Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Pravi domaći pileći bujonPravi domaći pileći bujon
12. januar
Pileći bujon je nezamenljivi sastojak za spremanje ukusnih i hranljivih jela. Domaće spremljeni bujon je cenjen veoma mnogo i kao osnova, zbog svojih hranljivih svojstava....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Domaći bujon od povrćaDomaći bujon od povrća
13. jun
Uvek ćete pri ruci imati ukusan domaći bujon za pripremu rižota, supa, janija. Napravite, vredi :))) U bujon možete dodati povrće po vašem izboru, crvenu cveklu, spanać, zelje, boraniju itd....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama. Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Nema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse....
Domaći teleći bujon od kostijuDomaći teleći bujon od kostiju
14. mart
Već pričamo o koristima kvalitetnog bujona. Probajte da napravite takav i sigurno nikada više nećete koristiti bujon u kocki....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Ali da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate. Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Domaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Da biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Pripremili smo dva recepta za odličan domaći riblji bujon....
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Uživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronadu
16. jul
Za pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana. Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
Kako da napravimo domaći bujon od povrćaKako da napravimo domaći bujon od povrća
18. mart
Koristimo gotove začine, bujone i proizvode za pravljenje nečeg omiljenog. Otkrićemo vam kako da kod kuće pripremite domaći bujon od povrća. Ne oduzima mnogo vremena i jela postaju čudesna!...
Da napravimo domaći kukuruzni čipsDa napravimo domaći kukuruzni čips
17. jun
domaćeg kukuruznog čipsa....
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Ali da bismo mogli da jedemo slaninu, treba da znamo kako da je spremimo - nije uvek to što se prodaje dobro i ukoliko imamo mogućnost, najlepše je da je napravimo u domaćim uslovima....
Domaći jagnjeći bujonDomaći jagnjeći bujon
03. feb.
Ovaj jagnjeći bujon je odgovarajuć za razna jela, umesto da kupujemo, koristimo domaći bujon, koji najviše odgovara za malu decu....
Domaći pačiji bujonDomaći pačiji bujon
30. april
Kada bujon prestane da se peni, smanjite temperaturu i dodajte povrće. Pokrijte poklopcem i kuvajte 40-60 minuta. Nakon 40-60 minuta, dodajte u spremljeni bujon lovorov list, biber, so po ukusu....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Kao što vidite, možete brzo i lako napraviti domaći hleb, kad god poželite....