna korpica sa grla neko rukom pridržava pampur. Šampanjac se sipa u čaše sa male udaljenosti, bez klimanja....
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?
18. avgust
Slatko, sočno, neverovatno osvežavajuće i veoma zdravo, ovo sve je vezano za grožđe. Međutim, ovo voće ima izbiljne kontraindikacije. Grožđe je jedno od najukusnijeg i takođe popularnog voća u svetu. Koristi ovog prirodnog...
Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?
09. okt.
Ribizla može da bude bela, crvena i crna. Najkorisnija je kada dostigne zrelost u julu. Onda je to skladište vitamina. Posebno je korisna za decu i najbolje se konzumira sveža. Za šta je dobra ribizla? Pomaže kod prehlade...
Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?
16. nov.
Izgubiti višak kilograma je težnja mnogih ljudi. Kada je u pitanju rastanak sa značajnom količinom viška mase, na koži se javljaju vidljive promene. Opušta se jer postaje suvišna nakon što otopi masnoću koju je održavala...
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Fitinska kiselina se pak vezuje za niz važnih minerala (gvožđe, kalcijum, magnezijum, bakar) i ne dozvolja nam da ih apsorbujemo, što šteti našem organizmu....
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakDa li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomak
05. april
Maslinovo ulje se uglavnom koristi u kulinarstvu, ali takođe ima veliku primenu i u kozmetici. Maslinovo ulje je idealna zamena za suncokretovo ulje, jer je voema korisno za zdravlje. Kada se koristi ujutru na prazan...
Hrana sa gvožđem je obavezna za umni razvoj deteta! Evo zaštoHrana sa gvožđem je obavezna za umni razvoj deteta! Evo zašto
12. jun
Najbolje se usvaja gvožđe koje se nalazi u životinjskim proizvodima; - Riba i morski plodovi - školjke, ostrige, hobotnica, škampi, losos i druge vrste ribe su dobar izvor gvožđa: - Jaja i mlečni proizvodi - žumance...