Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Majčina dušicaMajčina dušica
25. april
Istorija majčine dušice Majčina dušica je poreklom iz Azije, Južne Evrope i mediteranskih predela. Latinski naziv francuske majčine dušice je poznato kao Thymus vulgaris....
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Zatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta. U rerni Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Nadamo se da vam je naš članak bio koristan i da ćete moći da osušite slinavke kod kuće....
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Ukoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
Kako da osušimo jujubuKako da osušimo jujubu
25. feb.
U dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši. Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
Kako da osušimo šljiveKako da osušimo šljive
12. feb.
Ako vam se ne suši u šporetu, šljive možete osušiti na suncu. Voće poređajte na papir, stavite na sunčano i čisto mesto. Potrebno je 8-10 dana da se šljive potpuno osuše....
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Smokve ostaju desetak dana na suncu, nakon čega se lagano pritiskaju, kako bi zauzimale manje mesta, i dok se potpuno ne osuše ostavljaju se na senovitom mestu....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ako vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni. Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvu
11. avgust
Dodajte prstohvat majčine dušice u sladoled i uživajte u potpuno novom ukusu i aromi. Majčina dušica može da se doda i u različite vrste salata od svežeg povrća. Jela od ribe su mnogo ukusnija uz majčinu dušicu....
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoKako da sušimo peršun, mirođiju i origano
25. nov.
Žalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu toliko teški za sušenje zbog niske vlage koju oni sadrže u svojim listovima koja lako može da se osuši ili da...
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Kada se sasvim lagano osuše, rerna se smanjuje do sto trideset stepeni i tako se ostavlja do kraja sušenja voća. Nakon što se dovoljno osuše, izvade se iz rerne i ostavljaju se da se ohlade....
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Da biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....
Majčina dušica se bori protiv 7 ozbiljnih bolestiMajčina dušica se bori protiv 7 ozbiljnih bolesti
16. april
A da biste korisnu majčinu dušicu stavili u svoja kulinarska umetnička dela, izaberite neki od ovih ukusnih recepata sa majčinom dušicom....
OriganoOrigano
07. april
origano; - Sveži origano se čuva u papirnoj ambalaži u frižideru ; - Osušeni origano se čuva u staklenoj posudi sa poklopcem na tamnom, hladnom i suvom mestu; Origano u kulinarstvu - Origano se uvek dodaje jelu na...
Kada se i kako se bere majčina dušica?Kada se i kako se bere majčina dušica?
02. april
Majčinu dušicu možemo da susretnemo i u kulinarstvu, kao začin, ali i u kozmetičkim sredstvima - kreme, toaletna mleka i maske za lice. Ulje majčine dušice je koristi za masažu kod artritisa....
Kako da osušite kupine?Kako da osušite kupine?
15. avgust
Nakon što se dobro osuše, preporučljivo je ukloniti sve pokvarene ili oštećene plodove. Zatim gotove kupine možete zatvoriti u čistu i suvu teglu ili u odgovarajuću kutiju....
Kako da osušite tikvice?Kako da osušite tikvice?
11. maj
Rešetke ili sita se stavljaju na sunce i tikvice se ostavljaju da se potpuno osuše. Morate okrenuti tikvice da se osuše sa svih strana....
Kako da osušite selen?Kako da osušite selen?
06. dec.
U zavisnosti od vlažnosti prostorije u kojoj sušite selen, kada se potpuno osuši, odlaže se u teglu ili kutiju sa čvrstim zatvaračem....
Kako da osušite kamilicu?Kako da osušite kamilicu?
13. maj
Ova biljka se bere početkom leta kada procveta, a to se radi u podne kako bi sunce moglo da osuši jutarnju rosu i vlagu sa biljke. Rasprostrite tanki sloj cveća na finu tkaninu, gazu ili papir....
Kako da osušite majoran?Kako da osušite majoran?
27. april
Odlično se kombinuje sa drugim začinima kao što su lovorov list, peršun, ruzmarin, majčina dušica i žalfija. Pogledajte takođe zdravstvene koristi majorana, kao i to za koja je jela majoran pogodan....
Kako da osušite matičnjak?Kako da osušite matičnjak?
03. april
Bez obzira na odabrani metod sušenja matičnjaka, on se mora pravilno pripremiti. Sadržaj arome matičnjaka je na najvišem nivou neposredno pre cvetanja ujutru. Ako planirate da isušite ubrane biljke, berite ih upravo u...