bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Pita Suncokret sa mlevenim mesomPita Suncokret sa mlevenim mesom
12. feb.
Sečemo listiće i oblikujemo suncokret....
Pečeni suncokret sa finom himalajskom soljuPečeni suncokret sa finom himalajskom solju
31. januar
Hrskavi pečeni suncokret je gotov. Čudesnog ukusa!...
Da ispečemo semenke suncokretaDa ispečemo semenke suncokreta
20. jun
Postoji više od 100 sorti suncokreta od kojih je većina divlja. Postoje samo dve kultivisane biljke: kultivisani suncokret Helianthus annuus L. i topinambur, nazvan još i erelmaz - Helianthus tuberosus L....
Da napravimo tahini od suncokretaDa napravimo tahini od suncokreta
11. mart
Ipak, budite oprezni, jer tahini od suncokreta brzo užegne. Zbog nepažnje, toksini užeglih proizvoda od suncokreta mogu izazvati alergijske simptome i trovanje kod onih koji ih konzumiraju....
Pogača suncokretPogača suncokret
19. avgust
1
Po sredini pospite oljuštenim semenkama i stavite da se peče dok ne bude gotova u ugrejanoj rerni na 170 stepeni....
Pica SuncokretPica Suncokret
19. april
Ponovo iscrtajte krug da se vidi. Sa strane nasecite testo na delove i pažljivo ih okrenite i lagano rastvorite. Ostavite testo da naraste, premažite ga umućenim jajem sa malo svežeg mleka....
Suncokret pogačaSuncokret pogača
20. feb.
1
Oblikovanu pogaču ostaviti na toplom da naraste, nakon toga je premazati žumancem i mlekom i peći na 160 stepeni 35-40 minuta....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Moja suncokret pogačaMoja suncokret pogača
13. mart
Suncokret pogaču premazati umućenim žumancetom, posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta (po potrebi smanjiti temperaturu kako pogača ne bi gorela)....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Pitice SuncokretiPitice Suncokreti
14. mart
Raširite kore za pitu - poželjno je da kore budu baš sveže. Svaku koru premažite uljem. Zatim svaku koru po širini urolajte pomoću tankog štapića i na kraju ostavite oko 5 cm neuvijene kore....
Semenke SuncokretaSemenke Suncokreta
21. maj
Vodeći proizvođači semenki suncokreta su Ruka federacija, Peru, Argentina, Španija, Francuska i Kina. Semenke suncokreta su plod lepih suncokreta, čija je sredina jarke žute ili crne boje semena okružena laticama....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Sušene urme imaju visoku hranljivu vrednost. Pune su vrednih minerala kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe. Ne treba zaboraviti da imaju i visok sadržaj vitamina A i B. Njihova konzumacija obezbeđuje brzu...
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Jezik je delikates, ali je za njegovu pripremu je potrebno malo više vremena. Ako ga imate, možete ga pripremiti na razne načine - da ga ispržite, ispečete u rerni ili napunite. Svaki od recepata ima svoje dobre strane...
Kako da očistite frižider?Kako da očistite frižider?
07. sep.
Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu. Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan. Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
Kako da postanem vegetarijanac?Kako da postanem vegetarijanac?
15. mart
U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...