Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Da ispečemo semenke suncokretaPostoji više od 100 sorti suncokreta od kojih je većina divlja.
Postoje samo dve kultivisane biljke: kultivisani suncokret Helianthus annuus L. i topinambur, nazvan još i erelmaz - Helianthus tuberosus L....
Da napravimo tahini od suncokretaIpak, budite oprezni, jer tahini od suncokreta brzo užegne. Zbog nepažnje, toksini užeglih proizvoda od suncokreta mogu izazvati alergijske simptome i trovanje kod onih koji ih konzumiraju....
Pogača suncokretPo sredini pospite oljuštenim semenkama i stavite da se peče dok ne bude gotova u ugrejanoj rerni na 170 stepeni....
Pica SuncokretPonovo iscrtajte krug da se vidi.
Sa strane nasecite testo na delove i pažljivo ih okrenite i lagano rastvorite. Ostavite testo da naraste, premažite ga umućenim jajem sa malo svežeg mleka....
Suncokret pogačaOblikovanu pogaču ostaviti na toplom da naraste, nakon toga je premazati žumancem i mlekom i peći na 160 stepeni 35-40 minuta....
Moja suncokret pogačaSuncokret pogaču premazati umućenim žumancetom, posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta (po potrebi smanjiti temperaturu kako pogača ne bi gorela)....
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Pitice SuncokretiRaširite kore za pitu - poželjno je da kore budu baš sveže. Svaku koru premažite uljem.
Zatim svaku koru po širini urolajte pomoću tankog štapića i na kraju ostavite oko 5 cm neuvijene kore....
Semenke SuncokretaVodeći proizvođači semenki suncokreta su Ruka federacija, Peru, Argentina, Španija, Francuska i Kina.
Semenke suncokreta su plod lepih suncokreta, čija je sredina jarke žute ili crne boje semena okružena laticama....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da osušite urmeSušene urme imaju visoku hranljivu vrednost. Pune su vrednih minerala kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe. Ne treba zaboraviti da imaju i visok sadržaj vitamina A i B. Njihova konzumacija obezbeđuje brzu...
Kako da skuvate jezik?Jezik je delikates, ali je za njegovu pripremu je potrebno malo više vremena. Ako ga imate, možete ga pripremiti na razne načine - da ga ispržite, ispečete u rerni ili napunite. Svaki od recepata ima svoje dobre strane...
Kako da očistite frižider?Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu.
Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
Kako da ispečete kikiriki?Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da pijemo kafu?Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
Kako da ispletemo milibrotDa bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan.
Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
Kako da postanem vegetarijanac?U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...